ΕΣΤΙΑΣΗ. → Οι άνθρωποι τείνουν να συζητούν για αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι. → Το μοντέλο που παρέχουμε ως σύμβουλοι, συμβάλλει και προσδιορίζει το.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ • ΣΤΟΧΟΙ • ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΥΡΕΤΗΡΙΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ταξινόμηση – Αναζήτηση.
Σ΄ενοχλεί κάτι? Εχεις κάποιο πρόβλημα?
Αντανάκλαση Συναισθήματος
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε» Διασχολικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Όταν το ΕΓΩ συναντά το ΕΜΕΙΣ.
ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ. Το εργαστήρι στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα μέσα από την ανταλλαγή.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Σέβομαι τη διαφορετικότητα
Βασικές τεχνικές γνωριμίας
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Όψεις της Πραγματικότητας Ερευνητική Εργασία Α΄ τάξης Γενικό Λύκειο Σπήλιου Μελέτη Περίπτωσης με αποτελεσματικές πρακτικές.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Ά Τρίμηνο
Αγαπημένο μου παιδί....
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Γ΄ Τρίμηνο
School factors related to bullying: a qualitative study of early adolescent students Σχολικοί παράγοντες που σχετίζονται με τον σχολικό εκφοβισμό: μια.
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
Σχεσιοδυναμική και προσωποκεντρική συμβουλευτική Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος Πανεπιστήμιο Πατρών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
Συμβουλευτική εστιασμένη σε λύσεις και η εφαρμογή της στην εκπαίδευση Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος Πανεπιστήμιο Πατρών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
Επιμέλεια: Γιώργος Ζαφειριάδης. Τι είναι πρόβλημα; Πρόβλημα είναι μία κατάσταση, η οποία: 1. Χρήζει αντιμετώπισης 2. Απαιτεί λύση Η λύση δεν είναι γνωστή,
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
Σακελλαρίου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Συμβουλευτική εστιασμένη σε λύσεις (Solution-focused counselling)
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Παράθυρο Johari.       Ψυχοδυναμική των σχέσεων βοήθειας και ανάπτυξης οικογενειακών σχέσεων (Παράθυρο Johari)
Διαδικασία Μάθησης Γνωστικές Δεξιότητες
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Αγαπημένο μου παιδί....
D. ACEMOGLU, D. LAIBSON, J. A. LIST
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Οδηγώντας ένα παιδί στο Χριστό
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως οπλο επικοινωνιας
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ
Γραφή της πρόσθεσης με τη χρήση συμβόλων
Ένας διαθεματικός προβληματισμός με αφορμή
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής,
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΣΤΙΑΣΗ

→ Οι άνθρωποι τείνουν να συζητούν για αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι. → Το μοντέλο που παρέχουμε ως σύμβουλοι, συμβάλλει και προσδιορίζει το πόσο θα ανοιχτεί ο συμβουλευόμενος.

Παράδειγμα : « Έχω π ολύ άγχος για τις εξετάσεις. Ο καθηγητής είναι εξαιρετικά αυστηρός. Αν δεν π εράσω, οι γονείς μου μ π ορεί να π άψουν π ια να με βοηθούν οικονομικά. Αλλά η φασαρία στην εστία είναι τόσο δυνατή, π ου δεν μ π ορώ να συγκεντρωθώ καθόλου » → Πώς θα μ π ορούσατε να α π αντήσετε σε αυτό το άτομο ; → Η εστίαση της α π άντησης π αίζει καθοριστικό ρόλο ως π ρος το τι θα κάνει στη συνέχεια το άτομο με το ο π οίο μιλάτε

Είδη εστίασης 1. Εστίαση στον συμβουλευόμενο « Στ ’ αλήθεια δείχνεις κάποια νευρικότητα για τις εξετάσεις σου που πλησιάζουν. Μπορείς να μου μιλήσεις λίγο περισσότερο για τα συναισθήματά σου ;»

2. Εστίαση στον θεραπευτή « Κι εγώ εκνευρίζομαι πολύ με τις εξετάσεις. Νιώθω ένα ράκος. Μοιάζουν τα συναισθήματά μου με τα δικά σου ;» 3. Εστίαση σε άλλα πρόσωπα « Μίλησέ μου περισσότερο γι ατους γονείς σου » ή « Τι κάνει ο καθηγητής σου, που σε ενοχλεί ;»

4. Αμοιβαία ή Ομαδική εστίαση « Τώρα φαίνεται να συζητάμε για κάτι σημαντικό. Χαίρομαι για το γεγονός πως αυτό που αισθάνεσαι θέλεις να το μοιραστείς. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι ’ αυτό »

5. Εστίαση στο πρόβλημα ή στο θέμα « Οι εξετάσεις αποτελούν πράγματι ένα πρόβλημα. Ας μιλήσουμε για το πώς ανταποκρίθηκες σε προηγούμενες εξετάσεις κατά το παρελθόν » « Θα ήθελες να μου πεις με πιο πολλές λεπτομέρειες για το πώς προετοιμάστηκες γι ’ αυτές ;»

6. Πολιτιστική-περιβαλλοντική εστίαση « Θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες διαβίωσής σου στην εστία ;» « Πόσο εξαρτάσαι από την οικονομική υποστήριξη των γονιών σου ;»

Η εστίαση μ π ορεί να είναι μεικτή !

Ερωτήματα για ανάλυση εστίασης : Εστίαση στον συμβουλευόμενο ( Ποιός είναι ο πελάτης ; ποιες οι αναλυτικές του / της ικανότητες ; πώς αισθάνεται ;) Εστίαση στον θεραπευτή ( Ποιος είναι ο ρόλος σας ; Ποιες οι παράλληλες εμπειρίες σας ; ποια τα ‘ μελανά ’ σας σημεία ;) Εστίαση σε άλλα πρόσωπα ( Ποια είναι τα πρόσωπα - κλειδιά που εμπλέκονται στο πρόβλημα ; Τι γνωρίζετε γι ’ αυτά τα πρόσωπα ;)

Αμοιβαία ή Ομαδική εστίαση ( Ποια είναι η σχέση σας με τον πελάτη ; είναι το πολιτιστικό του / της υπόβαθρο κατάλληλο για μεγαλύτερη εστίαση στο « εγώ - εσύ »;) Εστίαση στο πρόβλημα ή στο θέμα ( Ποιο είναι το πρόβλημα ; ποιοι παράγοντες το συντηρούν ; ποια είναι ορισμένα τωρινά προσόντα ;) Πολιτιστική - περιβαλλοντική εστίαση ( Ποιες κρίσιμες περιστασιακές μεταβλητές εμπλέκονται ; Σε ποιο βαθμό το πρόβλημα σχετίζεται / είναι απόρροια κοινωνικών συνθηκών ;)

Role Play – Θέματα επικέντρωσης : Τι δεν μου φάνηκε χρήσιμο ; Τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά ;