Παρατηρητήριο Media Terra

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

Παρατηρητήριο Ανάπτυξης Προγραμμάτων Οπτικοακουστικού Αλφαβητισμού στην Ελλάδα Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός Εργαστήριο Ψυχολογικών Εφαρμογών & Σχεδιασμού.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 12.1 Σχεδιασμός της διάδοσης: στόχοι και διαδικασία.
BioPlatform: Πανευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Βιοποικιλότητα.
Τόποι, περιβάλλον και διαδίκτυο Η πρόταση ΤόΠΟΙ για το labs.opengov.gr Ημερίδα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα,
ΗΜΕΡΙΔΑ «Λόγος και Αντίλογος για την Επιλογή και Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών : Τάσεις και Προβληματισμοί» Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 Ανάπτυξη Μηχανισμών.
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ “Προετοιμάζοντας την Ευρώπη για Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα” ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ: Τα Εθνικά Γραφεία.
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
Διαδικτυακά Συστήματα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Η Ε ΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τ ΗΣ Κ ΕΝΤΡΙΚΗΣ Ε ΝΩΣΗΣ Δ ΗΜΩΝ Ε ΛΛΑΔΟΣ LOCALIT. GR Η Ε ΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τ ΗΣ Κ ΕΝΤΡΙΚΗΣ Ε ΝΩΣΗΣ Δ ΗΜΩΝ Ε ΛΛΑΔΟΣ
10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και η επίδρασή τους στη ζωή μας
Ηλεκτρονική Υγεία Κοινωνικά μέσα και Ιατρική εκπαίδευση
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Περιεχόμενο Γραπτής Εργασίας
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης
Κυριακή Μπαλτά Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Βιβλιοθήκη Σχεδιασμός και δημιουργία επικοινωνιακού σχεδίου δράσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ε ΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΜΑ : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ : Εμμανουηλίδης Γεώργιος & Καρατζιούλας Κωνσταντίνος.
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ HELLENIC INNOVATON RELAY CENTRE (HIRC) Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου των Innovation Relay Centers (IRC.
Κάντε κλικ σε ένα από τα κεφάλαια παρακάτω για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσει η ιστοσελίδα φροντιστήριο.
Κάντε κλικ σε ένα από τα κεφάλαια παρακάτω για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσει η ιστοσελίδα φροντιστήριο.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΘΡ. ΤΣΙΑΤΣΟΣ Θέματα Σχεδίασης Μέρος 2ο Χρηστοκεντρική & Συμμετοχική Σχεδίαση.
Ενίσχυση και εμπλουτισμός Βιβλιοθηκών Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Βιβλιοθηκών Γ’ Κ.Π.Σ. Κωνσταντίνος Μανωλίκας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ COLLATE PROJECT COLLATE:Collaboratory for Annotaton,Indexing and Retrieval of Digitized Historical Archive Material(συνεργασία για σχολιασμό,
Powerpoint Templates Heal-Legal: Ανάπτυξη Υπηρεσιών Νομικής Συμβουλευτικής για Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που αφορούν στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
Η εργογραφία του Ναπολέοντα Μήτση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Π ΟΛΙΤΙΚΉ Π ΑΙΔΕΙΑ Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Μ.M.E. ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ η ελληνική πραγματικότητα η ελληνική πραγματικότητα Λέλα Κεσίδου Δημοσιογράφος.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Μεταπτυχιακή φοιτήτρια: Ξυλά Βασιλική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
Γίνε ειδικός στις ΟΒΕΑ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Νίκος Μαρκάτος, Καθηγητής ΕΜΠ Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Προσχολική Παιδαγωγική
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
Η ενημέρωση στην blogόσφαιρα
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Α΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ Κάτοχος Χάρτη Κινητικότητας
ΘΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Biz Experts
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Εμβολιασμός, ασπίδα προστασίας κατά των λοιμώξεων, στάσεις και αντιλήψεις. Η περίπτωση του εμβολίου κατά των ιών HPV. Πώς επηρεάζει ο εμβολιασμός των.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρατηρητήριο Media Terra Τριαντάφυλλος Καραγιάννης Εργαστήριο Βελτιστοποίησης Συστημάτων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Παρατηρητήριο Media Terra Παρουσιάζοντας μια σφαιρική άποψη των φυσικών καταστροφών

Στόχοι Media Terra Ο τελικός σκοπός του MEDIA TERRA είναι η δημιουργία και πιλοτική λειτουργία ενός Παρατηρητηρίου ΜΜΕ (ΠΜ) ώστε να ενισχύσει τα συστήματα πολιτικής προστασίας στις συμμετέχουσες χώρες

Τί είναι το Παρατηρητήριο Μία ιστοσελίδα που θα παρέχει ένα πλήθος πληροφοριών σχετικών με φυσικές (και τεχνολογικές) καταστροφές. Θα καταγράφει όλες τις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν, καθώς και το πώς καλύφθηκαν από τα ΜΜΕ (άρθρα, βίντεο κλπ.) Θα παρουσιάζει όλες τις προειδοποιήσεις έντονων καιρικών φαινομένων από τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των συμμετεχόντων χωρών

Τί είναι το Παρατηρητήριο Θα παρέχει ένα πλήθος πληροφοριών σχετικές με φυσικές καταστροφές, τη φύση τους, τις επιπτώσεις τους, καθώς και την δομή και οργάνωση των Οργανισμών Πολιτικής Προστασίας στις εκάστοτε χώρες Θα παρέχει μία εκτενέστατη εκπαιδευτική ενότητα τόσο για ανηλίκους όσο και ενηλίκους

Στόχοι του Παρατηρητηρίου Το παρατηρητήριο θα εξυπηρετεί τους παρακάτω στόχους: Να είναι πηγή πληροφοριών για τους δημισιογράφους, από όπου θα μπορούν να αντλούν γρήγορα πληροφορίες όπως δεδομένα για το γεγονός, την περιοχή και το ιστορικό των κρίσεων στην περιοχή Να είναι κέντρο παρατήρησης / ενημέρωσης για όλα τα τρέχοντα γεγονότα στις συμβαλλόμενες χώρες Να είναι πηγή πληροφόρησης για πρόσφατες και παλαιότερες φυσικές καταστροφές. Ουσιαστικά θα παρέχει μία βάση δεδομένων για τα παλαιότερα συμβάντα (όσο είναι εφικτό)

Στόχοι του Παρατηρητηρίου Να είναι εργαλείο έρευνας κάλυψης των φυσικών καταστροφών από τα ΜΜΕ Να είναι εργαλείο για τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, όπου θα μπορούν να δουν και να συγκρίνουν παρόμοια γεγονότα και πώς αντιμετοπίστηκαν από τις εκάστοτε υπηρεσίες Να είναι μία πηγή πληροφόρησης για τους πολίτες για το τί πρέπει να κάνουν πριν, κατα τη διάρκεια και μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως και να παρέχει γενικές πληροφορίες για την προετοιμασία τους

Ομάδες που στοχεύει Ευελπιστούμε ότι η ύπαρξη του Παρατηρητηρίου θα εξυπηρετήσει πολλαπλούς στόχους και θα είναι χρήσιμο εργαλείο για πολλους παραλήπτες. Οι κύριες ομάδες που αναμένουμε να το χρησιμοποιήσουν είναι: Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Ερευνητές φυσικών καταστροφών Το κοινό

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Να είναι ένα εργαλείο για τους δημοσιογράφους, όπου θα μπορούν γρήγορα να βρουν υλικό για: Παλαιότερα γεγονότα στην περιοχή, παρόμοια γεγονότα σε άλλες περιοχές, καθώς και γεγονότα με παρόμοιες επιπτώσεις Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της καταστροφής και άλλα σχετικά στοιχεία Δεδομένα που θα ανακτώνται από τις Μελέτες που εκπονήθηκαν βάσει του προγράμματος Media Terra Συνδέσμους σε άτομα που ειδικεύονται και είναι υπεύθυνα στον συγκεκριμένο τύπο καταστροφής Τα τοπικά / ενθικά σχέδια Πολιτικής Προστασίας

Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Θα μπορούν να ψάχνουν για παρόμοια γεγονότα στην περιοχή και άλλες περιοχές, καθώς και το πώς καλύφθηκαν από τον Τύπο Να βλέπουν πώς αντιμετώπισαν άλλες υπηρεσίες παρόμοια γεγονότα (ενδεχομένως με τί μεθόδους) και με τί αποτελεσματικότητα

Ερευνητές Να εντρυφήσουν στον πλούτο δεδομένων που ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε στο Παρατηρητήριο, από τα οποία να αντλήσουν χρήσιμα αποτελέσματα Ευελπιστούμε το Παρατηρητήριο να γίνει μία καλά ανεπτυγμένη και εκτενέστατη Βάση Γνώσης για φυσικές (και τεχνολογικές) καταστροφές

Το κοινό Να ενημερωθεί για τις φυσικές καταστροφές: Οι τύποι των καταστροφών και τί τις προκαλεί Οι ιδιαιτερότητες του κάθε τύπου Καλές και κακές πρακτικές: Τί να κάνουν και τί να αποφύγουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μία φυσική καταστροφή Περεταίρω ενημέρωση πάνω στις φυσικές καταστροφές: πώς να προετοιμαστούν οι ίδιοι, όπως και πρός να προφυλάξουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους

Τρέχουσα κατάσταση Το Παρατηρητήριο είναι μία δουλειά εν εξελίξει

Τελευταία σχόλια Το Παρατηρητήριο είναι αυτό τον καιρό υπό ενεργή ανάπτυξη Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τα ΜΜΕ και την Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να παρέχουμε μία λειτουργική ιστοσελίδα που να εξυπηρετεί τους στόχους τους Αναμένουμε να είναι τελειωμένο ως το τέλος του έτους, αν όχι νωρίτερα

Ευχαριστώ για την προσοχή σας Οι ερωτήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες