ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ Δήμος Σητείας 20 Ιουνίου 2013. Νομός Λασιθίου: Ζωικό Κεφάλαιο – Εγκεκριμένες Μονάδες Γάλακτος - Τυροκομικά Προϊόντα: Ζωικό Κεφάλαιο 2012:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης   Παραδοσιακά Υγιεινά Εδέσματα και Γλυκά.
Advertisements

Ενημέρωση για το κόκκινο σκαθάρι Rhynchophorus ferrugineus
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Άδειες •Οικοδομών •Βιομηχανιών •Αυθαίρετα •Φωτοβολταϊκά Υπηρεσίες Μηχανικού •Τοπογραφικά •Βεβαίωση Μηχανικού •Αρχιτεκτονικές Μελέτες •Στατικές.
“Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό χώρο” Δημήτριος Β. Αποστολόπουλος Γεωπόνος MSc, MBA Πάτρα, 30/03/2013.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
Royal FrieslandCampina
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Πυραμίδα των τροφών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
Γαλακτοκομικά Προϊόντα
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Ποιές ποικιλίες τυριού υπήρχαν την εποχή του Βυζαντίου; Οι ποικιλίες τυριού που υπήρχαν ήταν: το ανθότυρο, η μυζήθρα, το κρητικόν, το περίφημο βλάχικον.
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώμε ότ,ι πρέπει , όχι ό,τι να΄ναι »
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει
19/05/2010 ΚΑΡΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Οι τομείς παραγωγής της ευρωπαϊκής οικονομίας
Οικονομικές Συνέπειες των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μαρία Κρόκου Σοφία Κότσαρη Δήμητρα Γιαγκίνη.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει το γάλα Κατονομάζει ζώα των οποίων το γάλα καταναλώνει ο άνθρωπος Αναφέρει τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία παρέχει το γάλα σε.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΤΟ ΓΑΛΑ.
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α’3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Χαλλούμι ''Το τυρί της Κύπρου''
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ Β’ τάξη Σχ
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Μαχαιράδου ‘Υγιεινή διατροφή από τη Ζακυνθινή γη : Η μεταποίηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων.
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ξανθόπουλος Χρήστος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Η Χημεια και η Τεχνολογια του Παγωτου
H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)
Φωτόπουλος Αντώνιος, Φωτόπουλος Αντώνιος, Κτηνίατρος ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ «Εθνική Συνδιάσκεψη για την Κτηνοτροφία» Αθήνα,
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Πρακτική Άσκηση του Φ οιτητ ή Ελευθέριου Πανοδήμου Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης:
Εκτροφή Μηρυκαστικών Θεματική ενότητα 1: Εκτροφή προβάτων & αιγών. Εισαγωγή Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκων: Μπιζέλης Ιωσήφ.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 ο ΕΠΑΛ ΜΟΙΡΩΝ ΑΤ1 Ομάδα 4η.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα : ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ & ΑΙΓΩΝ Γαλακτοπαραγωγική ικανότητα του προβάτου 2/2 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής &
ΘΕΜΑ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΤΟΜΕΑΣ Μαριλένα Ωραιοπούλου Β 5 β Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Project Β’ τετραμηνο Θέμα : Γνωρίζοντας τον τόπο μου (Γεωγραφικό στίγμα) Έτος 2016 – 2017 Υπεύθυνος καθηγητής : Χαρουλα Κουτουπα Ομάδα : Καρδαράς Πέτρος.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ με θεμα: ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
Στοματική Υγεία Στέφανος Βογιατζής Μελίνα Ιωαννίδη Ιουλία Γκόγκα
ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Τα ευπαθή τυριά των Κυκλάδων. Προκλήσεις & λύσεις. Η νομοθεσία
Παραγωγός: Νίκος Φραντζέσκαρος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ Δήμος Σητείας 20 Ιουνίου 2013

Νομός Λασιθίου: Ζωικό Κεφάλαιο – Εγκεκριμένες Μονάδες Γάλακτος - Τυροκομικά Προϊόντα: Ζωικό Κεφάλαιο 2012: ζωικές εκμεταλλεύσεις: •Αίγες 140 •Πρόβατα 459 •Μεικτά 803 Ζωικό Κεφάλαιο: •Αίγες •Πρόβατα •Κριγιοί •Τράγοι Πηγές: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νομού Λασιθίου

Νομός Λασιθίου: Ζωικό Κεφάλαιο – Εγκεκριμένες Μονάδες Γάλακτος - Τυροκομικά Προϊόντα: Εγκεκριμένες Μονάδες Γάλακτος: Παραδώσεις παραγωγών πρόβειου & γίδινου γάλακτος, στο Νομό Λασιθίου για το έτος Αριθμός Κωδικών πρόβειουΠοσότηταΜέση Τιμή ,9012 Αριθμός Κωδικών γίδινουΠοσότηταΜέση Τιμή ,5414 Πηγές: ΕΛΟΓΑΚ επικαιροποίηση 27/05/2013 Αιγοπροβατοτρόφοι 338

