Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τί είναι ο σχολικός εκφοβισμός;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τί είναι ο σχολικός εκφοβισμός;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τί είναι ο σχολικός εκφοβισμός;
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Τί είναι ο σχολικός εκφοβισμός;

2 YΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Ψυχολογική Βία Σεξουαλική Παρενόχληση  Σωματική βία  Οικονομική Εκμετάλλευση Τα τελευταία χρόνια στη βιβλιογραφία του bullying προστέθηκε και άλλη μια κατηγορία !!! αυτή του Ηλεκτρονικού ή Διαδικτυακού Εκφοβισμού (cyber  bullying).

3 Ψυχολογική Βία  Εκφράζεται με διάφορα πειράγματα, παρατσούκλια, κοροϊδία, διάδοση φημών, εξύβριση, ταπείνωση, εξευτελισμός, ρατσιστικά σχόλια, απειλών ή και τρομοκρατίας. Η Ψυχολογική βία περιλαμβάνει επίσης και τον εσκεμμένο αποκλεισμό μαθητών από διάφορες κοινωνικές και σχολικές δραστηριότητες. 

4 Σεξουαλική Παρενόχληση
Χαρακτηρίζεται από σεξουαλικά ταπεινωτικά σχόλια, ανεπιθύμητα αγγίγματα, εξαναγκασμός του θύματος να παρακολουθεί ή να συμμετέχει ενεργά σε σεξουαλικές πράξεις και βιασμός. Όλα αυτά, το παιδί που εκφοβίζεται μπορεί μερικές φορές να εξαναγκαστεί να τα υποστεί ή και να πράξει μπροστά σε άλλους.

5 Σωματική βία Εκδηλώνεται με σπρωξίματα, σκουντήματα, αγκωνιές, γροθιές και κλοτσιές, τρικλοποδιές, χτυπήματα με αντικείμενα, τσιμπήματα και δαγκωνιές, περιορισμό του άλλου μέσω σωματικών πρακτικών. 

6 Οικονομική Εκμετάλλευση
 Εκούσια απόσπαση χρημάτων ή προσωπικών αντικειμένων, η οποία συνοδεύεται από απειλές ή και τον εξαναγκασμό σε αντικοινωνικές πράξεις.

7 Ηλεκτρονικού ή Διαδικτυακού Εκφοβισμού
 Ο όρος Cyber bullying, αποδόθηκε πρώτα από τον Bill Belsey και χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τις διάφορες μορφές ψυχολογικής κακοποίησης οι οποίες συνδέονται με το συμβατικό εκβιασμό, μέσω του διαδικτύου ή παρεμφερή τεχνολογία, με σκοπό τη σκόπιμη ζημιά ενός ατόμου ή μιας ομάδας.


Κατέβασμα ppt "Τί είναι ο σχολικός εκφοβισμός;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google