Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Το έργο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Intelligent Energy Europe» της Ε.Ε. www.mobile-bambini.eu.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© GfK 2013 | Η Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη – 2013 | Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου GfK Hellas | Consumer Experiences | Dr. Spyridon Tryfonas Αθήνα, 4 Φεβουαρίου.
Advertisements

Σύνοψη Έργου DELTA Συνέδριο «Διαχείριση κινητικότητας και εποχιακές μετακινήσεις» Αθήνα 4-5 Οκτωβρίου, 2010 Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τη Γλωσσική Δοκιμασιολογία και την Αξιολόγηση της Γλωσσικής Επίδοσης
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
Η ασφάλεια και η υγεία στους χώρους εργασίας μάς αφορά όλους. Οφέλη για εσένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι.
Παρουσίαση του Συμφώνου των Δημάρχων
Πρόσκληση Προγράμματος PHARE BG2004/ “Προώθηση πολιτιστικών, τουριστικών και ανθρώπινων πόρων στη διασυνοριακή περιοχή” Δημοκρατία της Βουλγαρίας.
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Νικόλαος Πετρόπουλος Ημερίδα REPUBLIC MED Πειραιάς 20/03/ REMIDA Σύντομη παρουσίαση.
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας.
Εκπαιδευτικό Πακέτο IUSES Η αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο της παρουσίασης βαρύνει τους συγγραφείς. Δεν απηχεί κατ’ ανάγκη τη γνώμη της Ευρωπαϊκής.
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
“Capacity Building in Sustainable Public Procurement” Πρόγραμμα LIFE+ “Capacity Building in Sustainable Public Procurement” Πολύνα Γκιόκα Οικολογική Εταιρεία.
Η περίπτωση του ευρωπαϊκού Έργου Green Twinning Ημερίδα: «Δράσεις των Τοπικών Κοινωνιών για την Αειφόρο Ενέργεια» Παπακωνσταντίνου Κωνσταντία, Δρ Μηχανολόγος.
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Εργαλείο Υποστήριξης Αποφάσεων DELTA Ένα εργαλείο καθορισμού μέτρων διαχείρισης κινητικότητας σε περιοχές που αντιμετωπίζουν εποχιακή ζήτηση για μεταφορές.
IEE/08/631/SI Duur van het project: 36 maandenAugustus 2009 Εκπαιδεύοντας την επόμενη γενιά στην αειφόρο μετακίνηση
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Χ. Δούκας, Ν. Ανουσάκης SEAP-PLUS: Adding to SEAP – more participants, more content.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
CULT-RURAL Promotion of a Cultural Area Common to European Rural Communities.
SEAP-PLUS: Adding to SEAP – more participants, more content across Europe IEE/11/978/SI Απριλίου, Αθήνα JOKKMOKK SEAP PLUS Δρ. Χάρης Δούκας.
Παρουσίαση του προγράμματος ΠΕΞΕ Το περιεχόμενο της παρουσίασης είναι αποκλειστική ευθύνη των συντακτών και δεν απεικονίζει απαραίτητα την άποψη των υποστηρικτών.
Γενική παρουσίαση του έργου IUSES Δημήτρης Σανόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Διαμεσολάβησης ΕΚΕΤΑ 4/12/2009 Η αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο της παρουσίασης.
Leonardo Transfer of Innovation- Μεταφορά καινοτομίας (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2014) Κώστας Οικονόμου Βασιλική Ζιάκα.
SEAP-PLUS: Adding to SEAP – more participants, more content across Europe IEE/11/978/SI JOKKMOKK Το Σύμφωνο των Δημάρχων Ρόλος των Περιφερειακών.
Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
LIFE- ENVIRONMENT PROGRAMME ‘Starting with the promotion of IPP approach in Mediterranean countries’’ Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 Παρουσίαση Start-IPP.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ στο Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Όροι Χρήσης: Την ευθύνη για το περιεχόμενο αυτής της έκδοσης φέρουν αποκλειστικά οι συγγραφείς. Δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις της Κοινότητας. Η Ευρωπαϊκή.
«Στρατηγική της Π.Ι.Ν. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο » ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου - ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Π.Ι.Ν.
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
Europe direct Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
REnovation trough QUality supply chains and Energy performance certification STandards Εφαρμογή μέτρων μείωσης εκπομπών CO 2 στις ανακαινίσεις κατοικιών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 01/42/ΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ.
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
26η Φεβρουαρίου 2009 Μέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας ( στα πλαίσια του έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας) Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών / Βιολογίας.
Μονογραφία Επαγγέλματος
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
IEE/08/631/SI Διάρκεια έργου: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Το έργο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Intelligent Energy Europe» της Ε.Ε.
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΑα. “...Για να αποδείξουμε πως οι τοπικές αρχές ήδη δραστηριοποιούνται και είναι μπροστά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Τα κράτη, μας χρειάζονται.
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
«Προστασία περιβάλλοντος & βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής
Ενημερωτικό Φυλλάδιο Συντονιστής Έργου Συνεργαζόμενοι Φορείς
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Δέσμη Εκπαιδευτικών Εργαλείων για την GPP 7. 7
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Το έργο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Intelligent Energy Europe» της Ε.Ε.

