Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον

2 ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΣΒΕΣΤΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑ ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΙΑΛΟΥΡΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΟΛΙΒΙΑ ΓΡΥΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ ΥΒΟΝΝΗ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΖΑΜΠΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΚΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΤΑΒΕΝΟΥ ΕΡΙΕΤΑ ΚΟΣΜΑ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΧΡΑΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΤΖΙΡΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΑΚΗ ΒΑΛΑΣΙΑ ΠΑΞΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΠΑΝΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΤΟΥΛΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΑΚΕΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΣΕΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΩΤΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΖΕΡΒΑΚΗ Ε. – ΜΗΤΣΑΚΗ Π.

3 Ο όρος «ανανεώσιμες» αναφέρεται σε δυο βασικά χαρακτηριστικά τους.
Η εκμετάλλευσή τους δεν απαιτεί κάποια ενεργητική παρέμβαση, όπως εξόρυξη, άντληση ή καύση, όπως με τις μέχρι τώρα χρησιμο-ποιούμενες πηγές ενέργειας.

4 Πρόκειται για «καθαρές» μορφές ενέργειας , πολύ «φιλικές» προς το περιβάλλον , που δεν αποδεσμεύουν υδρογονάνθρακες, διοξείδιο του άνθρακα ή τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα, όπως οι υπόλοιπες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα.

5 Ποιες είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
Οι Α.Π.Ε. είναι: Αιολική ενέργεια Ηλιακή ενέργεια Υδροηλεκτρική ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια Βιομάζα

6 Αιολική Ενέργεια Αιολική ενέργεια είναι η ενέργεια που παράγεται από την εκμετάλλευση του πνέοντος ανέμου. Είναι ήπια μορφή ενέργειας και περιλαμβάνεται στις λεγόμενες “καθαρές” πηγές, δηλαδή πηγές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ρύπους. Ονομάζεται αιολική γιατί στην Ελληνική μυθολογία ο Αίολος ήταν ο θεός του ανέμου.

7

8 Αιολική Ενέργεια Η αιολική ενέργεια αποτελεί μια ελκυστική λύση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τις ανεμογεννήτριες. Γίνεται χωρίς χρήση καυσίμου, χωρίς έκλυση αερίων θερμοκηπίου, με ασήμαντες επιπτώσεις στο περιβάλλον συγκριτικά με τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με συμβατικά καύσιμα και με αξιοσημείωτα οικονομικά οφέλη.

9 Ηλιακή Ενέργεια Xαρακτηρίζεται το σύνολο των διαφόρων μορφών ενέργειας που προέρχονται από τον Ήλιο. Τέτοιες είναι το φως, η φωτεινή ενέργεια, η θερμότητα, η θερμική ενέργεια καθώς και διάφορες ακτινοβολίες ή ενέργεια ακτινοβολίας.

10 Υδροηλεκτρική ενέργεια
Η ενέργεια που παράγεται από την πτώση του νερού των μικρών ή μεγάλων ποταμών, υδρορευμάτων και πηγών, σε υδροτροχούς, με αποτέλεσμα την περιστροφή τους και την παραγωγή μηχανικού ή ηλεκτρικού ρεύματος.

11

12 Γεωθερμική ενέργεια Προέρχεται από τη θερμότητα που παράγεται απ' τη ραδιενεργό αποσύνθεση των πετρωμάτων της γης. Είναι εκμεταλλεύσιμη εκεί όπου η θερμότητα αυτή ανεβαίνει με φυσικό τρόπο στην επιφάνεια

13 Γεωθερμική ενέργεια π.χ. στους θερμοπίδακες ή στις πηγές ζεστού νερού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε απευθείας για θερμικές εφαρμογές είτε για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

14

15 Βιομάζα Χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες των φυτών (κυρίως αποβλήτων της βιομηχανίας ξύλου, τροφίμων και ζωοτροφών και της βιομηχανίας ζάχαρης) με σκοπό την αποδέσμευση της ενέργειας που δεσμεύτηκε απ' το φυτό με τη φωτοσύνθεση. Ακόμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστικά απόβλητα και απορρίμματα.

16


Κατέβασμα ppt "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google