Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αίτια, συμπτώματα και διάγνωση της ιλαράς
Advertisements

AIDS Μια εργασία για την ενημέρωση μικρών και μεγάλων για τον ιό του AIDS!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Όνομα: Σαμουρέλη Σωτηρία Μάθημα: Βιολογία
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
AIDS-Γονόρροια.
Εργασία στη Βιολογία Σπύρος Χονδρός
Ανοσοποιητικός μηχανισμός του σώματος
Όνομα μαθητή: Λασκαρίδου Πασχαλίνα Ζαχαριάδου Αναστασία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
AIDS.
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ.ΕΤΟΣ:
Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας 28 Ιουλίου Ετήσια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα-Σ.Μ.Ν.
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας
MINIONS.
 Στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα πάσχουν από κάποιες ασθένειες που μεταδίδονται σεξουαλικώς. Αυτές οι ασθένειες πολλές φορές προκαλούν προβλήματα.
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT). ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ηπατιτιδα H ηπατίτιδα είναι ένας γενικός όρος για ασθένειες που οφείλονται σε φλεγμονή του ήπατος από διάφορες αιτιολογίες -η λέξη προέρχεται από την αρχαία.
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ Βασικό στοιχείο για την ποιότητα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου είναι η υγεία. Για να έχουμε ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ δείτε το βίντεο
Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων Γενική περιγραφή
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΑΖΑ, ΚΙΚΗ ΦΑΡΑΖΑ,ΙΩΣΗΦ ΜΑΛΛΙΟΣ.
Aids Ώρα για δράση.
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Κονδυλώματα (HPV).
A I D S.
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.
1o EΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ Εργασία στο μάθημα της Βιολογίας
Συγγενής λοίμωξη από τον CMV
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κυρίτση Βαϊα Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Υπευθυνη καηθηγητρια:κ.χατζηγεωργιου
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
1. Άνθρωπος & υγεία (1.3.4) Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας.
Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες: Γώτη Διονυσία Κράλη Πόπη Μοναστιρλή Μαρία Μπουχορίκου Αναστασία Μπουχορίκου Μαρκέλλα Νόικου Ιωάννα Ντόνκα Ανδριάννα.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΥΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σύνοψη κεφαλαίου: Υγεία παιδιών. Υγεία γυναικών. Υγεία ανδρών. Υγεία ηλικιωμένων ενηλίκων.
Ηπατίτιδα Αθ.Καραμούντζος Ειδικός Γαστρεντερόλογος/ Ηπατολόγος.
ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ HIV ΛΟΙΜΩΞΗ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Διονύσιος.
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Ενημέρωση για το AIDS Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες:
1η Δεκεμβρίου.
Συγγενής λοίμωξη από τον CMV
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (ΑΙDS)
AIDS Acquried Immune Deficiency syndrome
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ! ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΥΝ∆ΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ A.I.D.S.
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος AIDS (Iός HIV) Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος

Τι είναι ο ιός HIV;

HIV σημαίνει Human Immunodeficiency Virus δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας.

Δηλαδή;

Όταν κάποιος μολύνεται με τον HIV, γίνεται "HIV οροθετικός" και θα είναι για πάντα HIV οροθετικός. Με την πάροδο του χρόνου, η HIV νόσος μολύνει και εξοντώνει τα λευκά αιμοσφαίρια που λέγονται CD4 λεμφοκύτταρα (ή "Τ κύτταρα") και μπορεί να αφήσουν το σώμα ανίκανο να καταπολεμήσει κάποιες μολύνσεις και καρκινογενέσεις.

kΚαι δεν θεραπεύεται ποτέ;

Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές μέρες. Μερικοί ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός· έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου.

Με την έγκαιρη και σωστή αντιρετροϊκή θεραπεία , το σώμα μπορεί να παραμένει υγιές και να αντιμετωπίζει τις περισσότερες λοιμώξεις. Ένα υγιές άτομο έχει συνήθως από 600 έως 1200 CD4 λεμφοκύτταρα. Όταν τα CD4 λεμφοκύτταρα πέσουν κάτω από τα 200, το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου αποδυναμώνεται σοβαρά και φτάνει στο στάδιο του πλήρους AIDS, ακόμα και αν δεν έχει αρρωστήσει ακόμα από άλλες μολύνσεις.

Και το AIDS τι είναι;

AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Οι ονομασίες HIV και AIDS μπορεί να συγχέονται γιατί και οι δύο αυτοί όροι περιγράφουν την ίδια νόσο. Το AIDS σαν μια προχωρημένη HIV νόσο. Το AIDS συνήθως παίρνει καιρό για να αναπτυχθεί από την στιγμή που το άτομο μολυνθεί με HIV - συνήθως μεταξύ 2 έως 10 χρόνια ή και περισσότερο.

Και ποια είναι πρώτα συμπτώματα;

Και από πού προήλθε;

Στις αρχές του 20ου αιώνα πρωτοεμφανίστηκε στο Ν Στις αρχές του 20ου αιώνα πρωτοεμφανίστηκε στο Ν. Καμερούν ως εξέλιξη του Ιού της Ανοσοανεπάρκειας του πιθήκου όπου μολύνει κυρίως χιμπατζήδες.

Με ποιόν τρόπο μπορείς να κολλήσεις;

Ο HIV μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μέσω της απευθείας επαφής με μολυσμένο αίμα και από την μητέρα προς το έμβρυο. Τα σωματικά υγρά που περιέχουν HIV είναι: Αίμα Σπέρμα Κολπικά υγρά Μητρικό γάλα

Για να μεταδοθεί ο HIV πρέπει: να είναι παρόν σε κάποιο από αυτά τα υγρά να εισχωρήσει μέσα στο σώμα

Άλλοι τρόποι μετάδοσης του HIV είναι: Κοινή χρήση συριγγών όταν λαμβάνεται δόση ναρκωτικών ουσιών Μη επαγγελματικό τατουάζ και τρύπημα αυτιών κλπ. Τυχαίες διατρήσεις με σύριγγες Μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος Τοκετός Θηλασμός

Υπάρχουν εξωτερικά συμπτώματα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι με HIV μόλυνση δεν δείχνουν άρρωστοι

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο HIV ΔΕΝ μεταδίδεται με: Σάλιο, δάκρυα, ιδρώτα, κόπρανα ή ούρα Αγκαλιά Φιλί Μασάζ Χειραψία Τσιμπήματα εντόμων Συγκατοίκηση με κάποιον οροθετικό Κοινή χρήση τουαλέτας ή ντους

ΟΙ πιο επικίνδυνες συμπεριφορές είναι: Σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό (όλως των μορφών) με οροθετικό άτομο ή με άτομο που δεν γνωρίζει αν είναι HIV θετικό ή αρνητικό. Συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων Σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό με επαγγελματίες Σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό με χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών Κοινή χρήση συριγγών Χρήση μη αποστειρωμένων βελονών για τρύπημα αυτιών και τατουάζ

Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε;

Ο κίνδυνος της μετάδοσης του HIV μειώνεται σημαντικότατα χρησιμοποιώντας προφυλακτικό!. Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον HIV με την γνώση. Κατανοώντας πως μεταδίδεται ο HIV και γνωρίζοντας καλά τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας, είναι το κλειδί της προστασίας έναντι του ιού HIV.

Πότε είναι παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS;

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Πηγή: http://www.hivaids.gr