ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Η ΚυριακΗ τηΣ ΟρθοδοξιαΣ»
Advertisements

Πολλοί λένε ότι τα διάφορα πρότυπα μοντέλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πλασάρονται ως η αυτοκίνηση του μέλλοντος είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Ελληνογαλλική σχολή ‘’Saint paul’’
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΕΣ.
Οι μαθητές της Ε1 τάξης Δημήτρης-Ελένη παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ.
Αρχή.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Joe Logano Ο Joe Logano είναι ένας από τους μεγάλους οδηγούς του κόσμου.
ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων, 80 μ.Χ. Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Η ιστορία του αυτοκινήτου.
Ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Αιολική Ενέργεια Έλενα Ταχίρι.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με το σεις και με το σας Ενότητα 2. Άσκηση 1 Υπάρχει μια σειρά από λέξεις και τα παιδιά θα πρέπει να αντιστοιχήσουν τις λέξεις με τον αριθμό των συλλαβών.
Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό.
ΥΒΡΙΔΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Η πορεία των (Los)LED LosLED Ντουσάκης Ευάγγελος Παπαποστόλου Στάθης
ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί σοβαρές καταστροφές στη Γη.
ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!!
Σάββας Χαλκίδης Αλεξία Λογοθέτη Γιάννης Ζολώτας Κων/νος Δημόπουλος
Project 2 τουρισμός και ταξίδια
Προτυπο πειραματικο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνης
5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
Ηλεκτρικό- Υβριδικό αυτοκίνητο
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Είναι ένα σχετικά νέο άθλημα.
Η ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Ζούρος Στράτος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ.
Ξιφασκία σε αμαξίδιο.
Κειμενα νεοελληνικησ λογοτεχνιασ β΄λυκειου
ΔΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1 ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Ένα υπέροχο παραολυμπιακό
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
Φεβρουάριος Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική.
ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Τμήμα:Β2 Δημήτρης Χατζηπαυλίδης Κωνσταντίνος Μπίτσης.
Οι θάλασσες της Ελλάδας
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θέμα Εισαγωγή Ιστορικό Εξοπλισμός (στολή)
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΖΑΙΝΤΕΣ
Δια βίου εκπαίδευση Κ Β Κ Σ Μ Χ Μ Χ Κ Ά Ορισμός δια βίου εκπαίδευσης Η μαθησιακή δραστηριότητα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται ως μια μακροχρόνια.
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ «ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ»
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ: Α1-Β
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
Παραολυμπιακοί αγώνες
ΤΡΙΑΘΛΟ.
Μια θεωρητική ματιά στο « Gravity » Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Τσάγκαρη Παναγιώτα Υπεύθυνη Μαθήτρια: Παπαβασιλείου Ελένη – Χρυσάνθη Τμήμα: Β’3 Σχολικό Έτος:
Γιάννης Ρίτσος.
2 ο Γυμνάσιο Σπάρτης Τμήμα : Γ’3.  Οι οπτικές ίνες αντικαθιστούν σταδιακά τα καλώδια και το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δίνει την θέση του στις φωτεινές.
Ναός του Ηφαίστου Θησείο.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : 4 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΝΟΜΑ : ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΟΥΤΗ ΤΑΞΗ : Γ 3.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του πάνω στη γη, προσπάθησε να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του. Έτσι λοιπόν δημιούργησε τον υλικό πολιτισμό.
1ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ   2η Ερευνητική Εργασία σχολικού έτους     ΘΕΜΑ: ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ    
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ)
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1
Εγώ και τα τροχοφόρα. Χάρτης Πως μετακινούνται οι πολίτες; Ποδήλατο Μηχανάκι Αυτοκίνητο Πατίνι Μ.Μ.ΜΜε τα πόδια.
Εναλλακτικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου –υγραέριο, που είναι μίγμα προπανίου (30%)
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ΄΄ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές πληροφορίες Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Ιστορική αναδρομή Χάρτης εννοιών Σχετικό βίντεο EXCEL Ερωτήσεις.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2012-2013 Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ Γουγούλη Ελένη Εύδου Δέσποινα Κων/ίδου Σοφία Μπάμπης Γιάννης, Φίντο Μπογκντάνι, Κλαδάς Θανάσης ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2012-2013 Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κοκκίνου Ελένη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το θέμα της διερευνητικής μας εργασίας είναι τα αυτοκίνητα και πιο συγκεκριμένα η ιστορία τους και οι διάφορες μορφές τους. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΥΒΡΙΔΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1769, ο Νικολά Κουνιό στην Γαλλία Αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης παράχθηκαν για πρώτη φορά στην Γερμανία το 1885. Ο Κάρλ Μπεντς κατασκεύασε τα πρώτα τρίκυκλα αυτοκίνητα το 1885 Κατασκευάστηκαν 25 οχήματα μέχρι το 1893 και παρουσιάστηκε το πρώτο τετράτροχο αυτοκίνητο Το 1908,όπου σημειώνεται ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην ιστορία του αυτοκινήτου, αφού κατασκευάζεται το πρώτο αυτοκίνητο που στοίχιζε μόλις 950 δολάρια Πλέον τα αυτοκίνητα εξελίσσονται ώστε να μπορούν να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε λιγότερο χρόνο

