ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ «OΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Όλοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας !
Κατερίνα-Ηλέκτρα Κ. Δήμητρα Γ. Χριστίνα Γk.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΛΕΜΕ ΌΧΙ Στο σχολικο εκφοβισμο
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
ΕΦΗ-ΒΙΑ Σχολικός Εκφοβισμός, ο νόμος της Σιωπής, Bullying
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
O σχολικός εκφοβισμός Ανοιχτοί Ορίζοντες.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
Εργασία της μαθήτριας Γ’ τάξης
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
BULLYIN G. “Το bullying αναφέρεται στην ειδική χρήση βίας που είναι σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη και συμβαίνει από ένα παιδί ή ομάδα παιδιών προς ένα.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
ΌΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!.
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
SCHOOL BULLYING DISNOSCHOOL.
Σέβομαι τη Διαφορετικότητα….. Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Χριστόφορος Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος Μάριος Ρουβάς Δημήτρης Φάγκρας.
Κελεσίδης Βαγγέλης.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Πρόληψη & αντιμετώπιση Ερασμία Φείδη Ψυχοπαιδαγωγός – Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Βαλεντίνα Μιχαήλ Στ’1.
Σχολικός Εκφοβισμός/Bullying
ΣΤΕΛΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΣΤ ΄1. Θ ύμα Θ ύτης Θ εατής.
Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας,
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Bullying. Ένας στους 6 μαθητές πέφτει θύμα σχολικής βίας.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
Μια εργασία του Νικόλα Ρώσση, Φάνη Κουσσουρή και του ‘Ιωνα Καπράλου ΄΄Τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας. Εκεί δε που το.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: RAINBOW TEAM ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (BULLYING)
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
Αν σε ενοχλήσουν ή σε χτυπήσουν μίλα, μη φοβάσαι!.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΦΩΚΙΟΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΛΒΙΝΑ.
 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού. Αυτή συνεπάγεται περιοδικά επαναλαμβανόμενες πράξεις, που σκοπό έχουν.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!! ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό Κείμενο. 1 Τι είναι σχολικός εκφοβισμός; Σχολικός εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκβιάζει ένα άλλο.
Επίλυση Διαφορών Φοβάσαι τους ‘’Νταήδες’’, τους ‘’Μάγκες’’ και τους ‘’Δυνατούς’’; Σε χτυπούν, σε κοροϊδεύουν, σε εκβιάζουν; Πες ΌΧΙ! Είμαστε μαζί σου!
Ο σχολικός εκφοβισμός Ομάδα κατά του bullying Ο σχολικός εκφοβισμός στον κόσμο!!! Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμό.
Bullying.
«ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ»
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Ελληνογαλλική Σχολή “Saint Joseph”
Εκφοβισμός στα σχολεία
Έρευνα για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τελική εργασία:Project
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
6 Μαρτιου: Πανελληνια μερα κατα του Σχολικου ΕκφοβιΣμου
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!!! ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ! ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ «OΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ» ΘΑΛΕΙΑ ΤΖΙΚΑ ΜΑΡΙΑ Ν. ΔΡΟΣΟΥ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΡΙΚΙ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣ 2013 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΠΕ 16.01

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΚΟΜΙΚ: «Ο ΘΥΤΗΣ, ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑ ΠΗΓΕΣ

Σε ενοχλούνε, σε πειράζουν, μόνο για να διασκεδάζουν, Σε χτυπάνε, σε κλοτσάνε, σε τσιμπάνε, σε τρομάζουν. Μήπως σε κοροϊδεύουν ή σε βρίζουν Και την καρδιά σου τη μαυρίζουν; Μήπως εσύ τα κάνεις όλα αυτά και πληγώνεις τα άλλα τα παιδιά; Είτε θύτης, είτε θύμα, ό,τι και να είσαι, Σε κάποιον μεγάλο μίλα, το πρόβλημα αυτό λύσε!

Και μην απαντήσεις πίσω, να κάνεις το γενναίο, Γιατί με το «θα σε διαλύσω» δεν πετυχαίνεις κάτι ωραίο! Μονάχα τσακωμός και ύστερα το ξύλο, Και στη συνέχεια στο γυμνασιάρχη πάτε και οι δύο. Και μετά η αποβολή, ή ό,τι άλλο γίνει, Αφού δεν έχει σημασία τον καυγά ποιος τον αρχίζει.

Για να μην πάθεις, λοιπόν, το παραπάνω, Καλύτερα σε κάποιον μίλα (στον Νίκο ή στον Πάνο), Στους φίλους, τους γονείς σου, Τη νονά, το διευθυντή σου, Σ’ έναν μεγάλο απευθύνσου, Θα δεις ότι όλοι θα έρθουν μαζί σου Και στην προσπάθειά σου αυτή με δύναμη θα σε στηρίξουν.

Μη φοβηθείς ούτε στιγμή, Μη ντραπείς, δε φταις εσύ, Το πρόβλημα είναι του νταή Και όχι του θύματος που αυτός χρησιμοποιεί. Πες στον σχολικό εκφοβισμό ένα «όχι» Και μην τα πιάνεις σοβαρά όλα όσα λένε, Γιατί δεν είσαι απόχη, Εξάλλου όλοι ομόφωνα το λένε, μόνο οι νταήδες φταίνε.

Μην τρέμεις σαν ποντίκι, Γιατί όποιος πραγματικά φταίει, Μίλα και μη φοβάσαι, Μην τρέμεις σαν ποντίκι, Γιατί όποιος πραγματικά φταίει, Στο τέλος θα τον… «φάνε οι λύκοι»… Ποίημα της μαθήτριας Θάλειας Τζίκα

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών με στόχο να προκαλείται αναστάτωση. Εμφανίζεται με την μορφή του ηλεκτρονικού, λεκτικού και σωματικού εκφοβισμού. Τα παιδιά αισθάνονται ότι απειλούνται, τρομάζουν, δε θέλουν να πηγαίνουν σχολείο και εμφανίζουν συμπτώματα φοβίας. Επίσης δεν είναι λίγες φορές που γίνονται επιθετικά και νευρικά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις τα ίδια τα παιδιά από θύματα να γίνουν θύτες στα άλλα παιδιά. Τα παιδιά προτιμούν να μοιράζονται τα προβλήματά τους με φίλους και όχι με τους γονείς τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το παιδί να αισθανθεί ότι έχει στήριγμα τους γονείς τους. Επιπλέον πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει να μη φοβούνται, να έχουν το θάρρος, τη δύναμη και να μάθουν να «μιλούν» (1).

ΠΗΓΕΣ (1) Wikipedia