Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας Έστω ότι ένας χώρος πρέπει να φωτίζεται αυτόματα, όταν νυχτώνει. Η λύση με τη χρήση του χρονοδιακόπτη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας Έστω ότι ένας χώρος πρέπει να φωτίζεται αυτόματα, όταν νυχτώνει. Η λύση με τη χρήση του χρονοδιακόπτη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας Έστω ότι ένας χώρος πρέπει να φωτίζεται αυτόματα, όταν νυχτώνει. Η λύση με τη χρήση του χρονοδιακόπτη δεν είναι η πλέον κατάλληλη, γιατί ανάλογα με την εποχή του έτους, η διάρκεια της ημέρας είναι διαφορετική. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να διορθώνει τον προγραμματισμό του χρονοδιακόπτη. Η καλύτερη λύση είναι η χρησιμοποίηση φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας. Ο φωτοδιακόπτης αποτελείται από μια φωτοαντίσταση, την ενισχυτική διάταξη και τον ηλεκτρονόμο. Όταν η φωτοαντίσταση δεχθεί φωτεινή ακτινοβολία μικρότερη από ένα προκαθορισμένο όριο, τότε μέσω της ενισχυτικής διάταξης ενεργοποιείται ο ηλεκτρονόμος, κλείνουν οι επαφές του, ανάβουν τα φώτα και φωτίζεται ο χώρος. Συνδεσμολογία κυκλώματος φωτοδιακόπτη

2 Στη διάρκεια της ημέρας η τιμή της φωτοαντίστασης μεγαλώνει και μέσω της ενισχυτικής διάταξης απενεργοποιείται ο ηλεκτρονόμος και σβήνουν τα φώτα. Πραγματικές μορφές φωτοδιακόπτη φωτισμός χώρου κίνησης υπέρυθρης ακτινοβολίας Ένας σύγχρονος τρόπος ελέγχου κυκλωμάτων φωτισμού είναι ο φωτισμός χώρου με ανιχνευτή κίνησης. Η λειτουργία του στηρίζεται στην ακτινοβολούμενη από κινούμενα άτομα θερμότητα. Αν το αισθητήριο του ανιχνευτή αντιληφθεί μεταβολή της θερμότητας μέσα στην περιοχή που ελέγχει και η μεταβολή αυτή έχει προέλθει από κίνηση του ατόμου, δίνει εντολή να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό κύκλωμα φωτισμού του χώρου. Εάν δεν υπάρχει μεταβολή θερμότητας, μόλις περάσει ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα έως και μερικά λεπτά δίνει εντολή απενεργοποίησης του κυκλώματος φωτισμού. Ο χρόνος αυτός καλείται χρόνος καθυστέρησης. Στη διάρκεια της ημέρας δεν ενεργοποιείται ο φωτισμός, γιατί υπάρχει αισθητήριο, που αντιλαμβάνεται το φως της ημέρας.

3 Τα πλεονεκτήματα που παρέχει ένας ανιχνευτής κίνησης είναι τα ακόλουθα: 1.Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, γιατί τα φώτα είναι αναμμένα μόνο, όσο υπάρχει ανθρώπινη παρουσία στο χώρο. 2. Εξυπηρέτηση, γιατί τα φώτα ανάβουν αυτόματα, χωρίς να απαιτείται το πάτημα κάποιου πλήκτρου. 3. Ασφάλεια από ύποπτα άτομα, με την ξαφνική ενεργοποίηση του κυκλώματος φωτισμού, που τους εκθέτει στην κοινή θέα 4. Προσέλκυση της προσοχής πιθανού πελάτη σε εφαρμογές όπως είναι οι βιτρίνες καταστημάτων που μπορούν να φωτίζονται, όταν πλησιάσει κάποιος περαστικός


Κατέβασμα ppt "Έλεγχος φωτισμού χώρου με φωτοδιακόπτη ημέρας-νύκτας Έστω ότι ένας χώρος πρέπει να φωτίζεται αυτόματα, όταν νυχτώνει. Η λύση με τη χρήση του χρονοδιακόπτη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google