RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ "ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ"
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Εργασία της μαθήτριας Γ’ τάξης
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ «OΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓ. ΥΓΕΙΑΣ 43ου ΓΥΜΝ.) 1) Είστε αγόρι; □ ή κορίτσι ;□ 2) Πόσο ετών είστε; □ 3) Έχετε δεχθεί.
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Παντοσίτη Δήμητρα! Κωστανιάν ΜαρίΛουίζ! Κυριαζή Αναστασία!
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Χριστόφορος Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος Μάριος Ρουβάς Δημήτρης Φάγκρας.
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Κ.Σ.Β. ΚΑΤΑ της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ!!! Καλώς ήρθατε στην πρώτη μας εκπομπή!
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Βαλεντίνα Μιχαήλ Στ’1.
Σχολικός Εκφοβισμός/Bullying
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;  Αντικείμενο προσοχής  Εσκεμμένη η απρόκλητη  Κοινωνικό πρόβλημα  Ομαδικό φαινόμενο  Συχνό φαινόμενο.
Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας,
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Σχολικός εκφοβισμός.
Η ομάδα:Βία στα σχολεία…
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.
 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Ο Χ Ι στον Μουσαβερές ΚώσταςΤσαρούχας Γιάννης. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying είναι το φαινόμενο όπου μαθητές ασκούν βία και προκαλούν.
Ο σχολικός εκφοβισμός Ομάδα κατά του bullying Ο σχολικός εκφοβισμός στον κόσμο!!! Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμό.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΚ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΕΔΩ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός (ή bullying) είναι μια μάστιγα που παρατηρείται σε σχολεία και επιβάλεται να καταπολεμηθεί άμεσα. Μαρία Μαστοράκου.
Εκφοβισμός στα σχολεία
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
6 Μαρτιου: Πανελληνια μερα κατα του Σχολικου ΕκφοβιΣμου
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
Είμαστε το ίδιο. Να το θυμάσαι. Μην το ξεχνάς.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΙΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΟΣΧΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ BULLYING: 3 -4 AΣΚΕΙΤΕ ΣΧΟΛΙΚΟ EΚΦΟΒΙΣΜΟ; : 5-7 ΕΙΣΤΕ ΘΥΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ; : 8-11 ΠΟΙΗΜΑ :12 ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ:13 -16 ΕΙΔΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ: 17-18 ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ: 19

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝOΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ BULLYING Ένας μαθητής της πέμπτης τάξης μας αφηγείται την ιστορία του. Πάω στην πέμπτη τάξη δημοτικού και πριν από ένα μήνα είχα σοβαρό πρόβλημα με μια συμμορία παιδιών μεγαλύτερων από εμένα. Με ντρόπιαζαν μπροστά σε όλη την τάξη και με κακομεταχειρίζονταν. Πολλές φορές μου έπαιρναν τα λεφτά μου, με αποτέλεσμα να μένω νηστικός. Με χτυπούσαν, μου έλεγαν προσβλητικές βρισιές και άσχημα παρατσούκλια. Μια μέρα το ποτήρι ξεχείλισε!!!! Μου έριξαν ένα ποτήρι νερό και κόλλησαν στην πλάτη μου ένα σημείωμα κακού περιεχομένου. Έγινα ρεζίλι σε όλη μου την τάξη και τα ρούχα μου καταστράφηκαν. Ένιωθα απαίσια και έκλαιγα όλη μέρα. Έπρεπε να κάνω κάτι!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ BULLYING Tην επόμενη μέρα άκουσα στο σχολείο για τον διαγωνισμό ¨RESPECT DIVERSITY ¨και ήρθαν η ψυχολόγος, οι δύο αθλήτριες και ο καταπληκτικός Cliff που με αστείο τρόπο μας έδειξε πώς να αντιμετωπίζουμε ¨τους καρχαρίες ¨ . Όταν γύρισα στο σπίτι το συζήτησα με τους γονείς μου και βρήκαμε αμέσως τη λύση(όπως είχε πει και ο Cliff). Έτσι την άλλη μέρα πήγα και συζήτησα μαζί τους, λύσαμε τις διαφορές μας και όλα τελείωσαν με θετικό και αίσιο αποτέλεσμα ! ΤΕΛΟΣ

ΑΣΚΕΙΤΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ; ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ!! ΑΣΚΕΙΤΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ; ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ!! Έχετε βγάλει ποτέ κάποιο παρατσούκλι σε ένα συμμαθητή σας που τον ενόχλησε; ΝΑΙ ΟΧΙ Έχετε χτυπήσει ποτέ κάποιον; ΝΑΙ ΟΧΙ Έχετε κλέψει κάτι ποτέ από κάποιον; ΝΑΙ ΟΧΙ

ΑΣΚΕΙΤΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ; ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ!! Ήσασταν ή είστε σε συμμορία παιδιών που πειράζουν άλλα παιδιά; ΝΑΙ ΟΧΙ Βρίσκετε αστείο όταν κάποιος ή εσείς πειράζετε, χτυπάτε και κοροϊδεύετε άλλα παιδιά; ΝΑΙ ΟΧΙ

ΑΣΚΕΙΤΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ; ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ!! Κρίνετε κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση (κοντός, ψηλός); ΝΑΙ ΟΧΙ Προσπαθείτε να στενοχωρήσετε κάποιον ; ΝΑΙ ΟΧΙ ΤΕΛΙΚO ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 0 -1 NAI:Τέλεια!!! 1-2 NAI: Θα μπορούσατε και καλύτερα. Δεν είναι όμως αργά για να αλλάξετε. 3-4 NAI: Πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο. 5-7 NAI: Πρέπει ΥΠOΧΡΕΩΤΙΚΑ να αλλάξετε στάση και συμπεριφορά!!!

ΕΙΣΤΕ ΘΥΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ; Δυστυχώς σήμερα πολλά παιδιά είναι θύματα σχολικού εκφοβισμού που τα κοροϊδεύουν ή που τους ασκούν άλλες μορφές βίας. Παρατηρείται το φαινόμενο της αποχής από παιχνίδια μιας μικρής παρέας μέχρι και τάξης!!. Επειδή είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο και καταλαβαίνουμε ότι δράσεις όπως αυτός ο διαγωνισμός γίνονται για τη βοήθεια των θυμάτων του και την εξάλειψή του, πρέπει να ενθαρρύνουμε αυτά τα άτομα που τον δέχονται και δεν αντιδρούν, να κάνουν κάτι……. ……. να μιλήσουν σε κάποιον φίλο τους ή μεγαλύτερό τους που τον εμπιστεύονται, ή καλύτερα ακόμη να απευθυνθούν στους δασκάλους τους και τους γονείς τους.

ΕΙΣΤΕ ΘΥΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ; Για αυτό τον λόγο φτιάξαμε αυτό το κουίζ, που δείχνει στα θύματα αν τους ασκούν σχολικό εκφοβισμό. Συμπληρώστε το κουίζ!!! Μήπως σας φωνάζουν με κάποιο προσβλητικό παρατσούκλι ; ΝΑΙ ΟΧΙ

ΕΙΣΤΕ ΘΥΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ; Μήπως σας χτυπούν άλλοι; ΝΑΙ ΟΧΙ Μήπως σας πειράζουν σε σημείο να στεναχωριέστε; Μήπως σας κλέβουν διάφορα πράγματα συνεχώς;

Αν έχετε έστω κι ένα ΝΑΙ σας ασκούν σχολικό εκφοβισμό ΝΑΙ ΟΧΙ Συμπληρώστε !!

ΠΟΙΗΜΑ Αν σε πειράζουν στο σχολείο, πήγαινε πες το σε έναν φίλο πριν καταλήξεις στο νοσοκομείο. Αν σε χτυπήσουν και σε βρίσουν, κάνε κάτι πριν σε ξεφτιλίσουν. Μίλα στους γονείς σου, να σε βοηθήσουν!!!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ! ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!! ΣΕ ΧΤΥΠΑΝΕ; ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! ΠΕΣ ΤΟ ΤΩΡΑ!

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!

ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BULLYING

ΕΙΔΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Υπάρχουν πολλά είδη σχολικού εκφοβισμού!!! Δείτε τα!! Σωματικός εκφοβισμός όταν κάποιος σε χτυπάει, σε σπρώχνει ή σε κλωτσάει Λεκτικός εκφοβισμός όταν κάποιος σε κοροϊδεύει ή σε βρίζει 17

ΕΙΔΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Κοινωνικός εκφοβισμός διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, αποκλεισμός από την ομάδα. Ηλεκτρονικός εκφοβισμός με μηνύματα κινητής τηλεφωνίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω internet 18

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ…… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΘΕΑΤΕΣ! ΤΕΛΟΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΘΕΑΤΕΣ!