ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Όταν έχω περίοδο οι εικόνες είναι από το
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Στο διάλειμμα.
ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Σ.Κ.Α.Β.Ε.. Έπαθα Σ.Κ.Α.Β.Ε.; Πολύ φοβάμαι ότι, αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στα παρακάτω, όπως εγώ, τότε είτε χρειάζεστε διακοπές, είτε μια σύνταξη.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
…από μικρούς συγγραφείς
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
Μωρό -μαθαίνει να μπουσουλάει -μαθαίνει να κάθεται -μαθαίνει να μιλάει -μαθαίνει να τρώει -το φροντίζουν η μαμά και ο μπαμπάς.
Μετάφραση – Προσαρμογή στο Power Point: Μαρία Κασαπίδη
γράφτηκε από τη Νάου Χριστοδούλη
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Mώλος: O υγρότοπος της περιοχής μου
1 Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΤΣΙΛΛΕΡ & ΡΩΣ 1, ΤΗΛ: , Δημιουργοί:
ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»
Η Λαδο-οικογένεια Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΤΣΙΛΛΕΡ & ΡΩΣ 1, ΤΗΛ: ,
1 Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΤΣΙΛΛΕΡ & ΡΩΣ 1, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: ,
ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»
Οι Φυσικές Επιστήμες εμπνέουν τα σχολεία και αλλάζουν το μακροπεριβάλλον: Βιοντίζελ 2 ης γενιάς στο 4 ο ΕΠΑ.Λ. Αθήνας Πάσχου Κωνσταντίνα, Φυσικός, Εκπαιδευτικός.
Ε.Π.Λ.ΗΕ.Π.Λ.Η Πάσχω από… …εσείς; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο!
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Καθαρισμός παραλίας – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Ο κάμπος.
Επιμέλεια: Λιατάκης Βασίλης
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗ
Τα χομπι μου Γεια σας είμαι η Αποστολία είμαι 12 ετών και πάω 6η τάξη. Μου αρέσει η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Επίσης μου αρέσει να ζωγραφίζω να.
Γειτονιά καθαρή… Κυψέλη πολιτισμού
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Κουρμπέλας Δημήτρης
Θέλεις να μάθεις τι είναι η ανακύκλωση; ΜΠΑΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Μία φανταστική βροχή… Εμπνευσμένη από το παραμύθι «Πινεζοβροχή» του μαγευτικού Παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά Γράφουν και δημιουργούν τα παιδιά της Α΄1 τάξης.
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Φυσι- κά θα έρθω Έλα! Είμαι ο μπλε κάδος ανα-
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Ο Μπάκι στους δρόμους της Σάμου Τα παιδιά του 2 ου Νηπιαγωγείου Σάμου.
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
Ομάδα Διαμεσολάβησης Συνομηλίκων 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Υγρότοπος και άνθρωποι. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία γαλάζια λίμνη, που μέσα στα νερά της κολυμπούσαν τι ;
Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου (Κ.Β’) Μια παρουσίαση για τη περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Αγαπημένο μου παιδί....
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το αγαπημένο μου μέρος Άννα-Νίκος Δ
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
2 ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι» Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! http://4epal-athin.att.sch.gr ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι» Με την υποστήριξη του Angelopoulos Fellowship Clinton Global Initiative University

Αγαπητό μας 133ο Νηπιαγωγείο Αθήνας Σήμερα θα κάνουμε αληθινό το παραμύθι: «Η Τηγανούπολη»

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πόλη που την έλεγαν Τηγανούπολη. «Η τηγανούπολη» Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πόλη που την έλεγαν Τηγανούπολη. Κάθε μεσημέρι και βράδυ έβαζαν φρέσκο λάδι στο τηγάνι και τηγάνιζαν τα αγαπημένα τους φαγητά.

Μετά το φαγητό, πετούσαν το τηγανόλαδο στα σκουπίδια, στο νεροχύτη ή στην τουαλέτα.

Το τηγανόλαδο που έριχναν στο νεροχύτη ή την τουαλέτα μύριζε άσχημα και όταν έβρεχε λέρωνε τη θάλασσα και τη λίμνη που έπιναν νερό.

Στους δρόμους εμφανίστηκαν πολλά ζωάκια όπως κατσαρίδες και ποντίκια…

Οι άνθρωποι της Τηγανούπολης δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την άσχημη μυρωδιά, αρρώσταιναν από τα μικρόβια και διψούσαν γιατί το νερό είχε βρωμίσει από το τηγανόλαδο.

Σκέφτηκαν ότι έπρεπε να συζητήσουν για να λύσουν το πρόβλημα Σκέφτηκαν ότι έπρεπε να συζητήσουν για να λύσουν το πρόβλημα. Έτσι μαζεύτηκαν λοιπόν στη παιδική χαρά και άρχισαν να μιλούν.

Κάποιος είπε: «Να σταματήσουμε να τρώμε τηγανητά. » Κάποιος είπε: «Να σταματήσουμε να τρώμε τηγανητά!». Όμως σε κανένα δεν άρεσε αυτή η ιδέα: «Τι;;; Δεν θα φάμε ξανά τηγανητές πατάτες, κεφτεδάκια και αυγά;»

Τελικά, ο Σταγονολαδίτσας, ένα παιδάκι που πήγαινε στο νήπιο και αγαπούσε πάρα πολύ τους ανθρώπους, τη φύση και τα τηγανητά είπε: «Γιατί δεν μαζεύουμε το τηγανόλαδο για να φτιάξουμε κάτι χρήσιμο;»

«Ξέρω μία συνταγή που φτιάχνει βιοντίζελ και γλυκερίνη από το τηγανόλαδο.

«Με το βιοντίζελ μπορούμε να ανάψουμε το καλοριφέρ ή να κινήσουμε το αυτοκίνητο. Με τη γλυκερίνη μπορούμε να φτιάξουμε σαπούνι. Έτσι, θα ζεσταινόμαστε, θα μετακινούμαστε και θα πλενόμαστε.»

Ακόμα, το βιοντίζελ είναι πιο καθαρό από το πετρέλαιο και θα αναπνέουμε πιο καθαρό αέρα»

Οι άνθρωποι της Τηγανούπολης άκουσαν το Σταγονολαδίτσα και ξεκίνησαν με κέφι να μαζεύουν το τηγανόλαδο σε μπουκάλια που κάποτε πετούσαν στα σκουπίδια. 

Μετά, μάζευαν όλα τα μπουκάλια στο σχολείο του Σταγονολαδίτσα Μετά, μάζευαν όλα τα μπουκάλια στο σχολείο του Σταγονολαδίτσα. Εκεί τα παιδιά άδειαζαν τα μπουκάλια με το τηγανόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο καζάνι και μαζί με τη δασκάλα τους έφτιαχναν βιοντίζελ και σαπούνι. 

Τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα που βοηθούσαν τη Τηγανούπολη να γίνει μια παραμυθένια πόλη με καθαρό αέρα, καθαρό νερό, καθαρούς δρόμους και χαρούμενους ανθρώπους γεμάτους υγεία… 

αν το λάδι τηγανίζω μόνο μέχρι 2 φορές Για να θυμούνται τη μαγική συνταγή, ο Σταγονολαδίτσας με τα άλλα παιδιά έγραψαν στιχάκια για να γίνουν τραγούδι και χορός. Την υγεία μου φροντίζω αν το λάδι τηγανίζω μόνο μέχρι 2 φορές

Το τηγανόλαδο κρατώ το μαζεύω σε μπουκάλι και το πάω στο σχολειό… Πριν να πλύνω το τηγάνι… Το τηγανόλαδο κρατώ το μαζεύω σε μπουκάλι και το πάω στο σχολειό…

Και ποτέ μου δεν ξεχνώ την υγεία μου: το πιο σημαντικό! Γάντια, Μάσκα και γυαλιά και την άσπρη μου ποδιά για να πάνε όλα καλά!

Τον Μπουκαλάκη δεν πετώ Στο εργαστήριο τον κρατώ Και τον κάνω χημικό Ο Μπουκαλάκης Χημικός Τον Μπουκαλάκη δεν πετώ Στο εργαστήριο τον κρατώ Και τον κάνω χημικό Για να φτιάξει βιοντίζελ Και σαπούνι μυρωδάτο!

Δύο φιλενάδες κολλητές Το ζεστούλι μεθοξύ Δύο φιλενάδες κολλητές Η Σόδα η Καυστική κι η Μεθανόλη η υγρή με όρεξη πολλή στριφογύριζαν μαζί… Έβγαζαν ζέστη πολλή Και τις λέγαν Mεθοξύ

Ο μπουκαλάκης, το μεθοξύ και το τηγανόλαδο: η μαγεία της χημείας Ο Μπουκαλάκης χημικός μέσα στον τρελό χορό έριξε το Mεθοξύ σε τηγανόλαδο ζεστό (55ο Κελσίου)

Ο μπουκαλάκης, το μεθοξύ και το τηγανόλαδο: η μαγεία της χημείας Έγινε γλέντι φοβερό!!! Στριφογύριζαν μαζί 10 ολόκληρα λεπτά Κι όταν κουράστηκαν πολύ Κάθισαν να ξαποστάσουν 2 μέρες στη σειρά… Και τότε έγινε κάτι μαγικό: τηγανόλαδο και μεθοξύ είχαν μεταμφιεστεί σε γλυκερίνη και βιοντίζελ λαμπερό!!!

για τους Ανθρώπους και τον πλανήτη ΓΗ Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ από τα φαινομενικά άχρηστα πράγματα, να προσφέρουμε Αξία για τους Ανθρώπους και τον πλανήτη ΓΗ Με την υποστήριξη του Angelopoulos Fellowship Clinton Global Initiative University