Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θερμορύθμιση Ομοιόθερμος οργανισμός καλείτε αυτός που έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του σώματος του ανεξάρτητα από την θερμοκρασία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θερμορύθμιση Ομοιόθερμος οργανισμός καλείτε αυτός που έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του σώματος του ανεξάρτητα από την θερμοκρασία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Θερμορύθμιση Ομοιόθερμος οργανισμός καλείτε αυτός που έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του σώματος του ανεξάρτητα από την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Θερμορύθμιση καλείτε το σύνολο των λειτουργιών που διατηρούν την θερμοκρασία του σώματος σε σχετικά σταθερά επίπεδα.

3 Θερμορύθμιση Η θερμοκρασία που παράγετε λόγω της μεταβολικής δραστηριότητας διατηρείτε σταθερή χάρη στους μηχανισμούς απώλειας θερμότητας. Αντίστροφα η ελάττωση της θερμοκρασίας θέτει σε ενέργεια μηχανισμούς παραγωγής ενέργειας (Αρνητική ανάδραση- Negative feedback)

4 Θερμορύθμιση Οι μηχανισμοί θερμορύθμισης δεν δρουν αποτελεσματικά στα πρόωρα, στα χαμηλού βάρους νεογέννητα και στα νεογέννητα με περιγεννητική ασφυξία. Διατηρούνται σε «ουδέτερο» περιβάλλον έτσι ώστε να καταναλίσκετε η ελάχιστη ενέργεια από το βασικό μεταβολισμό για την διατήρηση της θερμοκρασίας.

5 Θερμορύθμιση

6 Θερμοκοιτίδα Κατάλληλη και σταθερή θερμοκρασία.
Ρύθμιση της υγρασίας του περιβάλλοντος. Χορήγηση οξυγόνου (όταν είναι απαραίτητο). Απομόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον προς αποφυγή μολύνσεων.

7 Μετρήσεις Θερμοκ/ας & Υγρασίας στην Θερμ/τίδα
Μετρήσεις Θερμοκ/ας & Υγρασίας στην Θερμ/τίδα Υλοποιήθηκε πειραματική συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας & υγρασίας περιβάλλοντος. Τοποθετήθηκε σε διαφορετικές προκαθορισμένες θέσεις εντός της θερμοκοιτίδας, για τον έλεγχο των συνθηκών κατά την λειτουργία της συσκευής. Τοποθετήθηκε σε 8 θερμοκοιτίδες εν λειτουργία. Τα αποτελέσματα αναλύθηκαν στατιστικά.

8 Μετρήσεις Θερμοκ/ας & Υγρασίας στην Θερμ/τίδα
Μετρήσεις Θερμοκ/ας & Υγρασίας στην Θερμ/τίδα

9

10

11

12

13 Αποτελέσματα maxΘ minΘ maxY min Y 5 1 4 2 θερμοκοιτίδες χωρίς νεογνό
θερμοκοιτίδες με νεογνό 2


Κατέβασμα ppt "Θερμορύθμιση Ομοιόθερμος οργανισμός καλείτε αυτός που έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του σώματος του ανεξάρτητα από την θερμοκρασία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google