ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δεληπορανίδου Μαρία 03.10.2012 03.10.2012.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
Advertisements

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ»
Ανανεωςιμες Πηγες Ενεργειας
Περιβάλλον και Ενέργεια
Väder- och Klimatförändringar
Μορφές ενέργειας.
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
Ηλιακή και Αιολική ενέργεια
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Τι είναι Φυσικός πόρος;
Οι ‘αποθήκες’ ενέργειας ονομάζονται ‘Πηγές Ενέργειας’ και διακρίνονται σε:
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Ερευνητική Εργασία Τμήμα ΑΠ’4 Σχολικό έτος Μαθητές : Ελευθεριάδης Χρήστος Δεληπετρίδης Γιώργος Τζιβλέρης Αποστόλης Παρτσόγλου Πασχάλης.
Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ήπιες Μορφές Ενέργειας
Τα ορυκτά καύσιμα(πετρέλαιο, ορυκτοί άνθρακες, φυσικό αέριο) είναι μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι και η υπερεκμετάλλευσή τους θα οδηγήσει στην εξάντλησή.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Αιολικά Πάρκα και Περιβάλλον Κίμων Χατζημπίρος Επ. Καθηγητής ΕΜΠ.
Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή
ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Τζαχαλάκη Χριστοδούλη Οσάφη Αγγελική.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
ΘΑΝΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ ΑΡΝΤΙΤ ΝΤΟΥΛΑΪ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΧΙΛΗ ΗΛΙΑΣ ΤΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤ2 ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
Αν η ζωή είναι ενέργεια, το μέλλον κρύβεται στην εξοικονόμηση Συντονιστής: MURAT İLKÖĞTETİM OKULU (Ελαζίγκ, Τουρκία) Εταίροι: KOLEGIUM EDUKACYJNE POZNANSKIEGO.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ενέργεια είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγγίξουμε, να δούμε, να μυρίσουμε ή να ακούσουμε. Η ενέργεια είναι ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινής.
ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. Τάξη ΣΤ’
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευστράτιος- Ευάγγελος 1 Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά:
Κλιματική αλλαγή.
Ενέργεια.
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α΄ 1.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Ανανεώσιμες και μη πηγές ενέργειας
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
Väder- och Klimatförändringar
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Μαρμαρίδου Ιωάννα Επανομή, Φεβρουάριος 2019.
1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δεληπορανίδου Μαρία

Ανανεώσιμες: ηλιακή, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά Ανανεώσιμες: ηλιακή, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά μη ανανεώσιμες: καύσιμα, πυρηνική μη ανανεώσιμες: καύσιμα, πυρηνική Ανανεώσημες και μη ανανεώσημες πηγές

ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Καύσιμα Καύσιμα –Αέριο –Καύσιμα –Πετρέλαιο Πυρηνικά Πυρηνικά Δεν είναι δυνατό να ανανεώσουν με ευκολία σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την αποθηκευμένη τους ενέργεια. Δεν είναι δυνατό να ανανεώσουν με ευκολία σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την αποθηκευμένη τους ενέργεια. Η διαδικασία σχηματισμού τους διήρκεσε εκατομμύρια χρόνια. Η διαδικασία σχηματισμού τους διήρκεσε εκατομμύρια χρόνια. Επιστήμονες λένε ότι μερικές ανανεώσιμες πηγές όπως είναι το πετρέλαιο υπάρχουν σε αφθονία είτε στην Γη, αλλά δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα από τον άνθρωπο, ή σε άλλους πλανήτες που ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάει ο ίδιος. Επιστήμονες λένε ότι μερικές ανανεώσιμες πηγές όπως είναι το πετρέλαιο υπάρχουν σε αφθονία είτε στην Γη, αλλά δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα από τον άνθρωπο, ή σε άλλους πλανήτες που ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάει ο ίδιος. Μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χαρακτηρίζονται οι πηγές οι οποίες δεν αναπληρώνονται ή αναπληρώνονται εξαιρετικά αργά για τα ανθρώπινα μέτρα από φυσικές διαδικασίες. Στις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιλαμβάνονται κυρίως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, γνωστά και ως ορυκτά καύσιμα. Βέβαια, η φύση δεν σταματά να δημιουργεί ούτε άνθρακα ούτε πετρέλαιο. Μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χαρακτηρίζονται οι πηγές οι οποίες δεν αναπληρώνονται ή αναπληρώνονται εξαιρετικά αργά για τα ανθρώπινα μέτρα από φυσικές διαδικασίες. Στις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιλαμβάνονται κυρίως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, γνωστά και ως ορυκτά καύσιμα. Βέβαια, η φύση δεν σταματά να δημιουργεί ούτε άνθρακα ούτε πετρέλαιο.

Ανανεώσιμες μορφές ενέργειες Καταρράκτες Καταρράκτες ηλιακή ηλιακή γεωθερμία γεωθερμία Άνεμος Άνεμος Ο όρος των ανανεώσιμων πηγών αναφέρεται σε δυο βασικά χαρακτηριστικά τους. Καταρχάς, για την εκμετάλλευσή τους δεν απαιτείται κάποια ενεργητική παρέμβαση, όπως εξόρηξυ, άντληση ή καύση, αλλά απλώς η εκμετάλλευση της ήδη υπάρχουσας ροής ενέργειας στη φύση. Ο όρος των ανανεώσιμων πηγών αναφέρεται σε δυο βασικά χαρακτηριστικά τους. Καταρχάς, για την εκμετάλλευσή τους δεν απαιτείται κάποια ενεργητική παρέμβαση, όπως εξόρηξυ, άντληση ή καύση, αλλά απλώς η εκμετάλλευση της ήδη υπάρχουσας ροής ενέργειας στη φύση. Δεύτερον, πρόκειται για «καθαρές» μορφές ενέργειας, πολύ «φιλικές» στο περιβάλλον, που δεν αποδεσμεύουν υδρογονάρθακες, διοξείδιο του άνθρακα ή τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα Δεύτερον, πρόκειται για «καθαρές» μορφές ενέργειας, πολύ «φιλικές» στο περιβάλλον, που δεν αποδεσμεύουν υδρογονάρθακες, διοξείδιο του άνθρακα ή τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα