ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

Επικοινωνία & συναισθηματική αγωγή στην οικογένεια
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτικοί σκοποί  Στο σύνταγμα κάθε χώρας καθορίζονται οι γενικοί σκοποί της εκπαίδευσης  Με βάση τον γενικό σκοπό.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Διδάσκοντας Μαθηματικά
Μεθοδολογικά εργαλεία για το μάθημα της Πληροφορικής
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Εμπειρίες και Προβληματισμοί σε Μαθητοκεντρικές Μεθόδους Διδασκαλίας
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
Η σημασία της αυτογνωσίας στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Γινόμαστε, μικροί ερευνητές...
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Γλώσσας
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Βασικές τεχνικές γνωριμίας
Ο τομέας της Πληροφορικής
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Παρουσίαση ειδικοτήτων ΕΠΑΛ Ξάνθης»
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Ο ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ Ο «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΛΛΟΣ»
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΣΕΠ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΡΑΣΕΠ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ Ιανουάριος 2009
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Μία διδακτική π ρόταση για το μάθημα : « Αρχές οργάνωσης και διοίκησης των ε π ιχειρήσεων » ΤΣΙΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΕΠΑΛ Γιατί να πάω στο Επάλ;;;;. Πώς Αποφασίζω σε ποιο λύκειο θα πάω Ανάλογα με το τι θέλω να σπουδάσω Ανάλογα με το τι θέλω να σπουδάσω Ανάλογα με το.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
Forum : Χρήση στη διδακτική πρακτική Μανώλης Αλισαβάκης Forum : Τρόποι χρήσης στη διδακτική πρακτική. Η εμπειρία μέσα από την πλατφόρμα "Espace Numerique"
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Συνέντευξη με νήπια.
Δυο πράγματα χρειάζεσαι να ξέρεις, για να πετύχεις οποιοδήποτε Επίτευγμα…
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
Βιολογία Γυμνασίου.
Παρουσίαση των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ.
Πρακτική Άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ.
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
Μεθοδολογικά εργαλεία για το μάθημα της Πληροφορικής
Η πορεία των Projects στα ΕΠΑΛ – ΓΕΛ (Πρώτος απολογισμός)
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
4 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009 ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΠ ΣΤΗΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Εφαρμογή στην τάξη Ανακαλύπτω τον εαυτό μου (ενότητα 3) ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009

Προσπαθούμε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών… Έχεις σκεφτεί κάποιο επάγγελμα που να σε ενδιαφέρει; Το ξέρεις, ότι από εδώ και πέρα ,πρέπει συνεχώς να αποφασίζεις; Ποια μαθήματα διαβάζεις ευχάριστα; Ποια είναι αγγαρεία; Που δυσκολεύεσαι; Τι χρειάζεται να βελτιώσεις;

Αφού πληροφορηθεί (ενότητα 1) το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αναρωτιέται τι του ταιριάζει…. ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ; Τι είναι οι κατευθύνσεις, οι τομείς , οι ειδικότητες; Τι είναι ΑΕΙ,ΤΕΙ,ΙΕΚ,ΕΠΑΣ,ΟΑΕΔ ; Εάν θέλω αυτό ,μπορώ; Τι μαθήματα χρειάζονται, τι βαθμοί; Για να γίνω στρατιωτικός και κτηνίατρος θέλω μαθηματικά ; Δημοσιογράφος αγγλικά και ψυχολόγος αρχαία;

Για να αποφασίσει πρέπει.. Να είναι ενημερωμένος (κεφ. 1) Να γνωρίζει τον εαυτό του (κεφ. 3)

Και τώρα τα δύσκολα……… Ενότητα 3 Ανακαλύπτω τον εαυτό μου Και τώρα τα δύσκολα……… Ενότητα 3 Ανακαλύπτω τον εαυτό μου Ποιος είμαι; Ποιος θα ήθελα να είμαι; Πως με βλέπουν οι άλλοι; Που είμαι καλός; Που δεν τα καταφέρνω; Ποια είναι τα ενδιαφέροντα μου; Ποιες είναι οι αξίες μου;

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Όταν ο αριθμός των μαθητών του τμήματος υπερβαίνει τους 20 και το εργαστήριο πληροφορικής διαθέτει 7 τερματικά , το τμήμα χωρίζεται σε συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλο μάθημα και κατά προτεραιότητα με το ΣΕΠ Π.Δ.213/89(ΦΕΚ 98τ.Α 18/4/89) Π.Δ.465/81(ΦΕΚ 129 τ.Α 15/5/81) Π.Δ.447/93(ΦΕΚ 185 τ.Α 7/10/93)

Ιδίως σε αυτό το κεφάλαιο… Είναι σημαντικό να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα, για να αφουγκραστούν τα παιδιά τον εαυτό τους.

Σκοπός ενότητας Να γνωρίσει ο μαθητής τον εαυτό του Να εντοπίσει τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες του Να δέχεται τα ελαττώματα και τις ελλείψεις του Να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται στο στάδιο που απαιτείται να πάρει αποφάσεις

Προσοχή Είναι αρκετά δύσκολο να μιλάμε για τον εαυτό μας και τα συναισθήματα μας. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κλίμα αποδοχής ,ζεστασιάς και εμπιστοσύνης. Η οπτική επαφή με όλους είναι σημαντική για αυτό καθόμαστε κυκλικά , εάν υπάρχει δυνατότητα. Ο καθηγητής φροντίζει να μοιράζεται δίκαια ο χρόνος σε όλους.

Προσοχή Δεν πιέζομε κάποιον να μιλήσει . Μπορεί να πει δεν θα ήθελα να απαντήσω. Εκφράζονται αυτοί που επιθυμούν ,συνήθως δίνουν θάρρος και συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Κάποιοι μαθητές χρειάζονται περισσότερο χρόνο να εξοικειωθούν και να απαλλαγούν από ορισμένες αναστολές , τους σεβόμαστε. Έχομε πάντα υπόψη μας ότι υπάρχει κάποιος βαθμός επικινδυνότητας του ανοίγματος των μαθητών .

Προσοχή Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις. Όταν ο ένας μιλάει οι άλλοι τον ακούν. Κανείς δεν μπορεί να τον διακόψει. Ενημερώνομε τους μαθητές από πριν για τους κανόνες , λένε την άποψη τους και εάν συμφωνήσουν δεσμεύονται να τους ακολουθήσουν. Ο καθηγητής αποφασίζει για τη δυναμική που θα αναπτυχθεί , αναλόγως το τμήμα.

Το σχολείο ,όπως και ο θεσμός του ΣΕΠ, πρέπει να βοηθήσει το μαθητή να αποκτήσει μια θετική αυτοεικόνα. Προτεινόμενη δραστηριότητα το πορτραίτο μου. Προϋπόθεση ,να υπάρχει συμπαράσταση κα θετικό κλίμα στην ομάδα.

Παράδειγμα άσκησης Το πορτραίτο μου Στόχος : Καλλιέργεια θετικής αυτοεικόνας Μέθοδος : Καταιγισμός ιδεών Υλικά: Κόλλες Α4, ζιλοτέιπ ,μαρκαδόροι

Το πορτραίτο μου Οι μαθητές κινούνται ελεύθερα στην τάξη, έχοντας πίσω στην πλάτη τους κολλημένη την κόλλα Α4.Κάθε μέλος της ομάδας περνάει και γράφει πάνω στο φύλλο κάτι που του αρέσει σχετικά με το άτομο αυτό. Τονίζομε, ότι μπορεί να γράψει μόνο κάτι θετικό . Ο μαθητής μπορεί να βάλλει την κόλλα, για ένα διάστημα στο δωμάτιο του σαν αφίσα και να το βλέπει.