Νομός Λασιθίου: Ζωικό Κεφάλαιο – Εγκεκριμένες Μονάδες Γάλακτος - Τυροκομικά Προϊόντα: Εγκεκριμένες Μονάδες Γάλακτος: Πηγές: ΕΛΟΓΑΚ Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου Έδρα: Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου Κωδικός Ε.Φ.Ε.Τ.: Κουβαράκης & ΣΙΑ Ο.Ε. Έδρα: Παπαναστασιου 22 Σητεία Κωδικός Ε.Φ.Ε.Τ.: Συλλιγάρδος Ο.Ε. Έδρα: Νεάπολη Λασιθίου Κωδικός Ε.Φ.Ε.Τ.: Σπετσωτάκης Εμμ. Χριστόφορος Έδρα: Κορνάρου Βιτσέντζου 33 Σητεία Κωδικός Ε.Φ.Ε.Τ.: Καλαμπόκης Α.Ε. ΘΕΜΙΣ Έδρα: Τρυπητός Σητείας Κωδικός Ε.Φ.Ε.Τ.:

Νομός Λασιθίου: Ζωικό Κεφάλαιο – Εγκεκριμένες Μονάδες Γάλακτος - Τυροκομικά Προϊόντα: Τυροκομικά Προϊόντα: Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου Κεφαλοτύρι, Γιαούρτι πρόβειο, Γλυκεία μυζήθρα κλπ. Κουβαράκης & ΣΙΑ Ο.Ε. Ξύνογαλο Σητείας Π.Ο.Π., Στάκα, Στακοβούτυρο κλπ. Συλλιγάρδος Ο.Ε. Γάλα, Γιαούρτι πρόβειο, Κεφαλοτύρι κλπ. Σπετσωτάκης Εμμ. Χριστόφορος Γιαούρτι Πρόβειο, Κεφαλοτύρι κλπ. Καλαμπόκης Α.Ε. ΘΕΜΙΣ Παγωτά

Νομός Λασιθίου: Γνώσεις και Τεχνικές της Τυροκομικής Τέχνης Μια εξαιρετική περιγραφή των τρόπων τυροκόμισης, που ακολουθούσαν στις αρχές ακόμα του 20ου αιώνα οι βοσκοί των Λασηθιώτικων βουνών, με καταγραφή όρων και λέξεων με ιστορική διάρκεια από το μεγάλο ιστορικό και λαογράφο Στέφανο Ξανθουδίδη. «Οι ποιμένες της Κρήτης δυνάμεθα να είπωμεν ότι είναι η μάλλον προνομιούχος τάξις των Κρητών, η ολιγώτερον πάσης άλλης τάξεως αισθανθείσα την βίαν των κατακτητών και την πίεσην των επιδρομέων», έγραφε το 1918 ο Στέφανος Ξανθουδίδης – Ιστορικός, Φιλόλογος και λαογράφος από το Ηράκλειο της Κρήτης- δημοσιεύοντας στο «Λεξικογραφικό Αρχείο» το μελέτημα του «Ποιμενικά Κρήτης». Το μελέτημα περιλαμβάνει περισσότερες από χίλιες λέξεις και όρους, που ο Σ. Ξανθουδίδης συνέλεξε στο Κεντρικό και περισσότερο στο Ανατολικό τμήμα της Μεγαλονήσου.

Νομός Λασιθίου: Γνώσεις και Τεχνικές της Τυροκομικής Τέχνης Σε μια εποχή που οι τεχνολογικοί όροι της γαλακτοκομίας διαμορφώνονται από ξενόγλωσσες λέξεις και ορισμούς, καλό είναι να ανατρέχουμε στου όρους της προβιομηχανικής εποχής και για να μην ξεχνάμε τη γλώσσα μας, αλλά και για να απολαμβάνουμε την γοητεία που έχει η γνώση της ζωής, σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος μπορούσε να ζει μέσα στη φύση και να κοιτάζει τα άστρα.

Νομός Λασιθίου: Γνώσεις και Τεχνικές της Τυροκομικής Τέχνης Τρόπος Τυροκόμισης. (Κατά τη διήγηση βοσκού της Δίκτης – Λασηθιώτικα Βουνά-Ανατολική Κρήτη). «Αρμέγεις από σπέρας τα οζά (τα έγγαλα) και ζεσταίνεις το γάλα και το διακόφτεις΄ς τσι γαλαύτες να ξωμείνει. Την ταχινή θ΄απομαζώξεις την τσίπα να την βάλεις στο κουρούπι, να την αλατίσεις για να γενεί το αθόγαλο. Μαζώνεις το γάλα και το βάνεις στη μεγάλη σίγλα, αρμέγεις και την ταχινή τα οζά και το μονιταρίζεις με το πρώτο στη σίγλα και το στένεις στην παρασθιά, του ανάφτεις μια ολιά φωθιά ίσα να κοπή το πάγος του. Έχει αγαστέρα από βυζαστάρι, τη χύνεις απού το τύρεμα αυτό και και σε μισή ώρα πήσσει και γίνεται όλο το γάλα ένα κορμί, και πιάνεις τον ταράχτη και το ταράσσεις και το διαλείς και γένεται πάλι γάλα, το μαζώνεις πάλι και ξαναπήσσει και τότε γίνεται η μαλάκα και τη βάνεις στα τουπιά. Έχεις ένα ξύλο διχαλωτό, τον τυροκόμο, το βάνεις πάνω στο χάρκωμα και θέτεις από πάνω τα τουπιά με τη μαλάκα και την σφίγγεις να σειρώνη τον ορρό.

Νομός Λασιθίου: Γνώσεις και Τεχνικές της Τυροκομικής Τέχνης Πομένει ο ορρός στο καζάνι, άφτεις φωθιά δυνατή από κάτω, έχεις κρατημένο κάμποσο γάλα, το ανέχυμα (Ανώγια και Δυτική Κρήτη- ανέχυμα) και σαν αθίσει το καζάνι παίρνεις τ΄ανέχυμα και του το χύνεις και συμπαίνεις στη φωθιά, σε λιγάκι ώρα ανεβάζει τη μυτζήθρα απάνω, λιγαίνεις τοτεσά τη φωθιά κ΄αφήνεις τη μυζήθρα να ψήνεται μέσα στο καζάνι κι απόκυς τη μαζώνεις με την κουτάλα και τη βάνεις στα τουπιά. Όντε ζεσταίνεις το γάλα για να κάμεις τη μυζήθρα τρίβγεις ολοένα το πάτο του χαρκωμάτου με το διόνυσον. Σα βγάλεις τη μυζήθρα βουτάς τα τουπιά με το τυρί μέσα στο βραστό χουμά και τ΄αφίνεις λιγάκι ώρα και ζεματίζεται το τυρί. Ύστερα το ξετουπίζεις, το γυρίζεις, τ΄αλατίζεις και τ΄αφίνεις να στεγνώξει, να γενεί τυρί. Τη μυζήθρα γή την ξετουπίζεις,την αλατίζεις και την κάνεις ανθοτύρους, γή τη βάνεις στη μαδαρά μέρες τη πετρώνεις, την αλατίζεις και την βάνεις στην κουρούπα, την πατείς καλά, τσι βάνεις από κάτω κληματόφυλλα, τη σκεπάζεις και τη δένεις και γυρίζεις την κουρούπα αμπούμπουρα να στειρώση και ξετελεύγει ξινή μυζήθρα και την έχει σα χρειαστεί».

Νομός Λασιθίου: Γνώσεις και Τεχνικές της Τυροκομικής Τέχνης

Νομός Λασιθίου: Γνώσεις και Τεχνικές της Τυροκομικής Τέχνης

Νομός Λασιθίου: Γνώσεις και Τεχνικές της Τυροκομικής Τέχνης

Νομός Λασιθίου: Υγιεινή γάλακτος • Κτηνοτρόφοι • Μονάδες επεξεργασίας γάλακτος • Τελικός καταναλωτής

Νομός Λασιθίου: Υγιεινή γάλακτος Κτηνοτρόφοι • Εκτροφή υγιών ζώων •Σωστή διατροφή των ζώων •Απομάκρυνση των ζώων που δίνουν γάλα με αριθμό βακτηρίων •Σωστό άρμεγμα •Διατήρηση καθαρών ζώων •Σωστή λειτουργία αρμεκτικών μηχανών •Απουσία αντιβιοτικών στο γάλα προς κατανάλωση ή μεταποίηση ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ • Φιλτράρισμα του γάλακτος • Ψύξη

Νομός Λασιθίου: Υγιεινή γάλακτος Μονάδες επεξεργασίας γάλακτος • Καθαρισμός (φιλτράρισμα – φυγοκέντρηση) του γάλακτος • Παστερίωση • Καθαρισμός και εξυγίανση των βιομηχανιών γάλακτος • Εκπαίδευση του προσωπικού • Έλεγχος του προσωπικού • Γενική υγιεινή – Σκουπίδια

Νομός Λασιθίου: Υγιεινή γάλακτος ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

* Νομός Λασιθίου: * ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ • Πρωτεϊνες • Λίπος • Ασβέστιο • Φώσφορος • Βιταμίνη Α • Βιταμίνη B 2

* Νομός Λασιθίου: Διατήρηση παράδοσης και ποιότητας • Παραδοσιακοί μέθοδοι τυροκόμησης • Ήπια επεξεργασία γάλακτος • Σεβασμός στην ωρίμανση των προϊόντων Εκτίμηση από τον καταναλωτή

* ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