Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2000] Κυκλοφορεί η Ανθολογία Γιάννη Ρίτσου, με ποιήματα που επιλέγει η Χρύσα Προκοπάκη. [2000] Κυκλοφορεί η Ανθολογία Γιάννη Ρίτσου,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση της διαδικασίας Lamfalussy
Advertisements

«ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» ΑΧΑΙΑΣ Όταν οι ασθενείς αναλαμβάνουν δράση. Λιολιώ Κολυπέρα Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.
5η Επιστημονική ημερίδα ΚΕΒΕΠ: «Ανάπτυξη βιβλιοθηκών/κέντρων πληροφόρησης εν μέσω οικονομικής κρίσης» Ανδρέας Κ. Ανδρέου.
EPublishing 6/ Βικτωρία Τσουκαλά, PhD Ιούνιος 2013 Η Πράξη “Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο.
Δ.Σ. Ν.Καρυάς Ολοήμερο Τμήμα Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τσιλτσίδης Γιώργος Καθηγητής ΠΕ 19 Πληροφορικής Δ.Σ. Ν.Καρυάς Ολοήμερο Τμήμα Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Βασιλική Κολυβά Υπεύθυνη Δημοσιότητας Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2008
ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ (Heal-Link)
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
YOUR LOGO ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣΠΟΥΔΩΝ Θ. Στεφανίδου – Τιβερίου Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας.
CULT-RURAL Promotion of a Cultural Area Common to European Rural Communities.
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα : Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Πειραματισμός, Ιωάννης Τροχόπουλος.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Ένας μήνας… μία ζωγραφιά!
Σεφέρης.
#dyas_collections password: academyofathens1926. Πώς προβάλλω τις συλλογές μου μέσα από το ΔΥΑΣ Παρουσίαση των στοιχείων καταγραφής των συλλογών στην.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων (κεφάλαια ) Φωτογραφία από
Εξάπλωση ιού του Δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ ( )
Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό το 2004 ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Ι.Ε.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ.
Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΕΚΕΒΙ εργασία στο μάθημα Ψηφιακές Βιβλιοθήκες του Στ΄ εξαμήνου Διδάσκων: κ. Καπιδάκης Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΕΚΕΒΙ Την εργασία.
Δημιουργήθηκε το 2004 σε χώρο του κυρίως κτιρίου Φυλακής. Το νέο κτίριο εγκαινιάσθηκε το 2005 επί υπουργίας Αν. Παπαληγούρα Στα πέντε χρόνια λειτουργίας.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ 15/10/2009 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ.
Η σκηνοθετημένη φωτογραφία 1 ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης Με αφορμή το φωτογραφικό έργο του Bernard Faucon, εξετάσαμε τη φωτογραφία σαν αφήγηση.
Έλληνες Λογοτέχνες: Γιώργος Σεφέρης
4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η αγορά των βιολογικών προϊόντων Προοπτικές και απαιτήσεις ΑΘΗΝΑ Σεπτέμβριος 2008 ΑΘΗΝΑ Σεπτέμβριος 2008 Σπύρος Σγούρος Πρόεδρος-Γεν. Διευθυντής.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Οδυσσεας Ελυτης.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΤ
Γιώργος Τσαπρούνης Δ/ντής Εταιρικών Σχέσεων “Title of Presentation” Green ICT World Από τη θεωρία στην πράξη 12o Συνέδριο Info-Com World Ψηφιακή Ελλάδα:
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
«Σκέψεις για την αξιοποίηση των δημοτικών Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών» Γιάννης Καλογήρου, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ, INFOSTRAG (ΕΒΕΟ/ ΕΜΠ), Επιστημονικός.
Μανόλης Αναγνωστάκης.
«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ» Βιβλιοθήκη Ζαγοράς Βιβλιοθήκη Ζαγοράς Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 Δευτέρα 28 Νοεμβρίου :00 μμ 12:00 μμ Το Πολυμέρειο Λύκειο.
Λευτέρης Δάλπης Ε΄2 1ο πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ.
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 3/5/2010.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ.
Ο Γιάννης Ρίτσος o Γιάννης Ρίτσος γεννιέται στη Μονεβασιά την 1 η Μαίου [ 14 η με το καινούριο ημερολόγιο ] και περνά εκεί τα πρώτα παιδικά του χρόνια.
Ελισάβετ Μουτζάν - Μαρτινέγκου
Ελισάβετ Μαρτινέγκου Μουτζάν (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)
Κώστας Μπάρτζης Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. 1 Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Γιάννης Ρίτσος.
Έλληνες Λογοτέχνες: Άγγελος Σικελιανός Τμήμα: Ε΄1 Μιχαέλα Τ. Μαρινα Μ. Ηλιάννα Κ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
Κολοκοτρώνης και Μακρυγιάννης
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ - ΣΥΓΡΑΦΕΙΣ
Μουσείο Μπενάκη-Εκπαιδευτικά Προγράμματα
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Β΄. Βιβλιογραφία (τελευταία σελίδα της εργασίας) Σε περίπτωση βιβλίου ακολουθείται η σειρά: επώνυµο και όνοµα συγγραφέα, τίτλος.
Δ ιεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΘ είναι η πιο σημαντική διεθνής ετήσια έκθεση για όλο το Βαλκανικό χώρο, και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1925.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Μουσική παράσταση μνήμης για τον αγώνα του Οκτώβρη του 1940 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 27 Οκτώβρη 2016 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Γιαννούτσος Παναγιώτης Επιμέλεια.
ΤΙΤΛΟΣ POSTER ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ
5ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
Στέφανος Σκαρπέλλος (Φιλόλογος) Σωτηρία Διαμαντοπούλου (Φιλόλογος)
Μαρία Αμπατζή, Ε2, 1ο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ.
Οδυσσεας Ελυτης.
Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 Οργανώθηκαν σταθμοί-εργαστήρια Ιστορικά γεγονότα, Χορός, Μουσική-Τραγούδι, Κατασκευές 27 Οκτωβρίου 2017.
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K
Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Η Σ A L P H A B A N K
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2000] Κυκλοφορεί η Ανθολογία Γιάννη Ρίτσου, με ποιήματα που επιλέγει η Χρύσα Προκοπάκη. [2000] Κυκλοφορεί η Ανθολογία Γιάννη Ρίτσου, με ποιήματα που επιλέγει η Χρύσα Προκοπάκη.Ανθολογία Γιάννη ΡίτσουΑνθολογία Γιάννη Ρίτσου

