Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PLC Ζούπας Χρυσοβαλάντης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PLC Ζούπας Χρυσοβαλάντης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PLC Ζούπας Χρυσοβαλάντης

2 Περιεχόμενα Τι είναι το PLC; Πλεονεκτήματα Δομή του PLC
Γλώσσες προγραμματισμού Τύποι PLC

3 PLC Μονάδα τροφοδοσίας Μνήμες Μονάδες εισόδων Μονάδες Εξόδων

4 Τι είναι το PLC; Είναι βιομηχανικός υπολογιστής κατάλληλα σχεδιασμένος για εφαρμογές αυτοματοποιημένου ελέγχου. Σύστημα ελέγχου το οποίο επεξεργάζεται σήματα εισόδου και με συγκεκριμένη απαίτηση-πρόγραμμα ενεργοποιεί στοιχεία εξόδου. Αρχικός στόχος: Η αντικατάσταση των κυκλωμάτων εντολο-σύνδεσης του κλασσικού αυτοματισμού (ρελέ) με τις πολύπλοκες συνδέσεις του. Σήμερα έχει ευρεία εφαρμογή σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις σπίτια κ.τ.λ., καθώς έχει την δυνατότητα ελέγχου πολλαπλών συσκευών. C-map

5 Πλεονεκτήματα Ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης.
Εύκολη τροποποίηση της λειτουργίας του αυτοματισμού. Εύκολη επέκταση του αυτοματισμού. Υλοποίηση πολύπλοκων και έξυπνων επεξεργασίων που στον κλασικό αυτοματισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν. Μηδαμινός χρόνος κατασκευής αυτοματισμού. Μικρό κόστος συντήρησης. Δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος με Η/Υ. Μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτητα ελέγχου. Διαχείριση ψηφιακών και αναλογικών σημάτων Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα

6 Δομή του PLC Γενικά ένα PLC αποτελείτε από τα εξής μέρη:
Την κεντρική μονάδα επεξεργασίας(CPU) η οποία είναι ουσιαστικά ο εγκέφαλος του PLC. Τη μονάδα τροφοδοσίας Τις μονάδες εισόδων – εξόδων (Input/Output modules) Μνήμες (RAM-ROM-EPROM-FLASH EPROM) Μονάδα προγραμματισμού. εικόνα

7 Γλώσσες προγραμματισμού
Ladder ή Lad FBD (faction block diagramm) STL (statement list) ΠΡΟΣΟΧΗ! Κατά τον προγραμματισμό ενός plc,διότι ενώ οι γλώσσες προγραμματισμού είναι ίδιες ,οι συμβολισμοί των εντολών και των μεταβλητών διαφέρει από εταιρεία σε εταιρία.

8 video STL LADDER FBD

9 Tύποι PLC Compact PLC Modular PLC
(Ενσωματωμένες οι βασικές μονάδες, χρησιμοποιούνται σε μικροαυτοματισμούς.) Modular PLC (Επεκτάσιμα PLC, ικανό να καλύπτει και τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές του αυτοματισμού.)

10 Ερωτήση Είναι το σύστημα PLC σχεδιασμένο για μια συγκεκριμένη εφαρμογή? Ναι? Όχι?

11 Απάντηση Το σύστημα PLC δεν είναι σχεδιασμένο για μια μόνο εφαρμογή, αλλά αντιπροσωπεύει μια γενική μορφή ελέγχου, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής.

12 Ερώτηση Τα PLC δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Πιστεύεται ότι κύριος λόγος για αυτό είναι το κόστος κατασκευής μια τέτοιας εγκατάστασης. Ναι? Όχι?

13 Απάντηση Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα PLC δεν έχουν ευρεία εφαρμογή ακόμη στην αγορά δεν είναι το κόστος κατασκευής, αλλά ότι είναι νέα σχετικά εφαρμογή και οι περισσότεροι τεχνίτες δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Επίσης, το καταναλωτικό κοινό φοβάται την ίσως μη προσαρμογή του με αυτή τη νέα τεχνολογία.

14 Με κλικ στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η πώληση PLC τον τελευταίο χρόνο σε 4 καταστήματα στον νομό αττικής:

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "PLC Ζούπας Χρυσοβαλάντης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google