 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΚΤΥΑ Εισαγωγή - Τοπολογίες
Advertisements

Ποια είναι τα είδη των κακόβουλων προγραμμάτων;. Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών;
Τρόπος λειτουργίας κι ασφάλεια
Το Ανοικτό Λογισμικό Στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Πανίκος Βρυωνίδης Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ’
Ασφάλεια στα ευρυζωνικά δίκτυα
Ιστορία του Ιντερνετ.
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Microsoft ISA (Internet Security and Acceleration) Server 2004.
Antivirus. •Στο Facebook, προστατεύει τα μνήματα του χρονολογίου σας, των φίλων σας, καθώς και τη ροή των νέων, ενάντια στο κακόβουλο λογισμικό.
Στόχοι Να εξηγήσουμε τι είναι τα δίκτυα υπολογιστών, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τους και ποιες οι πιο συνηθισμένες τοπολογίες τους. Να περιγράψουμε.
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β. Μάγκλαρης 17/12/2012.
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (TROJAN HORSE)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφάλεια online Επίπεδο.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Στρατηγική «Ευρώπη 2020» ICT - θέσεις εργασίας - οικονομική ανάπτυξη - καθημερινότητα.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Πρωτόκολλο https: HyperText Transfer Protocol Secure Χρησιμοποιείται για ασφαλή επικοινωνία Π.χ μια ασφαλή ιστοσελίδα που.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ III Β. Μάγκλαρης 18/12/2009.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο.
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Διαχείριση Ψηφιακών Πνευματικών Δικαιωμάτων Ηλεκτρονική Δημοσίευση Στέλλα Λάμπουρα Ιούνιος 2004.
Σχολικό εργαστήριο και θέματα ασφάλειας Βασικές έννοιες δικτύων  Πρότυπο αναφοράς TCP/IP  TCP πρωτόκολλο ελέγχου αναφοράς  IP πρωτόκολλο Διαδικτύου.
WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος 1ο ΓΕΛ Χορτιάτη
«Ασφαλές Διαδίκτυο» ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας Τρίτη 4/2/2015 ΓΕ.Λ. Φιλοθέης πρόγραμμα Comenius Regio: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 7: Προστασία λογισμικού - Ιοί
Β5.1.2 Πρωτόκολλα Επικοινωνίας και Τείχος Προστασίας.
Σύνοψη 1 Αρχές διαδικτύου 1.1 Αναδρομή – εισαγωγή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ I Β. Μάγκλαρης 20/11/2009.
Personal Firewalls Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Τεχνολογία Firewall Χαρακτηριστικά Personal Firewalls Συγκριτικοί Πίνακες Χρήστος Βενέτης Μάιος 2002.
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 2: Συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου. Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέµατα ασφάλειας Δημιουργία παρουσίασης: Αθανασία Παπαχρήστου.
Τηλεπικοινωνίες, Διαδίκτυο και Ασύρματη Τεχνολογία.
Δημιουργία εργαστηριακών ασκήσεων τεχνολογίας δικτύων στο λογισμικό προσομοίωσης δικτύων Riverbed. Πτυχιακή Εργασία Τορλαχίδου Σοφία Επιβλέπων καθηγητής:
Πρωτόκολλο TCP/IP Εργαστηριακή άσκηση 1 Ειδικά θέματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα Νερούτσος Αλέξανδρος ΑΜ:778.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2895 Κωδικός Διαφανειών: MKT110 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γενικό Τμήμα Εργαστήριο Πληροφορικής.
Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.
Έλεγχος και ρύθμιση σύνδεσης δικτύου Ανάγνωση πληροφοριών δικτυακών ρυθμίσεων από γραμμή εντολών Ιδιότητες σύνδεσης δικτύου Ρυθμίσεις σύνδεσης δικτύου.
TCP/IP BASICS ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Πολύδερα Έλλη ΕΤΟΣ: ΄Δ.
3.2 διάσπαση πακέτου σε κομμάτια
Arp και DHCP 3.3 Πρωτόκολλα ανεύρεσης και απόδοσης διευθύνσεων, Address Resolution Protocol (ARP) και Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Προστασίας Λ.Σ. από κακόβουλο λογισμικό
Firewall Antivirus Antispyware Internet security
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
Ιοι Η Ιστορία Τους.
ΘΕΜΑ : ΑΘΛΗΣΗ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Ιοί στον Η/Υ.
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Κακόβουλο ονομάζεται το λογισμικό που εκ προθέσεως δημιουργήθηκε για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. Τα ψηφιακά αρχεία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν,
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Δίκτυα Υπολογιστών.
Το Διαδίκτυο - Internet
Project: Εθισμός στο Internet
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο και το τοπικό/εταιρικό δίκτυο. Ένα firewall παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο δίκτυα που έχουν διαφορετικό επίπεδο εμπιστοσύνης..

 Ο σκοπός της τοποθέτησης ενός firewall είναι η πρόληψη επιθέσεων στο τοπικό δίκτυο και η αντιμετώπισή τους. Παρόλα αυτά όμως, ένα firewall μπορεί να αποδειχθεί άχρηστο εάν δεν ρυθμιστεί σωστά. Η σωστή πρακτική είναι το firewall να ρυθμίζεται ούτως ώστε να απορρίπτει όλες τις συνδέσεις εκτός αυτών που επιτρέπει ο διαχειριστής του δικτύου

 Ο όρος firewall είναι αρκετά παλιός. Πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20 ού αιώνα, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν στα σπίτια τους τούβλα για τους εσωτερικούς τοίχους ούτως ώστε να τα κάνουν πιο ανθεκτικά στην διάδοση της φωτιάς. Σήμερα ο όρος αυτός έφτασε να σημαίνει το λογισμικό ή υλικό που παρεμβάλλεται μεταξύ δικτύων υπολογιστών ούτως ώστε να αποτρέψει την διάδοση ιών, δούρειων ίππων και τις επιθέσεις από κακόβουλους χρήστες.

 Σήμερα σιγά σιγά εδραιώνονται τα firewalls 4ης γενιάς, τα οποία διαθέτουν γραφικό περιβάλλον μέσω του οποίου μπορεί ο χρήστης να κάνει τις επιλογές του όσον αφορά την ασφάλεια του δικτύου του και να θέσει τους κανόνες βάσει τον οποίων θα απορρίπτονται κάποια πακέτα ή συνδέσεις.

Online Agnitum Outpost FirewallArmor Comodo Firewall PC Tools Firewall Plus

 Οι «πολιτικές» για τα «τείχη προστασίας» (Firewall policies) υπαγορεύουν τις διαδικασίες χειρισμού της κυκλοφορίας στα υπολογιστικά δίκτυα (computer networks) για συγκεκριμένες «IP – Internet Protocol» διευθύνσεις και το εύρος αυτών, για τα πρωτόκολλα, τις εφαρμογές και τους τύπους ενεργού περιεχομένου.