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2002] Το Μάρτιο το αρχείο Ρίτσου κατατίθεται από τη Γαρυφαλιώ και την Έρη Ρίτσου στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, όπου και φυλάσσεται σήμερα, προσβάσιμο πλέον στους μελετητές. Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη Οκτακόσια τέσσερα μπλοκ, τετράδια, λυτά φύλλα. Απλά ή ζωγραφισμένα, δερματόδετα ή λυμένα, μονόφυλλα ή πολύφυλλα. Αγγελική Κώττη, «“Μόνος με τη δουλειά του”. Μια περιπλάνηση στο αρχείο αυτόγραφων έργων του Γιάννη Ρίτσου», Διεθνές Συνέδριο. Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος, επιμ. Αικατερίνη Μακρυνικόλα και Στρ. Μπουρνάζος, Αθήνα 2008, 193.

Η ζωή του Γιάννη Ρίτσου [2003] Πεθαίνει η Γαρυφαλιώ Ρίτσου. [2003] Πεθαίνει η Γαρυφαλιώ Ρίτσου.

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2004] Το περιοδικό Η Λέξη πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα στον Γ. Ρ. [2004] Το περιοδικό Η Λέξη πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα στον Γ. Ρ.

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2005] Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στον Γ. Ρ. με τίτλο: «Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος» διοργανώνεται τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου από το Μουσείο Μπενάκη. Παράλληλα, λειτουργεί στο χώρο του Μουσείουέκθεση τεκμηρίων αντλημένων από το αρχείο του ποιητή. [2005] Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στον Γ. Ρ. με τίτλο: «Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος» διοργανώνεται τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου από το Μουσείο Μπενάκη. Παράλληλα, λειτουργεί στο χώρο του Μουσείουέκθεση τεκμηρίων αντλημένων από το αρχείο του ποιητή.«Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος» έκθεση τεκμηρίων «Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος» έκθεση τεκμηρίων

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2007] Εκδίδεται ο ΙΔ΄ τόμος της σειράς Ποιήματα του Γ. Ρ. με επιμέλεια της Αικατερίνης Μακρυνικόλα. [2007] Εκδίδεται ο ΙΔ΄ τόμος της σειράς Ποιήματα του Γ. Ρ. με επιμέλεια της Αικατερίνης Μακρυνικόλα.

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2008] Κυκλοφορεί ο τόμος Γιάννης Ρίτσος, Τροχιές σε διασταύρωση. Επιστολικά Δελτάρια της εξορίας και γράμματα στην Καίτη Δρόσου και τον Άρη Αλεξάνδρου με πρόλογο της Καίτης Δρόσου και επιμέλεια, εισαγωγή και σημειώσεις της Λίζυς Τσιριμώκου. Κυκλοφορούν επίσης ο τόμος των πρακτικών του συνεδρίου του 2005: Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος, με επιμέλεια της Αικατερίνης Μακρυνικόλα και του Στρ. Μπουρνάζου, και το βιβλίο Γιάννης Ρίτσος. Αυτοβιογραφία (κινηματογραφική αυτοβιογραφία – ντοκουμέντα της ζωής και του έργου του) του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη. [2008] Κυκλοφορεί ο τόμος Γιάννης Ρίτσος, Τροχιές σε διασταύρωση. Επιστολικά Δελτάρια της εξορίας και γράμματα στην Καίτη Δρόσου και τον Άρη Αλεξάνδρου με πρόλογο της Καίτης Δρόσου και επιμέλεια, εισαγωγή και σημειώσεις της Λίζυς Τσιριμώκου. Κυκλοφορούν επίσης ο τόμος των πρακτικών του συνεδρίου του 2005: Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος, με επιμέλεια της Αικατερίνης Μακρυνικόλα και του Στρ. Μπουρνάζου, και το βιβλίο Γιάννης Ρίτσος. Αυτοβιογραφία (κινηματογραφική αυτοβιογραφία – ντοκουμέντα της ζωής και του έργου του) του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη.Καίτη Δρόσου Καίτη Δρόσου

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2009] Το 2009 κηρύσσεται από το Υπουργείο Πολιτισμού Έτος Ρίτσου για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.[Πληροφορίες για τις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού που ανέλαβε το ΕΚΕΒΙ, αλλά και για το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή του Ρίτσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό βλ. εδώ.] [2009] Το 2009 κηρύσσεται από το Υπουργείο Πολιτισμού Έτος Ρίτσου για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.[Πληροφορίες για τις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού που ανέλαβε το ΕΚΕΒΙ, αλλά και για το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή του Ρίτσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό βλ. εδώ.] εδώ

Πηγές Πληροφόρησης

ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΗΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΗΡΟΣ