Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Β’ Εφαρμοσμένων Τεχνών 4ου ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογερμανική Αγωγή
Advertisements

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ταξιδεύοντας από το χθες
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDOM Α.Ε.Β.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ε. ΜΑΙΣΤΡΟΥ.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Επανασχεδιασμός των σχολικών και αθλητικών υποδομών του Δήμου.
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
Το σχολικό κτήριο ως μέσο αισθητικής αγωγής
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Σύρου
Eρευνητική εργασία Β΄ Λυκείου Στατιστική μελέτη των μαθητών της Α΄και της Β΄Λυκείου σχετικά με τις εξωσχολικές ενασχολήσεις τους.
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
Σειληνή η Κύθνια Silene cythnia σπάνιο είδος ενδημικό των Κυκλάδων.
Η Πετρούπολη μέσα από τα μάτια των κατοίκων της
Η υφιστάμενη κατάσταση στα καταστήματα κράτησης νέων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Συντονιστική.
Βασικοί παιδαγωγικοί όροι
Πέτρος Χαραβιτσίδης Διευθυντής στο 132ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας
Το σχολείο μας: επιτεύγματα- στόχοι- προβλήματα. Δομή της εισήγησης  Περιγραφή της ισχύουσας κατάστασης  Αποτίμηση του Σχολ. Έτους  Στόχοι.
Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
Επιμέλεια: Μακρής Κώστας1 Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ήταν έργο της ΕΑΠ και απέβλεπε στη δημιουργία μικρών γεωργικών ιδιοκτησιών. Η εγκατάσταση των προσφύγων.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία οργανώνουν τα τμήματα υποδομών δημιουργώντας ακαδημίες με νεαρούς επίδοξους.
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα ΒΕ – 4ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών
5ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
ΒΟΛΟΣ.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Θέμα : « Στα χνάρια των Πορφυρογένηδων στον τόπο και στο χρόνο»
ΑΡΧΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα ΒΕ – 4ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών
Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Περιγραφή επαγγέλματος Ο ειδικός Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων είναι εκπαιδευμένος να : Παρακολουθεί υπεύθυνα τα παιδιά σε όλες τους.
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 «Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό και Εποπτικό Υλικό για αμβλύωπες Μαθητές» Βουγιουκλίδης.
ΔΙΑ ΒΊΟΥ ΜΆΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ Εκπαίδευση Ενηλίκων.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Υποχρεωτικό μάθημα Α΄Εξαμήνου Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΔΗ.
Θεσμοί προσχολικής αγωγής στην Ευρώπη Ενότητα 1 η : Αντικείμενο και εννοιολογικοί προσδιορισμοί Παντελής Κυπριανός Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε. 11 Οκτωβρίου 2008 Επιμέλεια: Φωτεινή Βενέτη
Τα δημοτικά σχολεία της Λακατάμειας
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Γενική Συνέλευση 17 Μαρτίου 2017
Θεσμοί προσχολικής αγωγής στην Ευρώπη
KAINOTOMA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κοινωφελής Απασχόληση
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο»
Χρήστος Γαντζίδης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Διάλεξη 10η Ο εξεικονισμός των σχολικών εγχειριδίων και ο ρόλος των πλάγιων τυπογραφικών στοιχείων Επικ. Καθ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Για τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος Σας γνωρίζουμε.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
Εργοστάσια στην περιοχή
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0»
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Πρακτικές οδηγίες υλοποίησης δράσεων εντός κι εκτός σχολείου…
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Συνέντευξη σε εκπαιδευτικούς για ΑΠ
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Β’ Εφαρμοσμένων Τεχνών 4ου ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Το πρώτο εργοστάσιο, στην περιοχή των Ποδαράδων, όπως ονομαζόταν η περιοχή πριν την εγκατάσταση προσφύγων, ανάγεται στο τέλος του 1919, όταν ο Νικόλαος Κυρκίνης, κύριος μέτοχος της κλωστοϋφαντουργικής εταιρείας «Ελληνική Εριουργία Α.Ε.» στα Πατήσια, εγκατέστησε εδώ το πλυντήριο και το βαφείο της εριουργίας του δίπλα στο ρέμα του Περσού.

