Μαθηματικα και χορος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συνέδριο Μαθηματικών σε A΄ τάξη
Advertisements

Η Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO
Σύντομη Παρουσίαση των Μαθηματικών του Project «Παρθενώνας»
 εργαλείο δυναμικής διαχείρισης γεωμετρικών σχημάτων και αλγεβρικών παραστάσεων  δυνατότητα δυναμικής αλλαγής των αντικειμένων :  είναι δυνατή η μετακίνηση,
Eπιμέλεια Τίκβα Χριστίνα
Μαθήματα ΜοντελοποίησηΈργαΜαθήματαΑξιολόγησηΑναστοχασμός.
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Η εντολή Δείξε είναι μια εντολή εξόδου και χρησιμοποιείται για:
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ.
Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος καθ. Τεχνολογίας
Εισαγωγικές Έννοιες Διδάσκοντες: Σ. Ζάχος, Δ. Φωτάκης Επιμέλεια διαφανειών: Δ. Φωτάκης Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο.
Ενότητα Η Δομή Επανάληψης
A΄ ΤΑΞΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε.. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ & Η ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Επιμόρφωση στα Επιμόρφωση στα νέα βιβλία Συνάντηση πρώτη Μαθηματικά Γκουτζαμάνης Βασίλης – Σχολικός Σύμβουλος Ζυγούρη Έλενα – Σχολικός.
Επιμέλεια: Πουλημένου Ελένη
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
Κινηματική.
Με το LEGO Mindstorms NXT
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Προοπτική
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Ο ρυθμός ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 – 2013 ΤΜΗΜΑ : ΑΠ4 ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ :
ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ Η κίνηση είναι χαρακτηριστική ιδιότητα της ύλης. Κίνηση παρατηρούμε από τους μακρινούς γαλαξίες έως μέχρι το εσωτερικό των ατόμων. Η.
2.3 ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Διδακτική Μαθηματικών Ι 23 Μαΐου 2014 Μάθημα 9 ο Πρόσθεση – αφαίρεση.
Διδακτική Μαθηματικών Ι
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Διδακτική Μαθηματικών Ι
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Γεωμετρικές έννοιες και μετρήσεις μεγεθών
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Πρακτική Άσκηση 2013 – 2014 Ιωσηφίδης Σταύρος Καραγγέλης Κωνσταντίνος
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
Πρακτικη Ασκηση προοδος ΘΕΜΑ : κρισιμα συμβαντα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Διδασκαλία στην Β’ Λυκείου Τριγωνομετρία. Επίλυση προβλημάτων στην Τριγωνομετρία Κατανόηση την σχέση των τριγωνομετρικών αριθμών μεταξύ τους Συσχέτιση.
Εξελίσσοντας τις έννοιες των τεσσάρων αριθμητικών πράξεων ο πολλαπλασιασμός και η διαίρεση.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης Μαθηματικά Α΄ - Στ ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός 1 Η έννοια της ταχύτητας.
Μαθηματικά προσανατολισμού Β΄ Λυκείου
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΛΥΣΗ
Αριθμητικές πράξεις με φυσικούς αριθμούς
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
Διδασκαλία Μοντελοποίησης
ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ.
Εξισώσεις στις οποίες ο άγνωστος είναι προσθετέος
Εξορθολογισμός της ύλης Μαθηματικά Α και Β Λυκείου
Σύνδεση κρίσιμου συμβάντος με το μοντέλο Van Hiele
10 εντυπωσιακά παραδείγματα συμμετρίας στην φύση
Αριθμητικές πράξεις με χαρτί και μολύβι
ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Πρόγραμμα Καινοτόμων Σχολείων και Εκπαιδευτικών Πυρήνων για την Ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη Σχολική Μονάδα Δημοτικό Σχολείο Καρμιώτισσας Εκπαιδευτικοί πυρήνες.
Δύο πρωτότυπα προβλήματα από το σχολικό βιβλίο της Ά Γυμνασίου
Εργασία 2η: Δραστηριότητα από την Α΄ Λυκείου (Γεωμετρία)
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Εργασία 2ης Ενότητας-Σαμαρτζής Πέτρος Δ201611
ΕΥΡΕΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ Στην τεχνολογική εκπαίδευση, η διδασκαλία μέσω επίλυσης προβλημάτων έχει γίνει το επίκεντρο των διδακτικών.
Νικόλαος Τρουπιώτης - Γεωργία Βελέντζα
ΜΑΘΗΜΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δ. ΠΟΤΑΡΗ ΕΤΟΣ:
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
ΑΣΥΜΠΤΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ & ΠΡΟΣΘΕΣΗ
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
To Teach Curricular Subjects
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαθηματικα και χορος

Χορός και μαθηματικά σχετίζονται με το χρόνο και το χώρο Χορός και μαθηματικά σχετίζονται με το χρόνο και το χώρο. Κάθε φορά που κάποιος χορεύει, βιώνει το χρόνο και το χώρο και την αναλογική τους σχέση. Χορός κίνηση μπορεί να είναι όλα τα είδη των συνδυασμών κύκλους και γραμμές των σωμάτων μας, όταν κινούμαστε μέσα στο χώρο σε τόξα και κύκλους. Έτσι, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βιώσουμε σωματικά ή γεωμετρικά. 

 Ένας χορευτείς μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα του για να δημιουργήσει το σχήμα, ή μπορεί να κινηθεί σε ένα πάτωμα σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο (γραμμή ή κύκλο, για παράδειγμα). Και όταν προσθέτετε περισσότερους χορευτές, οι πιθανές σχέσεις είναι ατελείωτες: θυμηθείτε τις γραμμές που είναι εφαπτόμενες σε κύκλους; Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς δύο χορευτές να δημιουργούν αυτά τα σχήματα, ή να κινούνται σε αυτά τα μοτίβα μέσω μιας δωμάτιο. Χορός μπορεί επίσης να είναι πολύ συμμετρική. Χορευτές κινούνται συνεχώς τα σώματά τους κατά μήκος της σκηνής, έτσι ώστε να αντανακλά το ίδιο σταθερό μοτίβο.

Ακόμα περισσότερο, μπορούμε να βιώσουμε σωματικά ΠΟΣΑ του χρόνου, και τα ποσά αυτά μπορούν να προστεθούν, διαιρεθούν, πολλαπλασιαστούν. Μπορείτε να κάνετε ένα κίνημα που διαρκεί 3 παλμούς, στη συνέχεια, προσθέστε ένα κίνημα που διαρκεί 2 παλμούς? Μπορείτε να επαναλάβετε ένα 3 μοτίβο παλμό 3 φορές, για να κάνουν 9? Δύο χορευτές θα χορέψουν ένα 12 φράση καταμέτρηση, με μια χορεύτρια επαναλαμβάνοντας ένα 3 κίνημα μέτρηση 4 φορές, και μια επαναλαμβανόμενη μια 4 κυκλοφορίας μετράνε 3 φορές. Χορευτές μαθαίνουν με ρυθμό? Χωρίς αυτό, θα ήταν αδύνατο για αυτούς να θυμηθούν τα βήματά τους ή να συγχρονίσουν τις κινήσεις τους. Ορισμένους χορούς όπως βρύση ή ένα βαλς απαιτεί συμμετοχή να συνδέσει τον κόσμο των αριθμών και βασίζονται σε ρυθμό με την κίνηση που χρειάζεται για να κυριαρχήσει το χορό τους.

Και φυσικά, ο χορός μπορεί να διαιρέσει χώρο Και φυσικά, ο χορός μπορεί να διαιρέσει χώρο. Φανταστείτε δύο χορευτές που κινούνται πέρα ​​από ένα δωμάτιο σε μια ευθεία γραμμή: κάποιος παίρνει 7 πολύ μεγάλα βήματα, και κάποιος παίρνει 14 βήματα, κάθε μισό μήκος. Στη συνέχεια, ένα άγριο χαρακτήρα θα μπορούσε να καλύψει το ίδιο διάστημα σε 56 teeny-μικρά βήματα, που ακολουθείται από μια LEAPER τρώει το χώρο σε 3 και μισό!

Ένα άτομο μπορεί να χορέψει όλες αυτές τις σχέσεις και μόνο, ή θα μπορούσαν να αποφασίσουν να μην κάνουν οποιαδήποτε σχέδια σε όλα? Αλλά το συντομότερο μπορείτε να προσθέσετε μια άλλη χορεύτρια, υπάρχει μια σχέση που δημιουργείται που θα μπορούσε να περιγραφεί από την αριθμητική, ή γεωμετρικές έννοιες.

Χρησιμοποιώντας Dance για να μάθουν μαθηματικά

Συνδυάζοντας τα μαθηματικά και τις έννοιες χορού επιτρέπει στους ανθρώπους να βιώνουν μια φυσική αίσθηση των συχνά αφηρημένες έννοιες των μαθηματικών. Η μαθηματική επίλυση προβλημάτων ενσωματώνεται κατά τη δημιουργία νέων χορόν, που μπορούν να εμπνεύσουν ακόμη και νέα μαθηματικά. Έννοιες μπορούν να διδάσκονται στην αίθουσα χορού και εφαρμόζονται στην τάξη, συγκεντρώνουν κίνηση, ρυθμό, γεωμετρία, και πολλά άλλα. Οι όροι, τα σύμβολα, και τα πρότυπα των μαθηματικών, αλλά με ειδίκευση χορογράφων, μπορεί κανείς να υπολογίσει έναν τρόπο να θέσει το ρυθμό στην επίλυση προβλημάτων. Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια μετακίνησης. Για πολλούς, η εμπειρία τους βοηθά να συνδεθούν με τους αριθμούς που μπορεί να μην έχουν κατανοήσει πριν. Βιώνοντας το φυσικό στοιχείο προσθέτει συχνά μέχρι και την κατανόηση των αφαιρέσεων των μαθηματικών.