Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 90 λεπτά και περιλαμβάνει: Ι. ΥΠΟΔΟΧΗ II. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Νομισματικό Μουσείο της ΣΤ’ τάξης. Σκοποί Γνωστικοί Να γνωρίσουν τα παιδιά την έννοια του μουσείου και τη σπουδαιότητα του για τον πολίτη και το κοινωνικό.
Advertisements

ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΕΤΙΚΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ : ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ Χαριτάκη Ειρήνη Ηράκλειο,
Μουσείο - Σχολείο Τι ακριβώς είναι μάθηση; Μάθηση είναι:
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Museum Entrance Είσοδος στην Πινακοθήκη μας! Αίθουσα Ι Αίθουσα ΙΙ Αίθουσα IV Αίθουσα ΙΙΙ Πινακοθήκη (όνομα σχολείου) Δημιουργοί Έκθεμα 1.
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
μαθαίνω για την κατασκηνωτική Ζωή
ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! ΜEMORY ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ 1.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ.
ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ
Η προσομοίωση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers Πώς οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την προσομοίωση  Συζήτηση και καταγραφή εκπαιδευτικών εμπειριών 11/12/2014.
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Οι τιμές ελέγχονται από τους ιππότες. Στην αγορά μπορείς να δεις και δρώμενα.
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
1 Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης Διδακτική αξιοποίηση μουσείων, μνημείων, κτιρίων, ιστορικών τόπων και καταλοίπων του υλικού πολιτισμού Διδακτική αξιοποίηση.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:
Στιγμιότυπα από τη Λευκωσία του Χτες
Κατά την επίσκεψη Καλωσόρισμα των παιδιών. Χωρισμός σε τέσσερις ομάδες ( Ανεμώνες, Ρόδια, Τριαντάφυλλα, Περιστέρια) Τακτοποίηση προσωπικών αντικειμένων.
Δραστηριότητες έρευνας και δημιουργίας στο μουσείο Β) Στο Μουσείο.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Παρουσίαση για ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΔΟΜΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Συντελεστές: Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης: - Επιθεωρητής Τέχνης - Επιθεωρητής Τέχνης - Σύμβουλοι εκπαιδευτικών - Σύμβουλοι.
Διδακτική Πληροφορικής
Νέα Μέσα στις Εκθέσεις: Ζητήματα και προκλήσεις Δρ Μαρία Οικονόμου &
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Για τη E΄τάξη Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη E΄τάξη Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο.
ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 9 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ !! ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ, Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΙΧΑΡΔΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ....!!! ΟΜΩΣ ΕΑΝ.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
ΛΆΤΣΙΟΥ ΘΕΟΔΏΡΑ ΑΜ:5399 ΚΟΡΟΜΗΛΆ ΜΑΡΊΑ ΓΕΩΡΓΊΑ ΑΜ:5385 Η γη ως ουράνιο σώμα- Η εναλλαγή μέρας νύχτας.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
Στοϊάννα Θεοδοσίου και Ελένη Γεωργιάδου Για να ξεκινήσει το παιχνίδι πατήστε στον κρυμμένο θησαυρό που βρίσκεται δίπλα.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζάχος Δημήτριος, Ταφραλή Ελένη Ε΄ ΤΑΞΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5: «Η εκκλησία του Χριστού μπαίνει στην ιστορία». Βασικό θέμα: «Η γενέθλια.
Οι Αριθμοί … 5.
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
«Διασχίζοντας το δρόμο που χάραξε ο Άραχθος»
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
2. ΠΩΣ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ
ΕΦΕΙΑ – 4ο Μάθημα Ανάδειξη των ι.μ. Μεθοδολογία Workshop.
Δ7: Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων Εργασία στην ενότητα 2 Καράβη Θωμαΐς Θέμα: (3) Μελετήστε το παρακάτω άρθρο.
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;
«το διδάσκω σημαίνει λέγω-πληροφορώ και το μαθαίνω σημαίνει
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
Μουσειοπαιδαγωγικα Προγραμματα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 90 λεπτά και περιλαμβάνει: Ι. ΥΠΟΔΟΧΗ II. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΙΙ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ (Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων) ΙV. ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ V. ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ II. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΙΙ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ (Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων) ΙV. ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ V. ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Γενικές οδηγίες για τη συμπεριφορά των παιδιών στο μουσείο.  Γενικές οδηγίες για τη συμπεριφορά των παιδιών στο μουσείο.  Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα.  Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα.  Χωρισμός των παιδιών σε τέσσερις ομάδες.  Χωρισμός των παιδιών σε τέσσερις ομάδες. Ι. ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

