Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας: Πρεσβευτής ποιότητας στις αγορές της Ε.Ε. Γ. Στεφανής Διευθύνων Σύμβουλος ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε. Πρόεδρος Σ.Ε.Θ. & F.E.A.P. Ιούνιος, 2007
200γρ. ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα
*Πηγή: FEAP: Production and Price Reports of Member Associations. May ,2%17,9%9,1%
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣΕΝΕΡΓΕΣ 125 εταιρείες ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (άμεση) εργαζόμενοι ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ € ΕΞΑΓΩΓΕΣ € Πρωταθλητής εξαγωγών μεταξύ των σημαντικότερων αγροτικών προϊόντων (ελαιόλαδο, καπνός, βαμβάκι) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.Α. 8 με ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ € και ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΣ (σε λειτουργία) 315 άδειες Σε απομονωμένες κυρίως περιοχές ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 7,8 χλμ 2 Το αεροδρόμιο Αθηνών καταλαμβάνει 16,5 χλμ 2 ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΤΟΙΧΕΙΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ τόνοι 48% της συνολικής Μεσογειακής παραγωγής ΓΟΝΟΣ ιχθύδια 50% της συνολικής Μεσογειακής παραγωγής
ΧΩΡΑΤΟΝΟΙ%ΙΤΑΛΙΑ % ΕΛΛΑΔΑ % ΙΣΠΑΝΙΑ % ΓΑΛΛΙΑ % ΑΓΓΛΙΑ8.0008% ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ5.0005% ΛΟΙΠΕΣ7.0007% ΣΥΝΟΛΟ % (σε.000 τόνους)
Ιταλία: τόνοι 40% μερίδιο αγοράς Ισπανία: τόνοι 29% μερίδιο αγοράς Πορτογαλία: τόνοι 50% μερίδιο αγοράς Γαλλία: τόνοι 53% μερίδιο αγοράς Αγγλία: τόνοι 80% μερίδιο αγοράς
ΧΩΡA Συνολική κατανάλωση ιχθυηρών (kg/κεφ) Κατανάλωση τσιπούρας & λαβρακιού (kg/κεφ) % κατανάλωσης τσιπούρας & λαβρακιού ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ760,951,2% ΙΣΠΑΝΙΑ451,052,3% ΓΑΛΛΙΑ310,311,0% ΙΤΑΛΙΑ251,405,6% ΕΛΛΑΔΑ252,168,6% ΑΓΓΛΙΑ220,170,7% Μ.Ο.311,223,9%
(σε τόνους) *Πηγή: ΕΣΥΕ
(σε.000 €)
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Γιάννης Στεφανής Γιάννης Στεφανής