Οργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Ποιοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ), πραγματοποιείται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θεωρητικής Κατάρτισης και Πρακτικής Εξάσκηση Αθήνα, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου.
Advertisements

ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις.
Αθλητικό Δίκαιο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
SPORT.
Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού Ορισμός της Αθλητικής Βιομηχανίας
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Νεφρολογίας
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας
Η Χορηγία στον Αθλητισμό
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΟΙ ΠΑΜΜΑΧΟΙ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Είναι δεδομένη η ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο αθλητικού σχεδιασμού.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
Καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και καλές διαιτησίες για όλους!
Ε.Ψ.Ε.Π.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ.
Τ Μ Η Μ Α Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Υ 6 Ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ GALA ΡΙΨΕΩΝ-ΔΡΟΜΩΝ-ΑΛΜΑΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Χώρος Διεξαγωγής : Εθνικό Αθλητικό Κέντρο «Ελευθερίας»
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 1896
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΑΘΗΝΑ 2004.
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΔΡΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗ ΡΟΥΛΑ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - FDI Οδηγώντας τον Κόσμο στη Bέλτιστη Στοματική Υγεία Μια σύντομη παρουσίαση της FDI Από τον κ. Χασάπη Ευστράτιο FDI.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη.
Νίκος Κοτοπούλης Σωτήρης Λέγκας
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΠΤΕΑ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Φιλοσοφία- Στόχοι - Κατηγοριοποίηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Ολυμπιακα αθληματα.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΙΟΣ ΤΕΦΑΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αθανάσιος Λάϊος Ph.D. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ Αλέξανδρος Χηνάς Αλέξανδρος Φάτσια.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Διοίκηση Ελληνικής Ολυμπιακής.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΘΡΟ 12 – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Στρατηγικός Σχεδιασμός Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής-IOC
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Εμμανουήλ Ζαχαράκης Επίκ. Καθηγητής
ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ KAI TO MAΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 10: Διεθνής Αθλητική Βιομηχανία
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης Φ. Παύλος Ν. Νικόλας Σουντουλίδης.
Εισαγωγικά στοιχεία στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Ολυμπιακοί Αγώνες Μερόπη Χ. Δέσποινα Ζ..
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Τίτλος εργασίας- «Στήσιμο Αγώνων-Εργαλείο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης»
Ολυμπιακοί Αγώνες! Λαμπρινή Χριστίνα.
Τίτλος εργασίας: « Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ.
Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Αθηνα / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΠΑΚΑΒ ΑΘΗΝΑ 9/12/17 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΠΟΝΗΤΗΣ ΣΕΓΑΣ.
Τίτλος εργασίας- «Εκπαιδευτικό εργαλείο κατά της χειραγώγησης αγώνων»
Συμβάλλουμε στην υγεία του πολίτη
Το Παναθηναϊκο Σταδιο.
Special Olympics Hellas.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων

Ποιοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ), πραγματοποιείται από:  τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)  την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) της χώρας της διοργανώτριας πόλης, καθώς και τη διοργανώτρια πόλη.

Τι είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)  Η ΔΟΕ είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στην Λωζάνη της Ελβετίας. Δημιουργήθηκε από τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος, και τον Γάλλο Pierre Baron de Coubertin το  Η ΔΟΕ οργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Ποιος είναι ο ρόλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Η ΔΟΕ συμβάλλει στην:  Ενθάρρυνση για την ανάμειξη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού με τον αθλητισμό  Στην συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς  Στην παροχή υπηρεσιών και στο να υποστηρίζει τα μέτρα για την προστασία της υγείας των αθλητών  Στην συμμετοχή της στον αγώνα κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό  Επίσης, η ΔΟΕ ενθαρρύνει και υποστηρίζει δραστηριότητες Ακαδημιών

Σκοπός των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών Κύριος σκοπός κάθε Ολυμπιακής Επιτροπής είναι:  η διάδοση και η ανάπτυξη της ολυμπιακής κίνησης  η διασφάλιση της παρακολούθησης των αγώνων από αντίστοιχες χώρες.  η ανάπτυξη των αθλητών και του αθλητισμού και  η εποπτεία της προκαταρκτική επιλογή των πιθανών πόλεων προσφοράς  η εφαρμογή των προγραμμάτων Ολυμπιακής αλληλεγγύης  μεριμνούν τέλος για τον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Oι Διεθνής Αθλητικές Ομοσπονδίες Χρησιμεύουν ως μη-κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες διαμορφώνουν τους κανόνες, την προώθηση των αθλημάτων στους μελλοντικούς θεατές και τους οπαδούς, την ανάπτυξη για υποψήφιους παίκτες, και την οργάνωση του κόσμου και των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων. Αυτή είναι μια λίστα των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών : Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου, Καλαθοσφαίρισης-FIBA, Ποδοσφαίρισης, Άρσης Βαρών, Κολύμβησης, Τοξοβολίας, Ισοπαλίας,Πυγμαχίας, taekwondo, Τένις, Ποδηλατική Ομοσπονδία, Διεθνής Γυμναστική Ομοσπονδία, Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής, Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Η Χάρτα των Ολυμπιακών Αγώνων Η Χάρτα των ολυμπιακών αγώνων είναι η κωδικοποίηση των θεμελιωδών αρχών του ολυμπισμού, οι κανόνες και οι κανονιστικές αποφάσεις που καθορίζονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Χάρτα ασχολείται με την οργάνωση και τη λειτουργία του Ολυμπιακού κινήματος. Εκδόθηκε το 1908.

Η ερευνητική ομάδα  Αθανασιάδης Τηλέμαχος  Γραμματικόπουλος Αργύρης  Θεοδωρίδης Χρήστος  Καλαϊτζίδης Θεόδωρος  Καραϊσαρίδης Νίκος Ευχαριστούμε πολύ