GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ Ή ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΗ ;
Advertisements

Γένεση, εξέλιξη και μέλλον του Σύμπαντος
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Ονοματεπώνυμο Φοιτητριών:
Big Bang του Simon Singh
ΟΜΙΛΟΣ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ μια πολύ παλιά ιστορία…. Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Δαρβίνος-ο δημιουργός της θεωρίας της Εξέλιξης
Το φαινόμενο του Bullying έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Αυτή η σύντομη παρουσίαση φτιάχτηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο που άπραγος βλέπει.
9. Αρχή και πορεία του κόσμου
Κβαντική Μηχανική Η Εξίσωση Schrödinger Θεωρία Κβαντικής Βαρύτητας
Το Σύμπαν.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Διημερίδα Αστροφυσικής
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ’ Από Αντρέα Καρεσίου και Μαίρη Τσακαλίδου
MARIE CURIE Εργασία για το Project Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ομάδα 3 Ξενίδης Γιώργος Βαρελτζίδου Μαρίνα Γαβριηλίδου Ελένη.
Η Ελληνική Μαθηματική Παιδεία του 4 ου αιώνα π. Χ. Ν. Καστάνη.
Alexander Friedmann ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑ:ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ Α2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ  Γεννήθηκε στο Ουλμ (Ulm) της Γερμανίας. Σπούδασε στo ETH Ζυρίχης (Πολυτεχνική Ακαδημία της Ζυρίχης) στην Ελβετία όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία.
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Καστάνη.
ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Το μέγεθος και η απόσταση του Ήλιου
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑ: Β1 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Κωνσταντίνα Σέρβου Βεσσάριος Γαζής Σπύρος Κούρτης Γιώργος Παππάς.
Βιογραφικό σημείωμα του Μακαρίου Γ’
Μιχαλακοπούλου Αθανασία Τμήμα: Α2
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Οι απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες του μηχανικού Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Μαθηματικά και Λογοτεχνία
Διάλεξη 5 Η Γεωμετρία του Σύμπαντος
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ;.
ΘΡΗΣΚΕΙΑ & ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗ
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
Σύνοψη Διάλεξης 2 Η Διαστολή του Σύμπαντος υπακούει στο νόμο του Hubble Το Σύμπαν περιλαμβάνει ποικιλία γνωστών σωματίων. Η πυκνότητα ενέργειας Ακτινοβολία.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν.ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν.ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ Βασικοί άξονες του Νέου Συστήματος Πρόσβασης
Θαλής ο Μιλήσιος Ο Θαλής γεννήθηκε στη Μίλητο το 640 ή 624 π.Χ. (οι ακριβείς ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου του Θαλή δεν είναι γνωστές, αλλά.
ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ. Παράδοξο χαρακτηρίζεται κάθε φαινόμενο το οποίο φαίνεται ν’ αντιβαίνει τους κανόνες της κοινής λογικής, επειδή.
 Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας 2 η Εργαστηριακή Άσκηση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ Α.Ε.Μ.: 3783.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Διάλεξη 11 Απόσταση Φωτεινότητας Μετρώντας την επιταχυνόμενη διαστολή με μακρινούς υπερκαινοφανείς Βοηθητικό Υλικό: Liddle A.2.-A2.3.
Η κοσμολογία ως περιγραφή του συνόλου της ύλης
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ fdtugy
Πτυχιακή εργασία: ορισμός και χρησιμότητα
-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ
ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΑΡΙΑ ΑΕΜ:3861 Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ
Διάλεξη 9 , η Κοσμολογική Σταθερά
Τι είναι; Τι περιλαμβάνει;
Σύμπαν Από τι αποτελείται; Υπάρχουν κι άλλα;…
ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΑΡΙΑ ΑΕΜ:3861 Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ
H μεγαλη εκρηξη.
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
Θεωρίες για την δημιουργία του σύμπαντος
Πίστευε … και μη ερεύνα.
ΔΙΑΣΤΗΜΑ Πληροφορίες, εικόνες και άλλα σχετικά.
Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία
2. ΠΩΣ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ
Διάλεξη 7 Απλά Κοσμολογικά Μοντέλα
Αναστασιοσ γιαννουλατοσ
Από τον Albert Einstein ως σήμερα.
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ
Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου
ΑΡΑΓΕ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΙΩΝΙΟ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ  Προγραμματιστικό Υπόδειγμα: Είναι ένα πρότυπο ανάπτυξης προγραμμάτων, δηλ. μια καθορισμένη μεθοδολογία με βάση την οποία.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων Εργαστήριο Φυσικής-Μηχανικής Δρ. Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης.
Βιβλιογραφική Ανασκόπηση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ 2Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Γεννήθηκε στο Charleroi το 1894. Ξεκίνησε τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός. Χειροτονήθηκε το 1923. Γράφτηκε σε θεολογική σχολή στο Mallin. Εγκατέλειψε τις σπουδές του λόγω γερμανικών εισβολών στο Βέλγιο. Συνέχισε τις σπουδές του επιλέγοντας τη θεωρητική Φυσική ως νέο αντικείμενο σπουδών. Τιμήθηκε με πολεμικό σταυρό.

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ Πέρασε ένα χρόνο στο Cambridge. Έκανε μετρήσεις στον αστεροσκοπείο του Harvard. Έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο ΜΙΤ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ LOUVAIN Αναλαμβάνει μια ακαδημαϊκή θεση Αναπτύσσει τα δικά του κοσμολογικά μοντέλα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ Αν το σύμπαν είναι πραγματικά διαστελλόμενο , τότε χθες θα πρέπει να ήταν μικρότερο από ότι είναι σήμερα. Ομοίως πέρυσι θα πρέπει να ήταν ακόμη πιο μικρό.

ΘΕΩΡΙΑ LEMAITRE Πίστευε πως η γενική σχετικότητα υπονοούσε μια στιγμή δημιουργίας. Συμπέρανε ότι το σύμπαν στην αρχή εντοπιζόταν σε μια μικρή συμπυκνωμένη περιοχή από την οποία εξερράγη κι εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου για να γίνει το σύμπαν που βρισκόμαστε εμείς σήμερα. Υποστήριζε πως το σύμπαν θα συνέχιζε να εξελίσσεται και στο μέλλον.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ Ο Lemaitre όντας εξοικειωμένος με τη διαδικασία της ραδιενεργού διάσπασης , υποπτευόταν πως σε κάτι παρόμοιο , μεγαλύτερων διαστάσεων , όφειλε τη δημιουργία του το σύμπαν. Μάλιστα πίστευε πως το άτομο που δέχτηκε τη διάσπαση ήταν το επικαλούμενο αρχέγονο άτομο.

THE BIG BANG ‘’Η υπόθεση του αρχέγονου ατόμου είναι μια υπόθεση περί κοσμογονίας, η οποία απεικονίζει το σημερινό σύμπαν ως αποτέλεσμα της ραδιενεργού αποσύνθεσης* ενός ατόμου .’’ Lemaître *Η ενέργεια που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της αποσύνθεσης μπορεί να τροφοδότησε τη διαστολή η οποία ήταν κεντρικής σημασίας για το μοντέλο του Lemaître

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΩΡΙΑΣ Χρησιμοποίησε ως αφετηρία τη θεωρία του Einstein για τη γενική σχετικότητα. Ανέπτυξε ένα θεωρητικό μοντέλο για τη κοσμολογική δημιουργία και διαστολή. Ταίριαξε το μοντέλο αυτό με τις γνωστές παρατηρήσεις φαινομένων.

΄΄ Η εξέλιξη του σύμπαντος μπορεί να παρομοιαστεί με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων που έχει μόλις ολοκληρωθεί: λίγες σπίθες , στάχτες και καπνός. Καθισμένοι σε ένα κάρβουνο που έχει πια κρυώσει , βλέπουμε τους ήλιους να σβήνουν και προσπαθούμε να θυμηθούμε την εξαφανισμένη λαμπρότητα της απαρχής του κόσμου ΄΄ Lemaître

EINSTEIN – LEMAITRE Ο Einstein είχε ήδη ακούσει αυτή την άποψη από τον Friedmann, κι έτσι εισήγαγε τον Βέλγο επιστήμονα στο έργο του Ρώσου ομολόγου του. ‘’ Οι υπολογισμοί σας είναι σωστοί , αλλά η φυσική σας είναι απεχθής ‘’ Einstein

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥ EINSTEIN Ο Einstein δεν είχε εξετάσει σχολαστικά κανενός εργασία σχετικά με τη θεώρια του Big Bang . Απέρριψε ,έτσι , και τις δυο απόψεις , συμπεριφερόμενος σαν δικτάτορας. ‘’ Για να με τιμωρήσει για τη περιφρόνηση που έτρεφα προς τις αυθεντίες , η μοίρα με έκανε κι εμένα αυθεντία ‘’ Einstein

FRIEDMANN – LEMAITRE ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΡΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 2Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ 16.3.2012 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