Το 1920 στην ίδια περιοχή ίδρυσε μικρό εργοστάσιο μεταξουργίας, το οποίο μετά την έλευση των προσφύγων κι ανάμεσα στα έτη αναπτύχθηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και περιλάμβανε κλωστήριο, υφαντήριο, βαφείο, φινιριστήριο, γραφεία και αποθήκες. Παράλληλα, ο Κυρκίνης για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση σε ενέργεια, τόσο της «Μεταξουργίας» όσο και της «Ελληνικής Εριουργίας» ίδρυσε την «Ηλεκτροβιομηχανική Α.Ε.», η οποία κάλυπτε τις ανάγκες σε ρεύμα τόσο των εργοστασίων του όσο και των γειτονικών συνοικισμών. Στο πλαίσιο της εταιρείας αυτής ιδρύθηκε εργοστάσιο Κοπής και Ραφής.

Το 1926 το όνειρο του Κυρκίνη για τη δημιουργία μιας πόλης Κλωστοϋφαντουργίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το «μικρό Μάντσεστερ» όπως έμεινε γνωστή, έχει γίνει πραγματικότητα. Το 1927 όμως κατηγορείται για απάτες, καθαιρείται απ’ την θέση του προέδρου της εταιρείας και εξαναγκάζεται σε πώληση της περιουσίας του, την οποία αγοράζει το 1935 ο Μποδοσάκης Αθανασιάδης Έτσι ξεκινάει για την «Ελληνική Εριουργία» μια νέα περίοδος ανάπτυξης. Μετά το 1950, όμως, έτος διεθνούς κρίσης για τη βιομηχανία, η τεράστια βιομηχανική πόλη του Κυρκίνη- Μποδοσάκη κλείνει όλα τα εργοστάσιά της στη Ν. Ιωνία και στο διάστημα ξεπουλιέται τμηματικά για να καλυφθούν τα χρέη της.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΡΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η Συνέντευξη ήταν Ημιδομημένη Το εργοστάσιο της Ελληνικής Εριουργίας άνηκε στον Κυρκινη και το 1932 το αγόρασε ο Μποροδακης όπου συνεργαζόταν με το στρατό. Στο χώρο αυτό βρίσκομε 65 χρόνια και μένω κοντά στην εριουργία. Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείτε ως αποθήκες.Είμαστε ικανοποιημένοι από τον χώρο. Στην εριουργεία εργάζονταν πάνω από 1000 άτομα,και σήμερα στην αποθήκη εργάζονται λιγότεροι από 8. Ο χώρος καλύπτει τις προϋπόθεσης ασφάλειας και το αντίτιμο που πληρώνουμε για το ενοίκιο είναι κανονικό

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜ. ΤΕΧΝΩΝ) ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

1. Υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια σας ;Αν ναι, πόσα; 1. Κανένα  2. Ένα παιδί  3. δυο παιδιά  4. τρία παιδιά και άνω  2. Σε τι απόσταση πηγαίνουν τα παιδιά σας σχολείο; 1. Έως 5 λεπτά με τα πόδια  2. 5 έως 10 λεπτά  λεπτά και άνω 

3. Θα νιώθατε πιο ήσυχοι αν το παιδί σας πήγαινε σ’ ένα σχολείο κοντά στην περιοχή σας; 1.ΝΑΙ  2.ΟΧΙ  3.ΑΔΙΑΦΟΡΟ  4. Υπάρχει σχολικό συγκρότημα που εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής σας; 1. ΝΑΙ  2. ΟΧΙ 

5. Πιστεύετε ότι η γειτονιά σας έχει ανάγκη από ένα επιπλέον σχολικό συγκρότημα και αν ναι, τι τύπου; 1. δημοτικό  2. γυμνάσιο  3. λύκειο  4.επαγγελματικό λύκειο  6. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει ένα σχολείο πέραν της εκπαιδευτικής του λειτουργίας; 1.Αθλητικών δραστηριοτήτων 2.Πολιτιστικών δραστηριοτήτων 3.Ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων 4. Επιμορφωτικών δράσεων

7. Θα σας φαινόταν καλή ιδέα το παιδί σας να συμμετείχε πέραν του εκπαιδευτικού ωραρίου σε κάποια από τις προαναφερθείσες λειτουργίες ; 1.ΝΑΙ  2.ΟΧΙ  8. Πιστεύετε πως αξίζει να αξιοποιούμε τα εγκαταλελειμμένα κτήρια για δημόσια χρήση; 1.Ναι  2.Όχι 

9. Έχει κάποια σημασία για σας ο χώρος της Εριουργίας ; Κι αν ΝΑΙ τι? 1. Ιστορική σημασία 2. Αισθητική σημασία 3. Προοπτικής ανάπλασης 4. Καμία