‘Εξυπνο Σπίτι 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χίου τάξη B’ ΗΛ/ΓΩΝ & ΗΛ/ΚΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1.Ποια είναι τα τρία κύρια μέρη ενός υποδείγματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών Ενεργεία ( είσοδος) Μετάδοση (διαδικασία) Ήχος ( έξοδος)
Advertisements

DOMOTICS GUARANTEED ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ.
Μηχανικός Αυτοματισμού, Msc
Η απόλαυση της Ασφάλειας. Μία εταιρεία - πολλές επιλογές…… •Πιστεύουμε πως έχουμε επιλύσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας •Και πως.
Videofied Εγκατάσταση
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Η κατανόηση των συστηµάτων επικοινωνιών.
Η νέα γενιά των πινάκων XT XV XL Μετάφραση : Βαρσάμης Ηλίας.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αυτοματισμοί κτιρίων/ έξυπνο σπίτι
Εξυπνο-πρασινο σπιτι Στην προσπάθεια μας να πραγματοποιήσουμε την ερευνητική εργασία-project οδηγηθήκαμε σε κάποια συμπεράσματα σε ότι αφορά τι ακριβώς.
ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ.
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Εισαγωγή
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Engino Robotics Controller (ERC) Η τεχνολογία που στηρίζει τη νέα ρομποτική πλατφόρμα Engino Δρ. Γιώργος Α. Δημητρίου Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικών.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονικά και Τεχνολογία Ελέγχου
Έξυπνο σπίτι ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η έξυπνη έννοια σπιτιών έχει παρουσιαστεί σε πολλές ορφές κατά τη διάρκεια τουτελευταίουαιώνακαιθα συνεχίσειπιθανόταταναανα πτύσσεταικαιστοέλλον.
Π. Μαυρογένης Εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας που καλύπτουν ένα ευρύ τομέα επιχειρησιακών αναγκών του ξενοδοχείου ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Ονομάζει τις.
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ (PLC) ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Β’ ΤΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΑΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ (PLCs).
ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.
.ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ17
Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας Έστω ότι ένας χώρος πρέπει να φωτίζεται αυτόματα, όταν νυχτώνει. Η λύση με τη χρήση του χρονοδιακόπτη.
Ερευνητική Ομάδα Α’ Λυκείου Ανδριανή Αθανασοπούλου Βασίλης Γεωργόπουλος Γιάννης Ζολώτας Χρήστος Ιατρού Γιώργος Μαλλίρης Γιώργος Χατζηπαναγιώτης.
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να: (α) Αναφέρει την αρχή λειτουργίας του ανιχνευτή κίνησης (β) Αναφέρει τα μέτρα ασφάλειας κατά την εγκατάσταση του του ανιχνευτή.
Η Ειδική Θεματική Δραστηριότητα περιλαμβάνει δύο μέρη:
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ Α.Τ.ΡΟΥΤΟΥΛΑΣ Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (P.L.C.) ΤΑ PLC EINAI ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ.
Παναγόπουλος Ασημάκης Βασιλειάδης Βασίλης Β’ τάξη 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Αρχεσ συστηματων αυτοματου ελεγχου
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
Πασακαλίδης Δημήτριος-Εμμανουήλ Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός & Τεχνολογίας Η/Υ Εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ19) Βράβευση Πρόγραμμα Δαίδαλος Βράβευση.
Προοπτικές αποφοίτων ηλεκτρονικού τομέα
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά.
Θέμα εργασίας: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Το λεπτό και μοντέρνο πληκτρολόγιο του Proteus θα ομορφύνει τον χώρο σας. Τα ενσωματωμένα πλήκτρα αφής που διαθέτει καθώς και το ελληνικό μενού, σας.
Προγραμματισμός PLC Ladder Logic διαγράμματα
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Τεχνολογία powerline homeplug για τη δημιουργία του «έξυπνου» σπιτιού και εφαρμογή της στην κατασκευή αλληλεπιδραστικής διεπαφής.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Από τους: Ανδριανάκη Ελευθέριο Και Κούλη Μαρίνο.
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
PLC Ζούπας Χρυσοβαλάντης.
Μάθημα 9 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
Anytime, anywhere Εξοικονομεί έως και 30% στις δαπάνες θέρμανσης.
Συναρμολόγηση των υλικών.
(α) δίνει τον ορισμό του PLC (β) αναφέρει τις εφαρμογές του PLC.
Διαγράμματα που χρησιμοποιούνται στα Κέντρα Πληροφορικής
Ο Υπολογιστής Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και.
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Έλεγχος Ηλεκτρικών Μηχανών με την χρήση διακοπτικών κυκλωμάτων DC/DC
ΘΕΜΑ : ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ LOGICATOR ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος.
Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Programmable Logic Controllers PLCs
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

‘Εξυπνο Σπίτι 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χίου τάξη B’ ΗΛ/ΓΩΝ & ΗΛ/ΚΩΝ

Τι είναι το Έξυπνο Σπίτι; Ένα σπίτι με νοημοσύνη που σκέπτεται και  ενεργεί για εσάς βάση των καθημερινών σας αναγκών και συνηθειών . Στο σπίτι του μέλλοντος τα πάντα είναι στον απόλυτο έλεγχο σας , η ασφάλεια η θέρμανση ο φωτισμός οι ηλεκτρικές συσκευές τα συστήματα . Όλα ελέγχονται με το πάτημα ενός κουμπιού , είτε είστε μέσα είτε είστε χιλιόμετρα μακριά . Το έξυπνο σπίτι προσαρμόζεται σε εσάς και μαθαίνει κάθε σας βήμα και κάθε σας συνήθεια ολόκληρο το 24ωρο .

