Η σωστή αντιμετώπιση των Πανελληνίων εξετάσεων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη διδακτική διαδικασία ο διδάσκων θέτει στόχους, στη συνέχεια μεριμνά για την επίτευξή τους και τέλος αξιολογεί το έργο του, το υλικό.
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
Διαμαντούλα Νάκα Σχολ. Βιβλιοθήκη 2 ου Γυμνασίου Κοζάνης.
Στο σχολείο Κάθε μέρα στο σχολείο, η δασκάλα ζητάει από τα παιδιά να διαβάσουν από το βιβλίο και να γράψουν στο τετράδιο. Τα παιδιά διαβάζουν από το βιβλίο.
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
 Εκτίμηση Ικανοτήτων  Αντιμετώπιση Άγχους  Σχεδιασμός Παρουσίασης  Οργάνωση της Παρουσίασης  Έλεγχος του Περιβάλλοντος  Πραγματοποίηση Παρουσίασης.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
…ένα ταξίδι που διαρκεί Δημιουργία παρουσίασης
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
ΑΓΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Εισηγητής:Στέφανος Μέτης
Στάδια της έρευνας 1. Τίτλος της έρευνας 2
Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια.
Πώς κάνουμε τα μαθήματά μας στο σπίτι Κάνουμε 3 απλά βήματα.
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Αρχοντάκη Στέλλα
μάθημα 5.10 Διατροφή και Άσκηση
ΠΛΑΓΙΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Έχεις άγχος; Είναι φυσιολογικό. Λίγο άγχος είναι ωφέλιμο, γιατί βοηθάει το άτομο να συγκεντρωθεί πολύ καλά και να είναι σε εγρήγορση. Μια καλή αρχή είναι.
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Μία διδακτική π ρόταση για το μάθημα : « Αρχές οργάνωσης και διοίκησης των ε π ιχειρήσεων » ΤΣΙΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Ας ελέγξω το γραπτό μου!.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω και κάτω.
οι περισσότεροι μαθητές, κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, αναζητούν οτιδήποτε που θα είναι εύγεστο και λαχταριστό, έχοντας σαν αποτέλεσμα, στο τέλος.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Εισηγητές: Βαλεντίνα Τουμάνιου Ζαχαρίας Ιωάννου Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Δείκτες Επιτυχίας και Δείκτες Επάρκειας
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!»
Μουσικό Σχολείο Σερρών Μάθημα: Βιολογία Τάξη: Α΄ Λυκείου
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016)
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
(Απαντήσεις σελ βιβλίου)
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως οπλο επικοινωνιας
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Τα εργοστάσια ______________προϊόντα τοποθετώ
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η σωστή αντιμετώπιση των Πανελληνίων εξετάσεων Κώστας Μπουραζάνας

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Κώστας Μπουραζάνας Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Διαβάζουμε όλα τα θέματα προσεκτικά. Αρχίζουμε τις απαντήσεις από τα θέματα που γνωρίζουμε πληρέστερα. Αν δεν γνωρίζουμε την απάντηση ενός θέματος το αφήνουμε τελευταίο Ένα πρόβλημα πριν αρχίσουμε να το λύνουμε το διαβάζουμε δύο και τρεις φορές Ερώτηση που μας θυμίζει αντίστοιχη του βιβλίου μας τη ξαναδιαβάζουμε προσεκτικά Βεβαιωνόμαστε για το τι απαιτεί κάθε θέμα Ξαναδιαβάζουμε το θέμα όταν έχουμε τελειώσει την απάντηση, μήπως έχουμε κάτι ξεχάσει Οι απαντήσεις που δίνουμε θα πρέπει να διακρίνονται για την σαφήνεια, ακριβολογία και πληρότητα του νοήματος Προσπαθούμε να απαντήσουμε στα ζητήματα, κάνοντας σωστή κατανομή του χρόνου Αν δεν προλάβουμε να αναπτύξουμε ένα θέμα, το ολοκληρώνουμε περιληπτικά Σημειώνουμε όσα θέματα (υποσημειώσεις, επιμέρους ερωτήσεις) έχουμε απαντήσει Οι συμπληρώσεις γίνονται χωρίς αστερίσκο (*), βέλος (->), κλπ., αλλά με κανονική υπόδειξη. Π.χ. στο τέλος του Ζητήματος 1α γράφουμε: Υπάρχει συμπλήρωση μετά το Ζήτημα 4β και στο τέλος του γραπτού ξαναγράφουμε: Ζήτημα 1α Συμπλήρωση Στο τελευταίο "20λεπτο", αν έχει μείνει, ελέγχουμε αυτά που έχουμε γράψει διορθώνοντας τυχόν λάθη και συμπληρώνοντας τυχόν παραλείψεις. Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, προσπαθούμε μέχρι το τελευταίο λεπτό

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κώστας Μπουραζάνας ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Επαρκής διατροφή πρωί - μεσημέρι – βράδυ Διατροφή με πλούσια θρεπτικό συστατικό πρωτεΐνες υδατάνθρακες λίπη βιταμίνες μέταλλα Αποφύγετε τα προϊόντα που συνήθως κυκλοφορούν στις σχολικές καντίνες

