Ανάπτυξη των μονοκρυσταλλων του υπεραγωγού ΥΒa 2 Cu 3 O 6+x με Τ C < 57 K Ημερίδα Υποψήφιων διδακτόρων 2012 Γ. Παπαγεωργίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΧΗΜΑ 4.1 Σχηματική παρουσίαση των δυνάμεων που αναπτύσσονται στο μονοηλεκτρονικό άτομο Η (αριστερά) και στο πολυηλεκτρονικό άτομο He (δεξιά).
Advertisements

Ημερίδα: Η πορεία της αξιολόγησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στόχοι και προοπτικές - 1 η Νοεμβρίου 2012 Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προβλήματα – Δράσεις/Προτάσεις.
« ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ ΚΑΙ
Συγκριτική μελέτη εμπλουτισμένων με βόριο νανοσωλήνων άνθρακα πολλαπλών τοιχωμάτων Δήμος Γιαρμής.
ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Σκέδαση Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων από Γυρομαγνητικά Σώματα
Αγωγιμοτητα Νανοκρυςταλλικου Πυριτιου
«Αντιμετώπιση Διαλείψεων Πολυδιαδρομικής Διάδοσης σε Κανάλια Κινητών Επικοινωνιών με Χρήση Ευφυών Κεραιών» Υποψήφιος Διδάκτορας: Σ. Μυτιληναίος Υπεύθυνος.
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Ραδιενέργεια.
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Λήψη Αποφάσεων στην Ομάδα Γιάννης Ρουσσάκης.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ FARADAY
Φύλλο εργασίας 4 Μετρήσεις θερμοκρασίας- η βαθμονόμηση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Φυσικής
Νόμοι αερίων.
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
Ημερίδα Υποψήφιων Διδακτόρων, 20/2/2015Z. Κοτσίνα Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών ‘ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ’ Δημιουργία και αποκατάσταση βλαβών σε κράματα Fe-Cr.
2.4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΓΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΕΚ Μυτιλήνης
Προσομοίωση φορητού ανιχνευτή Γερμανίου με τη μέθοδο Monte Carlo για τον υπολογισμό της ροής της γ-ακτινοβολίας Διπλωματική Εργασία Κυριανάκης Γεώργιος.
Τι είναι Υπεραγωγιμότητα; Πώς παρατηρείται;
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μίας αντίδρασης
Ο εναλλακτήρας και η αρχή λειτουργίας του
Όπως προαναφέρθηκε, η ελάχιστη θερμοκρασία στην οποία αρχίζουν οι μεταμορφικές διεργασίες στα ιζήματα είναι 150 ο C – 200 ο C και η ελάχιστη πίεση 0,5.
Τι είναι η Επιχειρησιακή Έρευνα
(The Primitive Equations)
Διπλωματική Εργασία Πειραματική Αξιολόγηση της Μοναδιαίας Οκνηρής Συνέπειας Τόξου (Singleton Lazy Arc Consistency) Ιωαννίδης Γιώργος (ΑΕΜ: 491)
Γ.Ζ.Καπελώνης ΕΚΦΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Το «σενάριο» Αφού ολοκληρώσουμε τη διδασκαλία στο κεφάλαιο 3 οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν την εργαστηριακή άσκηση «Προσδιορισμός.
Η μεταμόρφωση των πετρωμάτων συνοδεύεται από μια σειρά διεργασιών και αλλαγών του πετρώματος. Οι διεργασίες αυτές περιλαμβάνουν:  Δημιουργία ορυκτών που.
E = 70X + 20Y + 10Z c = 30X + 30Y + 40Z c + 3e = 240X + 90Y + 70Z Αν διαιρεθεί με το 4: = 60X + 22,5Y +17,5Z = d c + 3e 4.
Μέλη Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος, Καλογήρου Ορέστης Χατζηβασιλείου Στυλιανός Ομάδα Μαγνητικών Μετρήσεων Τμήμα Φυσικής Αγγελακέρης Μάκης, Φλεβάρης Νικόλαος.
Ενότητα: Αυτόματος Έλεγχος Συστημάτων Κίνησης
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιδίωξη: βελτίωση ποιότητας με συνεχή βελτίωση των διεργασιών με βάση τις οποίες παράγονται τα προϊόντα Παράγοντες: ελεγχόμενες μεταβλητές.
Ενότητα: Διάχυση Υγρών και Αερίων Διδάσκοντες: Χριστάκης Παρασκευά, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτρης Σπαρτινός, Λέκτορας Δ. Σωτηροπούλου, Εργαστηριακό Διδακτικό.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΜΗΜΑ: ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΙΝΤΖΙΟΣ.
ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ … Αλεξίου Δημήτρης Αντωνόπουλος Σπύρος.
Επιστήμη Υλικών 1 Ενότητα 8: Μετασχηματισμοί Φάσεων Διδάσκων: Γ.Ν. Αγγελόπουλος, καθηγητής Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πήττας, Διπλ. Μηχ. Μηχ. Τμήμα Χημικών.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
ΤΕΙ Αθήνας: Σχολή ΤΕΦ: Τμήμα Ναυπηγικής Εφαρμογές Η/Υ στην Ναυπηγική ΙΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ NA0703C39 Εξάμηνο Ζ’ Διδάσκων Κωνσταντίνος Β. Κώστας Παρουσίαση.
1 Fun with Physics Η φύση του φωτός 2 Οι ερωτήσεις χωρίζονται σε 2 κατηγορίες : 1. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. 2. Ερωτήσεις σωστού - λάθους. 1. Ερωτήσεις.
Χειρισμός Χρόνου και Μεθοδολογίες Προσομοίωσης
Ο ΟΓΚΟΣ Πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα
ΥΠΕΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΝΑΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: Β2 ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ 1Ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Πρόγραμμα Αντιδρώντων Χημικών – Βασικές αρχές
Μια σύντομη παρουσιάση του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.
4 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πλήρης αναφορά Βιβλιογραφίας θα αναρτηθεί με την ολοκλήρωση των σημειώσεων.
Ο ΟΓΚΟΣ Πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα
Έξυπνα Κτήρια: Ενέργεια και Διαδίκτυο των Πραγμάτων
Ανάπτυξη φωτο-ηλεκτροχρωμικών διατάξεων για το δυναμικό έλεγχο
Κινητική θεωρία των αερίων
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Έλεγχος Ποιότητας και Τεχνολογία Μεταλλικών Υλικών
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Η Αξιολόγηση στα φύλλα εργασίας 5, 8 και 9
2.2 Αρχή λειτουργίας της γεννήτριας Σ.Ρ.
ΣΤΟΧΟΣ 2.1.2: Ο μαθητής να μπορεί να,
ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να,
Θερμορύθμιση Ομοιόθερμος οργανισμός καλείτε αυτός που έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του σώματος του ανεξάρτητα από την θερμοκρασία.
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
Σχέση μεταξύ δυο ποσοτικών μεταβλητών & Μονοπαραγοντική γραμμική εξάρτηση 2017.
Η Αξιολόγηση στα φύλλα εργασίας 5, 8 και 9
Ημερίδα Ερευνητικής Δραστηριότητας Υποψηφίων Διδακτόρων
Κινητική θεωρία των αερίων
Εισαγωγή στα αέρια. Τα σώματα σε αέρια κατάσταση είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σωμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον μας, στη Γη. Η ατμόσφαιρα της Γης.
Εξαιρετικά πειράματα με απλές και φθηνές ιδιοκατασκευές
- Προσεκτικός σχεδιασμός Α΄Φάση - Επιλογή του θέματος - Καθορισμός στόχων       Από τους μαθητές      - Προσεκτικός σχεδιασμός  
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ανάπτυξη των μονοκρυσταλλων του υπεραγωγού ΥΒa 2 Cu 3 O 6+x με Τ C < 57 K Ημερίδα Υποψήφιων διδακτόρων 2012 Γ. Παπαγεωργίου

Εισαγωγή Τεράστια ερευνητική προσπάθεια έχει αφιερωθεί για την αποκάλυψη του μικροσκοπικού μηχανισμού που είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη κρίσιμη θερμοκρασία των υπεραγωγών που βασίζονται στα επίπεδα Cu-O, χωρίς όμως να υπάρχει ένα αποδεκτό πρότυπο που να εξηγεί το φαινόμενο. Σημαντική βοήθεια για τη λύση αυτού του θεμελιώδους προβλήματος θα μπορούσε να δοθεί από τη μελέτη υπεραγωγών στους οποίους η κρίσιμη θερμοκρασία είναι κοντά στο φασικό σύνορο που χωρίζει την αντισιδηρομαγνητική και την υπεραγώγιμη βασική κατάσταση. Αντικείμενο της διατριβής μου είναι η μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων του υπεραγωγού ΥBa 2 Cu 3 O 6+x με κρίσιμες θερμοκρασίες κοντά στην περιοχή του διαγράμματος φάσεων που η βασική κατάσταση αλλάζει από υπεραγώγιμη σε αντισιδηρομαγνητική/spin glass. Ειδικότερα η έρευνα μου στοχεύει στη μελέτη του ψευδοχάσματος στην κανονική κατάσταση και των ιδιοτήτων της ύλης φλαξονίων στην υπεραγώγιμη κατάσταση, χρησιμοποιώντας dc, ac μαγνητικές μετρήσεις και μετρήσεις μαγνητοαντίστασης. Θα παρουσιάσω την προσπάθεια που έγινε για την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της μεθοδολογίας παρασκευής μονοκρυστάλλων του υπεραγωγού ΥBa 2 Cu 3 O 6+x με μεγάλο μέγεθος. Θα παρουσιάσω επίσης μία ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με το αντικείμενο της διατριβής.

Κρυσταλλογραφική δομή της ένωσης ΥBa 2 Cu 3 O 6+x ΑΒΟ 3 ΥΒa 2 Cu 3 O 6+1 ΥΒa 2 Cu 3 O 6 Β Α Ο

Διαδικασία Παρασκευής μονοκρυστάλλων ΥBa 2 Cu 3 O 6+x 940 o C 930 o C o 61cm Insulated plug Temperature gradient 3 ο C/h 2 ο C/h 1 ο C/h T o (C) t(h) 33h1h50h

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Μαγνητικές Μετρήσεις ac επιδεκτικότητας 1.Τον καθορισμό της καμπύλης κρίσιμης θερμοκρασίας σαν συνάρτηση της περιεκτικότητας σε οξυγόνο. 2.Τον προσδιορισμό της ομοιογένειας της κατανομής του οξυγόνου.

Μεταβολή της κρίσιμης θερμοκρασίας σαν συνάρτηση της θερμοκρασίας ανόπτησης

Μαγνητικές μετρήσεις για τον προσδιορισμό του διαγράμματος φάσεων της ύλης φλαξονίων 1.Μετρήσεις για σταθερή θερμοκρασία και μεταβλητό ac μαγνητικό πεδίο 2.Μετρήσεις για σταθερό dc μαγνητικό

Phillips P Phil. Trans. R. Soc. A 2011;369: Βιβλιογραφική ανασκόπηση των πειραματικών δεδομένων που αφορούν το σύνορο που χωρίζει την υπεραγώγιμη και την αντισιδηρομαγνητική βασική κατάσταση.

Μελλοντική εργασία Βελτιστοποίηση της διεργασίας ανόπτησης των κρυστάλλων. Κατασκευή ηλεκτρικών επαφών για την εκτέλεση μετρήσεων μαγνητοαντίστασης. Ολοκλήρωση των μαγνητικών μετρήσεων για τον προσδιορισμό του διαγράμματος φάσεων της ύλης φλαξονίων. Εκτέλεση μετρήσεων Raman σαν συνάρτηση της θερμοκρασίας και του ποσό οξυγόνου.

Συμπεράσματα Προσδιόρισα τις βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη μονοκρυστάλλων του υπεραγωγού ΥBa 2 Cu 3 O 6+x. H ανάπτυξη των κρυστάλλων έγινε με ψύξη κατάλληλης σύστασης τήγματος σε βαθμίδα θερμοκρασίας. Μεγάλη προσπάθεια αφιερώθηκε για τη διεργασία ανόπτησης με στόχο τη σύνθεση κρυστάλλων με χαμηλή και απότομη υπεραγώγιμη μετάβαση. Ευχαριστώ για την προσοχή σας