. Τα παιδιά, Παρατηρούν το χάρτη στην είσοδο του κάστρου και εντοπίζουν κάστρα της Κύπρου. Παρατηρούν το χάρτη στην είσοδο του κάστρου και εντοπίζουν κάστρα της Κύπρου. Ενημερώνονται με σύντομη ιστορική αναφορά για το κτίσιμο του κάστρου και τη χρήση του ως οχυρό. Ενημερώνονται με σύντομη ιστορική αναφορά για το κτίσιμο του κάστρου και τη χρήση του ως οχυρό.. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ II. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΙΣΟΓΕΙΟ

Παρατηρούν μοντέλα των πιο κάτω πολεμικών μηχανών και ανακαλύπτουν τη χρήση τους  Παρατηρούν μοντέλα των πιο κάτω πολεμικών μηχανών και ανακαλύπτουν τη χρήση τους -καταπέλτης -πολιορκητικός κριός -πολιορκητική μηχανή  Παρατηρούν κανόνια και προσπαθούν να εξηγήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.  Παρατηρούν κανόνια και προσπαθούν να εξηγήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ψάχνουν να βρουν ταφόπετρες με πολεμιστές και τις περιγράφουν. Παίζουν το παιχνίδι ‘Ποιος φορεί….’  Ψάχνουν να βρουν ταφόπετρες με πολεμιστές και τις περιγράφουν. Παίζουν το παιχνίδι ‘Ποιος φορεί….’  Παρατηρούν τα φράγκικα και ενετικά οικοσήμα που υπάρχουν στο κάστρο. Συζητούν για τα σχέδια και τα μοτίβα που παρουσιάζουν και για τα εμβλήματα που συναντούμε στην εποχή μας.

 Παιχνίδι με τις καρτέλες Τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους, παίρνουν μία καρτέλα η κάθε ομάδα και ξεκινούν την εξερεύνηση. Εντοπίζουν στις προθήκες τα εκθέματα που αναφέρονται στις καρτέλες (κράνη, αλυσιδωτός θώρακας κ.ά).  Εντοπίζουν στις προθήκες τα εκθέματα που αναφέρονται στις καρτέλες (κράνη, αλυσιδωτός θώρακας κ.ά). Γνωρίζουν στρατιωτικούς άγιους και σχολιάζουν την ενδυμασία τους.  Γνωρίζουν στρατιωτικούς άγιους και σχολιάζουν την ενδυμασία τους. Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Ανακαλύπτουν τους ιππότες, παρατηρούν τις πανοπλίες και ενημερώνονται για τη ζωή τους.  Ανακαλύπτουν τους ιππότες, παρατηρούν τις πανοπλίες και ενημερώνονται για τη ζωή τους.

 Στην οροφή τα παιδιά προβληματίζονται για τη θέση του κάστρου σε σχέση με τη θάλασσα και παρατηρούν τις πολεμίστρες.  Υποδύονται τους στρατιώτες και προσπαθούν να αναχαιτίσουν τα εχθρικά πλοία. ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ

 Η κάθε ομάδα παρουσιάζει το αντικείμενο που έχει παρατηρήσει και ακολουθεί συζήτηση με όλα τα παιδιά.  Σύγκριση των μουσειακών αντικείμενων με τα αντίστοιχα σύγχρονα αντικείμενα. ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ IΙI. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ

 Παρατήρηση των εργασιών παιδιών από προηγούμενες χρονιές και παρότρυνση τους να εργαστούν και τα ίδια.

  Τα παιδιά ντύνονται με μεσαιωνικές ενδυμασίες και ζωντανεύουν μια σκηνή από γλέντι μετά από νίκη.. ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ IV. ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

. ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ V. ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