Τι περιλαμβάνει: Τοπικό δίκτυο υπολογιστών Σύστημα συναγερμού Έλεγχος φωτισμού Αυτόματος εξωτερικός φωτισμός Έλεγχος γκαραζόπορτας Συστήματα ψυχαγωγίας(τηλεόραση,ήχος) Τηλέφωνο Έλεγχος Θέρμανσης - κλιματισμού

Έξυπνο Σπίτι Φωτισμός

Εικόνα και ήχος

Έξυπνο Σπίτι και Δικτύωση Τι είναι Δικτυο H/Y Ένα δίκτυο υπολογιστών είναι ένα τηλεπικοινωνιακό σύστημα από αυτόνομους ή μη αυτόνομους διασυνδεδεμένους υπολογιστές. Οι υπολογιστές θεωρούνται διασυνδεδεμένοι όταν είναι σε θέση να ανταλλάξουν πληροφορίες μεταξύ τους και αυτόνομοι όταν δεν είναι δυνατό κάποιος υπολογιστής να ελέγξει τη λειτουργία (π.χ. εκκίνηση ή τερματισμό) κάποιου άλλου. Η επιστημονική μελέτη των δικτύων υπολογιστών γίνεται από τα υπολογιστικά συστήματα, έναν βασικό κλάδο της πληροφορικής. Το θεμελιώδες ηλεκτρονικό υλικό των τηλεπικοινωνιακών συσκευών μελετάται επίσης από

Συναγερμός Τι είναι οι συναγερμοί; Με τον όρο συναγερμοι ασφαλείας αναφερόμαστε στα ηλεκτρονικά συστήματα εκείνα που προειδοποιούν με δυνατό ήχο ότι υπάρχει προσπάθεια παραβίασης ή και παραβίαση του χώρου που είναι εγκατεστημένοι. Ο δυνατός ήχος που παράγεται ηλεκτρονικά από μία ηλεκτρική σειρήνα έχει 2 βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι να αναγκάσει τον διαρρήκτη του χώρου να αποχωρήσει (εφόσον έγινε αντιληπτός) και δεύτερον να ειδοποιήσει τους τους γείτονες ότι υπάρχει προσπάθεια διάρρηξης σε γειτονικό τους χώρο. Εκτός από τη σειρήνα υπάρχει η δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας να ειδοποιείται το απομακρυσμένο Κέντρο Λήψης Σημάτων, σε περίπτωση που επιχειρηθεί οποιουδήποτε είδους παραβίασης του προστατευόμενου χώρου (αν φυσικά έχει εγκατασταθεί αυτή η υπηρεσία).

PLC Τι είναι PLC : Το plc είναι ένα συστημα αυτοματοποιημενου ελεγχου, το οποιο μετα από επεξεργασια των σηματων που δεχεται σαν εισοδο ενεργοποιει διαφορα στοιχεια εξοδου. Σκοπος του ηταν αρχηκα να αντικαταστησει τα κλασσικα ρελε αυτοματισου με την αναπτηξη όμως της τεχνολογιας, εξελιχθηκε σε τετοιο βαθμο, ώστε σημερα το plc να αποτελη μια γενικη μορφη ελεγχου, που μπορει ευκολα να προσαρμοστει σε κάθε σχεδον εφαρμογη. Το plc χρησιμοποιειτε: ώστε να λιτουργει κινητηρες,φωτα,ηλεκτρικες πορτες κλπ. Τμηματα ενός plc: μονάδα επεξεργασίας που είναι και η καρδιά του, ο εγκέφαλος του PLC. Τη μονάδα τροφοδοσίας Τις μονάδες εισόδων – εξόδων Τα παραπάνω αποτελούν τη κύρια μονάδα αυτοματισμού , το κύριο μέρος του PLC.

Τροφοδοτικό 12v dc

Φωτοδιακόπτης

Η ηλεκτρική εγκατάσταση της μακέτας

Ηλεκτρική εγκατάσταση Γενικός διακόπτης ελέγχου όλης της ηλεκτρικής εγκατάστασης (κόκκινος) Απλοί διακόπτες με τους οποίους ελέγχουμε τα φώτα (Led) του σπιτιού

Ηλεκτρική εγκατάσταση Κύκλωμα συναγερμού Μπουτόν ενεργοποίησης Βομβητής Λυχνία alarm

Ηλεκτρική εγκατάσταση Κύκλωμα θέρμανσης θερμοστάτης

Ηλεκτρική εγκατάσταση Υπνοδωμάτιο 1 Αισθητήριο φωτεινότητας Λυχνία

Ηλεκτρική εγκατάσταση Υπνοδωμάτιο 2 Ανιχνευτής κίνησης Λυχνία Διακόπτης

Ηλεκτρική εγκατάσταση Για την ενεργοποίηση όλου του αυτοματισμού χρειάζεται να γραφεί πρόγραμμα σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Το πρόγραμμα αυτό στη συνέχεια περνάει στον Προγραμματιζόμενο Λογικό Ελεγκτή (PLC). Τέλος γίνεται σύνδεση της Ηλεκτρικής Εγκατάστασης της μακέτας με το PLC.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ

B ΗΛ/ΚΟΙ - Β ΗΛ/ΓΟΙ Στέφανος Γεωργαλάς Κωσταντίνος Κλούβας Στέλιος Ρέππας Στέλιος Λουκάκης Δημήτρης Πεντάκης Γιάννης Πούπαλος Μάρκελος Τζούμας Παντελής Δελερές Γιάννης Φούντας Θωμάς Στίγκας Δημήτρης Καρνουπάκης Γιάννης Γεωργαλάς Βασίλης Καλαργυρός