IEE/08/631/SI Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Σκοπός του ΒΑΜΒΙΝΙ είναι να ενισχύσει την παρουσία των αειφόρων μέσων μετακίνησης στην καθημερινή ζωή των μικρών παιδιών και να ενθαρρύνει τους γονείς να επιλέγουν αειφόρα μέσα για τη μετακίνηση τους, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία. Στο έργο συμμετέχουν 12 εταίροι από 11 χώρες της Ε.Ε., που θα εργαστούν σε 5 πεδία εφαρμογών:  Δημιουργία Παιχνιδιών και Βιβλίων με θέμα την εναλλακτική μετακίνηση.  Προώθηση της ιδέας του BAMBINI στην Προγεννητική Περίοδο και κατά τη διάρκεια των Πρώτων Μηνών.  Ενθάρρυνση των παιδιών που «φοιτούν» σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, αλλά και των γονιών τους, να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα μετακίνησης.  Δημιουργία προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για τα παιδιών των Παιδικών Σταθμών.  Δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας και δρόμων για παιδιά Αναμενόμενα αποτελέσματα:  Βελτίωση της υγείας των παιδιών, μείωση των εκπομπών ρύπων, εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους μετακίνησης.  Βοηθητικά εργαλεία για την υλοποίηση δράσεων & προγραμμάτων ευαισθητοποίησης.  Εφαρμογές υλοποιήσιμες σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Περίληψη

IEE/08/631/SI Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009  Η Κοινωνικοποίηση και ο Εθισμός στις μετακινήσεις με μηχανοκίνητα μέσα ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία.  Η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί έντονα τη διαφήμιση για να δημιουργήσει συναισθηματικούς δεσμούς με τα προϊόντα της.  Το 66% των παιδικών παιχνιδιών σχετίζονται με μηχανοκίνητα οχήματα.  Τα παιδιά ασκούνται όλο και λιγότερο στην καθημερινότητα τους εξαιτίας της αυξημένης χρήσης αυτοκινήτου για μικρές αποστάσεις. Θεωρητικό Υπόβαθρο Η προσέγγιση που ακολουθεί το BAMBINI βασίστηκε στα παρακάτω δεδομένα Η προσέγγιση που ακολουθεί το BAMBINI βασίστηκε στα παρακάτω δεδομένα: Το BAMBINI Το BAMBINI σκοπεύει ν’ ανατρέψει αυτή την κατάσταση επηρεάζοντας τον τρόπο μετακίνησης των μικρών παιδιών, αλλά και των γονιών τους, από τη στιγμή της γέννησης τους έως και τη φοίτηση τους στο νηπιαγωγείο, δηλαδή κατά την περίοδο κατά την οποία διαμορφώνουν τη συμπεριφορά τους ως μετακινούμενοι..

IEE/08/631/SI Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Στόχοι του έργου  Να ενθαρρύνει την κατασκευή παιχνιδιών που προωθούν την μετακίνηση με αειφόρα μέσα μεταφοράς.  Να προωθήσει την ενσωμάτωση της εναλλακτικής μετακίνησης στη θεματολογία των σεμιναρίων προγεννητικής αγωγής.  Ν’ αναπτύξει προγράμματα ευαισθητοποίησης για μονάδες παιδικής φροντίδας.  Να ενσωματώσει τις ιδέες του ΒΑΜΒΙΝΙ στην εκπαίδευση των νηπιαγωγών και βρεφονηπιαγωγών, ώστε να εξασφαλίσει οφέλη σε βάθος χρόνου.  Να διευκολύνει τη μετατροπή οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.  Να διαδώσει την Τεχνογνωσία και τις Καλές Πρακτικές που θα αναπτυχθούν από το ΒΑΜΒΙΝΙ.  Να προωθήσει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.  Να ενθαρρύνει την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των ρύπων στον τομέα των μεταφορών. Στόχοι & Δράσεις

IEE/08/631/SI Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Σημαντικότερα παραδοτέα/αποτελέσματα  Πρωτοποριακά παιχνίδια σχετικά με αειφόρα μέσα μεταφοράς  Οδηγός «Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και Δρόμοι για παιδιά»  Οδηγίες και άλλο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για υλοποίηση δράσεων κοινωνικοποίησης  Μεταφορά τεχνογνωσίας σε τοπικό επίπεδο  «Εικονοβιβλία» με θέμα τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς  Εκπαιδευτικό υλικό για την ανώτατη εκπαίδευση Αναμενόμενα Αποτελέσματα

IEE/08/631/SI Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ BAMBINI

IEE/08/631/SI Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Ενδιάμεσα Αποτελέσματα • 3 παιχνίδια δημιουργήθηκαν και διανεμήθηκαν για δοκιμή σε παιδικούς σταθμούς στις χώρες των εταίρων του έργου • Οι ιδέες του BAMBINI ενσωματώθηκαν στη θεματολογία 10 τμημάτων προγεννητικής αγωγής • Εκπαιδευτικά σεμινάρια του BAMBINI πραγματοποιήθηκαν σε 30 βρεφικούς σταθμούς (συμμετείχαν 255 παιδιά και γονείς) • Εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΒΑΜΒΙΝΙ πραγματοποιήθηκαν, με τη βοήθεια των παιδαγωγών, σε 57 τμήματα παιδικών σταθμών. Επίσης, διανεμήθηκαν παιχνίδια του ΒΑΜΒΙΝΙ για δοκιμή και αξιολόγηση. • 597 επαγγελματίες εκπαιδεύτηκαν στις ιδέες του ΒΑΜΒΙΝΙ– 76% των οποίων δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι • Μέτρα ήπιας κυκλοφορίας εφαρμόστηκαν σε 11 οδούς • 351 εκπρόσωποι φορέων παρακολούθησαν εργαστήρια του έργου ΒΑΜΒΙΝΙ, συμμετείχαν σε ημερίδες και συνέδρια και σχεδόν έλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό

IEE/08/631/SI Διάρκεια: 36 μήνεςΑύγουστος 2009 Συντονισμός : Karl Reiter Ερευνητικό Κέντρο Κινητικότητας Αυστρίας/Forschungsgesellschaft Mobilität Gemeinnützige GmbH, Αυστρία Τηλ.: +43/316/ Εταίροι:  Κέντρο Υγείας και Ανάπτυξης της Murska Sobota (CZR-CHD MS), Σλοβενία  Mobiel 21 (M21), Βέλγιο  DTV Consultans B.V.,Ολλανδία  BAJO – Wojciech Bajor, Πολωνία  Εταιρία Διαχείρισης Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας του Brasov (ABMEE), Ρουμανία  Εταιρία Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Salerno (AEGEAS), Ιταλία  Ενεργειακή Εταιρία Plovdiv (EAP), Βουλγαρία  Δήμος Μονάχου, Τμήμα Δημόσιας Τάξης (LHM-KVR), Γερμανία  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. – Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ), Ελλάδα  Εταιρία Περιβάλλοντος και Ενέργειας Περιοχής Παρισίου (ARENE), Γαλλία  Δήμος Hisar, Βουλγαρία Την ευθύνη για το περιεχόμενο της παρούσας παρουσίασης φέρουν αποκλειστικά οι συγγραφείς. Η παρουσίαση αυτή δεν εκφράζεις τις απόψεις των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται σ’ αυτήν.