Η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων Κώστας Μπουραζάνας Η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων Τα γεύματα θα πρέπει να είναι απλά στη σύνθεσή τους Καλό μάσημα των τροφών Πολλά υγρά (χυμοί) Άφθονο νερό Ο μύθος του καφέ O Μύθος της σοκολάτας

Ποιες τροφές μας προσφέρουν ευεξία, χαλάρωση, τόνωση Κώστας Μπουραζάνας Ποιες τροφές μας προσφέρουν ευεξία, χαλάρωση, τόνωση ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ βιταμίνες της ομάδας Β, C, και Ε υδατάνθρακες ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ βασιλικός Πολτός εκχυλίσματα βοτάνων ΓΙΑ ΕΥΕΞΙΑ ζωικές πρωτεΐνες φυτικές πρωτεΐνες νερό ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ λίπη πρωτεΐνες υδατάνθρακες βιταμίνες μέταλλα

Τι δυσχεραίνει τις εξετάσεις Τι διευκολύνει τις εξετάσεις Κώστας Μπουραζάνας ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Τι δυσχεραίνει τις εξετάσεις Τι διευκολύνει τις εξετάσεις Αποφυγή σκέψεων που συσχετίζονται με τις εξετάσεις Αποφυγή ενός έλεγχου των γνώσεων Προσπάθεια κατά-πίεσης του φόβου για τις εξετάσεις Ψυχολογική αντιμετώπιση των εξετάσεων και των πιθανών ερωτήσεων. Αμοιβαίος έλεγχος των γνώσεων με άλλους συνεξεταζόμενους. Σκέψεις για υιοθέτηση στρατηγικών αντιμετώπισης του φόβου των εξετάσεων

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους των εξετάσεων Κώστας Μπουραζάνας Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους των εξετάσεων Έλεγχος του μαθησιακού υλικού Αλλαγή της προσωπικής στάσης Θετικές σκέψεις Χιούμορ Ασκήσεις νου και σώματος

Μερικά παραδείγματα Αρνητικές αυτοαναφορές Θετικές αυτοαναφορές Κώστας Μπουραζάνας Μερικά παραδείγματα Αρνητικές αυτοαναφορές Θετικές αυτοαναφορές Δεν προχωράω με το διάβασμα Αποκλείεται να τα καταφέρω Αν με πιάσει φόβος, θα αποτύχω Ξέρω ότι είμαι ένας αποτυχημένος Εάν αποτύχω, έχω αποτύχει και στα μάτια των άλλων Θα κάνω πολλές φορές επανάληψη για να καταλάβω την ύλη και έτσι θα προχωρήσω με το διάβασμα Θέλω να τα καταφέρω και θα κάνω ότι μπορώ για να περάσω τις εξετάσεις Δεν θα τρομοκρατηθώ, παρά τον φόβο μου μπορώ να περάσω τις εξετάσεις. Αυτή την φορά θα παλέψω μέχρι το τέλος τις εξετάσεις. Θα τις περάσω Εάν αποτύχω, οι άλλοι θα με καταλάβουν και θα μου συμπαρασταθούν

Κώστας Μπουραζάνας Οι θετικές αυτοαναφορές πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα Τα ξέρω όλα … Θα επιτύχω σίγουρα. Δεν θα φοβηθώ Είμαι καλά προετοιμασμένος και μπορώ να στηριχτώ στις γνώσεις μου. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να επιτύχω στις εξετάσεις. Ακόμα και αν φοβηθώ, θα το αντιμετωπίσω.

Κώστας Μπουραζάνας Οι θετικές αυτοαναφορές πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα Τα ξέρω όλα … Θα επιτύχω σίγουρα. Δεν θα φοβηθώ Είμαι καλά προετοιμασμένος και μπορώ να στηριχτώ στις γνώσεις μου. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να επιτύχω στις εξετάσεις. Ακόμα και αν φοβηθώ, θα το αντιμετωπίσω.

Στρατηγικές αντιμετώπισης έντονου φόβου Κώστας Μπουραζάνας Στρατηγικές αντιμετώπισης έντονου φόβου Εάν αρχίσω να τρέμω, να ιδρώνουν τα χέρια μου, να χτυπάει η καρδιά μου δυνατά... θα πάρω βαθιές ανάσες και δεν θα χάσω την ψυχραιμία μου. Εάν βρεθώ σε αδυναμία να συγκεντρωθώ, θα προσπαθήσω να κερδίσω χρόνο, ζητώντας από τον εξεταστή να επαναλάβει την ερώτηση ή ζητώντας του χρόνο για να σκεφτώ. Εάν δεν μπορέσω να απαντήσω σε μια ερώτηση θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ περισσότερο στην επόμενη ερώτηση, χωρίς να σκέφτομαι την αποτυχία. Θα μείνω ως το τέλος της εξέτασης συγκεντρωμένος και δεν θα τα εγκαταλείψω, θα παλέψω μέχρι το τέλος.

Κώστας Μπουραζάνας «Σας ευχαριστώ»