ΠΥΡΙΤΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ
Advertisements

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Σωτηριανάκος Κωνσταντίνος Και Νικόλαρος Κωνσταντίνος
Πυρίτιο είναι το δεύτερο σε αναλογία στοιχείο στο στερεό φλοιό της Γης. σε αντίθεση με τον άνθρακα δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση.
Από την άμμο στους υπολογιστές
ΠΥΡΙΤΙΟ.
Διαθεματική Εργασία στο μάθημα της Χημείας
Αγωγιμοτητα Νανοκρυςταλλικου Πυριτιου
Οψιανοσ ή Οψιδιανοσ.
ΚΑΛΙΟ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΒΙΤΣ.
Πυριτιο Βενετία Τσαγκαρούλη Μαριτίνα Τσαγκαρούλη Δήμητρα Λυμπεράκου
Δυναμικός Ηλεκτρισμός
Ήπιες Μορφές Ενέργειας ΙΙ
Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ 8/4/2017 Εγγλεζάκη Φρίντα.
Μαγματικά Πετρώματα.
ΧΗΜΕΙΑ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ
Ορυκτά πετρώματα Εκμετάλλευση και προστασία υπεδάφιου πλούτου
ΣΙΛΙΚΟΝΗ Εργασία χημείας των μαθητριών Αναγνωσταρά Σταυρούλα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
καρβοξυλικών οξέων, υδατανθράκων,
Κανελλοπούλου Δέσποινα
ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΕΚ Μυτιλήνης
ΑΤΟΜΟ.
Γενικά για το Si(πυρίτιο)
ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
Θερμική μεταμόρφωση Παρατηρείται στην επαφή μιας μαγματικής διείσδυσης με τα περιβάλλοντα πετρώματα Υψηλή θερμοκρασία Επίδραση ρευστών από το μαγματικό.
Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ Θέση του Άνθρακα στον Περιοδικό Πίνακα Βρίσκεται στη 14 η ομάδα και στη 2 η περίοδο του Π.Π. Συμβολίζεται με το αγγλικό γράμμα C.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΑΝΟΝΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΙΤΙΟΥ
ΜΑΘΗΜΑ 12°.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΚΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η μεταμόρφωση των πετρωμάτων συνοδεύεται από μια σειρά διεργασιών και αλλαγών του πετρώματος. Οι διεργασίες αυτές περιλαμβάνουν:  Δημιουργία ορυκτών που.
ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ήλιος εκπέμπει φως και θερμότητα στη γη
Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργ. Μεταλλουργίας
ΠΥΡΙΤΙΟ …!.
ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ
ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..  ΓΕΝΙΚΑ : ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 14 η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ.
Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.
Υλικά της Γής ΙΙ – Κρυσταλλοχημεία και συστηματική των ορυκτών Διάλεξη 1 η : Εισαγωγικές έννοιες ΔΙΔΑΣΚΩΝ : Δ. ΠΑΠΟΥΛΗΣ Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας.
 Το πυρίτιο (Silicium) είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Si, ατομικό αριθμό 14 και ατομική μάζα 28,0855 amu. Είναι ένα μεταλλοειδές που ανήκει.
Ηλεκτρόνιο e Πρωτόνιο p + Νετρόνιο n Πυρήνας.
Είναι χημικό στοιχείο της σειράς των λανθανιδών και έχει ατομικό αριθμό 68. Ανακαλύφθηκε το 1843 από τον Σουηδό χημικό Carl Gustaf Mosander, ενώ το 1935.
ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ Ορυκτό είναι κάθε ομογενές σώμα από το οποίο αποτελείται ο στερεός φλοιός της γης. Τα μέταλλα είναι μια μεγάλη κατηγορία χημικών στοιχείων.
Πυριτικά ορυκτά.
Θεωρία ηλεκτρονιακών ζωνών στα στερεά
Ντμίτρι Ιβάνοβιτς Μεντελέγιεφ
Π ε τ ρ ώ μ α τ α και Ο ρ υ κ τ ά.
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Όνομα: Γκρέκα Πελαγία Αριθμός μητρώου:484 Εξάμηνο: Δ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ 2016
Πυρίτιο.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να: (α) Ορίζετε το Ηλεκτρικό Ρεύμα
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
Το πυρίτιο Ιδιότητες και χρήσεις.
ΙΩΔΙΟ (I) Το Ιώδιο είναι αμέταλλο χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 53, και σχετική ατομική μάζα περίπου 127 g. Ανήκει στην ομάδα των αλογόνων (17η ομάδα)
Φωτοβολταικά πανέλα.
Επανάληψη Α τετραμήνου
Οι Φυσικές καταστάσεις της ύλης και οι αλλαγές τους
Η ύλη και τα δομικά συστατικά της.
Το γυαλί… Εργασία στο μάθημα της χημείας για το πυρίτιο
Τα χημικά στοιχεία γίνονται καρτούν
ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Ag , Au Άργυρος , Χρυσός Τα μόνα αυτοφυή (ελεύθερα)
Περιγραφή των πετρωμάτων ανά ομάδα με βάση το SiO2
Αντίσταση αγωγού.
Περιγραφή των πετρωμάτων ανά ομάδα με βάση το SiO2
Πυριγενή πετρώματα.
Αυτοφυή στοιχεία.
ΟΞΙΝΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ με SiO2  66%
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ με SiO %
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΥΡΙΤΙΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΙΤΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ Το πυρίτιο είναι το χημικό στοιχείο που : Το πυρίτιο είναι το χημικό στοιχείο που : Έχει χημικό σύμβολο Si Έχει ατομικό αριθμό 14 Έχει ατομική μάζα 28,0855 amu Είναι μεταλλοειδές και ανήκει στην ομάδα IVΑ (14) του περιοδικού πίνακα μαζί με τον Άνθρακα, το Γερμάνιο και τον Κασσίτερο.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Το πυρίτιο σπάνια δεν απαντά ελεύθερο στη φύση. Τα διάφορα ορυκτά και πετρώματα του πυριτίου αποτελούν το 87% του φλοιού της Γης.

Τα κυριότερα ορυκτά του πυριτίου είναι : Ο χαλαζίας (καπνίας,αμέθυστος,αχάτης,χαλκηδόνιος, οπάλιος και ίασπις) Οι άστριοι Οι μαρμαρυγίες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Το πυρίτιο παρασκευάστηκε για πρώτη φορά από τον Davy το 1800, ο οποίος, όμως, δεν το ταυτοποίησε ως χημικό στοιχείο. Ο Σουηδός χημικός Γιονς Γιάκομπ Μπερτσέλιους (Berzelius) παρασκεύασε άμορφο πυρίτιο συνθερμαίνοντας Κάλιο με τετραφθοριούχο πυρίτιο.

SiO2 + C → Si + CO2 SiO2 + 2C → Si + 2CO 2 SiC + SiO2 → 3 Si + 2CO Για την παρασκευή του σε απόλυτα καθαρή μορφή, το συλλεγέν μίγμα ξαναθερμαίνεται στον κλίβανο με χαλαζία: 2 SiC + SiO2 → 3 Si + 2CO

ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Το πυρίτιο απαντά σε δύο αλλοτροπικές μορφές: Μια άμορφη και μια κρυσταλλική. Κρυσταλλικό πυρίτιο: Έχει μεταλλική λάμψη Είναι σκληρό Έχει σκούρο γκρι χρώμα Είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου Δεν είναι ελατό και όλκιμο Είναι ημιαγωγός Δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας

Πλεονεκτήματα του πυριτίου Μπορεί να βρεθεί πάρα πολύ εύκολα στην φύση. Μπορεί εύκολα να λιώσει και να μορφοποιηθεί. Οι ηλεκτρικές του ιδιότητες μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και στους 125oC. Συνέβαλε στην γρήγορη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στοιχείων τα τελευταία χρόνια. Έχει συμβάλλει στην υγεία των οστών ,στην ορθοπεδική και στην καταπολέμηση των σωματικών επιπτώσεων της γήρανσης. Το καθαρό Πυρίτιο είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιείται ευρέως στους ημιαγωγούς.

Διαβάστε την πλήρη εργασία μας σε WORD ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 2011 Διαβάστε την πλήρη εργασία μας σε WORD