ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ερευνητική εργασία για τα είδη ηλεκτρονικής παρενόχλησης.
Advertisements

Διαδικτυακός εκφοβισμός
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Σχολείο: λύκειο Α γ ιά σ ου Τάξη: β Θέμα: ηλεκτρονικός εκφοβισμός Ονοματεπώνυμα : Κ αρέτος Τ αξι ά ρχης Σχ. Έτος:
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΕΣ.
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
Οι μαθητές της Ε1 τάξης Δημήτρης-Ελένη παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
ΕΦΗ-ΒΙΑ Σχολικός Εκφοβισμός, ο νόμος της Σιωπής, Bullying
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Επιμελήθηκαν οι: Αλέξανδρος Π. Βλαδίμηρος Ε. Νίκος Π.
Cyberbullying και ασφαλής χρήση
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Σχολικός Εκφοβισμός/Bullying
Chat rooms και παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο από αγνώστους
Ξιφασκία σε αμαξίδιο.
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (CYBERBULLYING)
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
Δια βίου εκπαίδευση Κ Β Κ Σ Μ Χ Μ Χ Κ Ά Ορισμός δια βίου εκπαίδευσης Η μαθησιακή δραστηριότητα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται ως μια μακροχρόνια.
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο.
ΤΡΙΑΘΛΟ.
Γιάννης Ρίτσος.
Αθηνά Παρασύρη ΄Β Γυμνασίου Πληροφορική.  Η ψηφιακή παρενόχληση(cyberbulling) είναι ένα φαινόμενο, που εξαπλώνεται δραματικά στο μισό του αιώνα μας καθώς,
Τί είναι ο σχολικός εκφοβισμός;
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης 04/11/2011 Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης 04/11/2011 Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης CYBER CRIME UNIT.
CYBER BULLING ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
menu 1 Διαδικτυακή Βία Περιεχόμενα ΚΟΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΑΤΟΥ ΜΥΡΤΩ
Διαδικτυακός εκφοβισμός. Τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός ;  Παρενόχληση  Απειλή  Ταπείνωση  Εκφοβισμός.
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Η παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο με αυξανόμενες διαστάσεις που προκύπτει όταν παιδιά ή έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους στο κυβερνοχώρο.
CYBER BULLYING.
Θέμα project : Cyberbullying
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά … αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Θοδωρής Λάζαρης, Πρόδρομος Σχιστοχείλης, Λευτέρης Πάνου.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
PLEASE STOP BULLYING JUST BE FRIENDS.
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
Project Όνομα: Μαρία – Ηλέκτρα Γοντσιτοπούλου Τάξη: Β’1
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΔΙΑΔIΚΤYΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Η σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου Εθισμός
Aλεξάνδρα Τ. Aγγελική Ν. Ραφαήλ Φ. Σπυριδούλα Λ. ΣT1
BULLYING.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ασφάλεια στο ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τι είναι το cyber bulling.
Project Β΄ Γενικού Λυκείου Νιγρίτας Θέμα: Ηλεκτρονική Παρενόχληση
Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων.
Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyberbullying)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤON ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ. 4ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ. Β’ Τετράμηνο «Κοινωνική Δικτύωση»

BattleNet Αμπαμπεΐ ΡουσλΑν ΑγγελΟπουλοΣ ΧρΗστοσ Αλιαΐ ΣαMπρΙνα ΓιαννοπΟΥλου ΚατερΙνα ΚμιΕτσικ ΛουκΑΣ Τμήμα Α1

Περιεχόμενο: Τι είναι ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου(Cyber Bullying) Μορφές Διαδικτυακής παρενόχλησης Μέσα που χρησιμοποιούνται Συνέπειες στα παιδιά Τρόποι Αντιμετώπισης Το αποτέλεσμα του εθισμού Πηγές

Ψυχολογική Βία Μέσω Internet

Ψυχολογική Βία Μέσω Ίντερνετ Τρόποι Αντιμετώπισης Πολιτική &Νόμοι Φυσικό Περιβάλλον Εθισμός PC/Κινητά Τεχνολογία Χώρες που έχουν πρόσβαση Πολιτισμός Σε ποιους απευθύνονται Κοινωνία Ανασφάλεια Οικονομία Φόβος Άγχος

Τι είναι ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου(Cyber Bullying); Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου ή cyber bullying (δημιουργήθηκε από τον Καναδό Bill Belsey ) είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα.

Μορφές Διαδικτυακής παρενόχλησής Πειράγματα με στόχο τη διασκέδαση Διάδοση άσχημων-προσβλητικών φημών online Αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (υβριστικά-προσβλητικά) Παρενόχληση Κλοπή ταυτότητας Δυσφήμηση σε τρίτους άλλους πλέον του θύματος μέσω του ηλ. ταχυδρομείου, μηνυμάτων μέσω κινητού, φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο, ιστοσελίδες, blogs , chatrooms κ.ά.

Μέσα που χρησιμοποιούνται Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τον εκφοβισμό μέσω του Διαδικτύου είναι: - το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( Electronic Mail ), - τα Γραπτά Μηνύματα ( Text Messaging ), οι Ιστότοποι Κοινωνικής Δικτύωσης ( Social Networking Sites), - τα Μέρη Συζητήσεως στο Διαδίκτυο ( Chat Rooms ), - τα Blog , τα Web Sites , ακόμα και τα διαδικτυακά παιχνίδια ( Internet Gaming ). Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του πανευρωπαϊκού δικτύου EU Kids Online για τη διετία 2009-2011, το 4% των παιδιών ηλικίας 9 έως 16 ετών έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω Ίντερνετ, ενώ το 17% δηλώνει ότι έχει παρενοχληθεί, είτε διαδικτυακά, είτε διαπροσωπικά.

Συνέπειες στα παιδιά Τα νέα άτομα νιώθουν μοναχικά, δυστυχή και φοβισμένα, να αισθάνονται ανασφαλή. Αισθάνονται μια διαρκή πίεση, έντονο άγχος και φόβο και βρίσκονται σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και μπορεί να μην θέλουν να ξαναπάνε στο σχολείο. Επιπλέον, σε ακραίες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες όπως η πρόθεση για αυτοκτονία.

Τρόποι Αντιμετώπισης Η επικοινωνία με το παιδί είναι το κλειδί . Αποθηκεύουμε όλα τα αποδειχτικά στοιχεία . Αποκλεισμός «διαδικτυακών φίλων» . Αναφορά στην Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο (www.safeline.gr) οι οποίοι και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Το αποτέλεσμα του εθισμού Κατάθλιψη Απομόνωση Εσωστρέφεια Κοινωνική φοβία Διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

Πηγές http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF www.hasiad.gr www.saferinternet.gr http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128920062 http://www.youth-health.gr/gr/index.php?I=19&J=2&K=44

Τέλος