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Συγκεντρώσαμε πληροφορίες για τα αυτοκίνητα. Συνάξαμε συνεντεύξεις από συνεργεία αυτοκινήτων, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τον τρόπο μετατροπής ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σε υβριδικό. Πήραμε συνέντευξη από ειδικούς, οι οποίοι μας επισήμαναν τη χρησιμότητα και τις διάφορες λειτουργίες ενός υβριδικού αυτοκίνητου. Δημιουργήσαμε ερωτηματολόγια και τα μοιράσαμε. Τέλος φτιάξαμε ένα poster το οποίο θα αναρτηθεί στην αίθουσα.

Βιβλιογραφική αναζήτηση Τα κύρια μέρη του είναι: το πλαίσιο που αποτελεί το σκελετό του αυτοκινήτου και πάνω του συναρμολογούνται όλα τα άλλα όργανα, ο κινητήρας με το ηλεκτρικό σύστημα που εξασφαλίζουν την αυτόνομη κίνηση του αυτοκινήτου, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης (άξονες, σύνδεσμοι), οι τροχοί που εξασφαλίζουν τη στήριξη του αυτοκινήτου στο έδαφος, το σύστημα ανάρτησης, τη γεννήτρια, το μετασχηματιστή ρεύματος, τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον βενζινοκινητήρα, τα φρένα και το αμάξωμα, που κατασκευάζεται ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο.

ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑ) ΜΙΚΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Η ανάπτυξη του αυτοκινήτου Τα πρώτα αυτοκίνητα Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο Tο πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου ανήκει σε έναν Ελβετό επιχειρηματία, τον Ueli Anliker, ο οποίος μετέτρεψε την συμβατική του Mercedes σε κινητό θησαυροφυλάκιο (αφού έχει ενσωματωμένη τεράστια ποσότητα χρυσού), το οποίο ονόμασε “Anliker McLaren SLR 999 Red Gold Dream”.H τωρινή του αξία ανέρχεται στα 8.194.000 ευρώ.

Αποτελέσματα

Συνέντευξη από συνεργεία αυτοκινήτων Οι υπεύθυνοι των συνεργείων αυτοκινήτων μας μίλησαν για : Διάφορους τύπους αυτοκινήτων. Τις λειτουργίες κάθε μέρους των αυτοκινήτων. Τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα οφέλη τους. Τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται.

Συμπεράσματα Το μεγαλύτερο ποσοστό και των δύο φύλων χρησιμοποιεί ως καύσιμο την βενζίνη. Πλεονεκτήματα των υβριδικών: Χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα Έχουν καλύτερες αποδόσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών και των γυναικών γνωρίζουν ότι ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί έτσι ώστε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο αέριο. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν το κόστος μετατροπής βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σε αέριο. Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν το αυτοκίνητό τους με βασικό κριτήριο το εσωτερικό του (π.χ. σαλόνι) και τον χώρο αποσκευών . Όλοι οι άνδρες δίνουν περισσότερη έμφαση στη μηχανή του αυτοκινήτου.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.opengov.gr/minenv/?p=3528 http://www.pemptousia.gr/2012/07/%CF%85%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF% 85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1/ http://www.scribd.com/doc/6991561/%CE%A5%CE%92%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%91%CE %A5%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%9F http://www.antinews.gr/2012/04/07/155116/ http://www.heliev.gr/library_articles/D.Negkas_keimeno_energy_environment_and_ecological_transports.pdf http://www.deltiokairou.gr/climate_changes/as-einai-toylaxiston-ta-aytokinhta-prasina.756990.html?service=print http://www.autotriti.gr/ http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://www.hybridcars.com/shop-by-technology http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://auto.howstuffworks.com/different-types-of-hybrid-cars.htm