Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δρ. Σάλτας Βασίλειος Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών ΣΔΟ – ΤΕΙ Καβάλας
Advertisements

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΧΟΙ Για τον καθηγητή Για τον καθηγητή.
INTERNET Ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου Οι αποστάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Τα ταξίδια σε μακρινούς τόπους γίνονται άμεσα απ το “ανοιχτό.
Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
Quiz για το διαδίκτυο !.
«Στον παραμυθένιο κόσμο του Internet, θέλουμε να λείπει ο κακός»
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΜΙΓΟΥ
Διαταραχη εθισμου στο διαδικτυο και εφηβεια
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
Καθηγητής Πληροφορικής
Αξιολόγηση Σεμιναρίου με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή και Στοματική Υγεία» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Αντιγόνη Λυμπέρη Υπ. Αγωγής Υγείας ΠΕ Δ Αθήνας.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
6 Μαρτίου 2013, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων
Πόσο συχνά χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;. Για ποιό λόγο χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η
Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλ. bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας,
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Project του τμήματος Α1 του 1ου Γυμνασίου Πύργου
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
….για πολλές ώρες…..
Θέμα project : Cyberbullying
Κωνσταντίνος Δούκας Εκπαιδευτήρια Δούκα 27 Ιουνίου 2012.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά … αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Το επικίνδυνο παιχνίδι Μπλε Φάλαινα
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Κίνδυνοι του διαδικτύου
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Εφηβικές Συμπεριφορές υψηλού κινδυνου και ΜΜΕ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤON ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ Δράσεις στο Κ.Υ Ευόσμου Δάντση Φωτεινή, Γενικός Ιατρός Διευθύντρια Κ.Υ Ευόσμου

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οι διαδραστικές τεχνολογίες, όπως το διαδίκτυο και το κινητό τηλέφωνο, αποτελούν χρηστικά εργαλεία: επικοινωνίας μάθησης δημιουργίας διασκέδασης εργασίας

Θετικά του Διαδικτύου Με τη συνεχή εξέλιξη των νέων τεχνολογιών οι χρήστες του διαδικτύου είναι πια σε θέση να πραγματοποιούν: -ηλεκτρονικές αγορές -συναλλαγές με το Δημόσιο – τράπεζες -εκπαίδευση -εργασία εξ΄ αποστάσεως

Αρνητικά του Διαδικτύου επιδράσεις στη σωματική υγεία (πολύωρη έκθεση στην οθόνη, καθιστικός τρόπος ζωής) εθισμός στο διαδίκτυο διαδικτυακός τζόγος διαδικτυακή πορνογραφία διαδικτυακά παιχνίδια - ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

- ανάδυση νέων τύπων αντικοινωνικών συμπεριφορών που εκφράζονται με : παρενόχληση εκφοβισμό ηλεκτρονικό έγκλημα διαδικτυακές αυτοκτονίες

Ένας ενήλικας είναι σε θέση να κρίνει και να αποφύγει τους κινδύνους που θα συναντήσει στο διαδίκτυο, για ένα παιδί όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ευθύνη της προστασίας του παιδιού βρίσκεται, όπως και στο φυσικό κόσμο, στα χέρια των γονέων. Η γνώση των πιθανών κινδύνων και των τρόπων αποφυγής τους αποτελεί βασικό στοιχείο ασφάλειας.

Το πιο πρόσφατο ποσοτικό Ευρωβαρόμετρο (27 κράτη – μέλη της Ε Το πιο πρόσφατο ποσοτικό Ευρωβαρόμετρο (27 κράτη – μέλη της Ε.Ε) γύρω από τη γνώμη των γονέων για τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά τους, τη γνώση μέτρων ασφάλειας και τις στρατηγικές που εφαρμόζουν για να ελέγχουν τη χρήση του Διαδικτύου, μας δίνει για την Ελλάδα τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία :

5 στους 10 Έλληνες γονείς δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο ( 3/10 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, 6/10 ηλικίας 11-14 και 8/10 ηλικίας 15-17 κάνουν χρήση του μέσου) 27% των γονέων δηλώνει ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από ίντερνετ καφέ 3/10 Έλληνες γονείς δεν κάθονται ποτέ μαζί με τα παιδιά τους όταν αυτά σερφάρουν

Το 35% των γονέων δεν θέτει κανέναν περιορισμό στις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών τους Μόνο 1 στους 10 Έλληνες γονείς απαγορεύει το κατέβασμα μουσικής, ταινιών και παιχνιδιών 7 στα 10 Ελληνόπουλα δεν έχουν ζητήσει ποτέ βοήθεια από τους γονείς τους σε σχέση με πιθανά προβλήματα που αντιμετώπισαν στο διαδίκτυο.

Οι Έλληνες ανησυχούν πιο πολύ από όλους τους Ευρωπαίους για το ενδεχόμενο να αποκαλύψουν τα παιδιά τους τα προσωπικά τους δεδομένα στο Διαδίκτυο(52%). Οι Έλληνες γονείς είναι πρώτοι στην Ευρώπη αναφορικά με το βαθμό ανησυχίας για το ενδεχόμενο απομόνωσης από την πολύωρη ενασχόληση με το Διαδίκτυο(66%). Ανησυχία για το ενδεχόμενο να συναντήσουν ακατάλληλο σεξουαλικό/βίαιο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο(81%) ή περιεχόμενο που παρακινεί στην ανορεξία τον αυτοτραυματισμό και την αυτοκτονία(76%)

56% των Ελλήνων γονέων έχουν εγκατεστημένο λογισμικό φιλτραρίσματος διαδικτυακού περιεχομένου ή και λογισμικό ελέγχου των διαδικτυακών δραστηριοτήτων. 32% δε λαμβάνει κανένα μέτρο με το αιτιολογικό ότι εμπιστεύεται το παιδί του ή ότι δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί. 78% ανησυχεί για το ενδεχόμενο σεξουαλικής αποπλάνησης (grooming) και ηλεκτρονικής παρενόχλησης (cyber bulling).

95% πιστεύουν ότι περισσότερη/καλύτερη εκπαίδευση και καθοδήγηση σχετικά με το διαδίκτυο μέσα στο σχολείο θα βοηθούσε τα παιδιά να σερφάρουν με περισσότερη ασφάλεια. 94% πιστεύουν ότι περισσότερες καμπάνιες ενημέρωσης για τους πιθανούς online κινδύνους θα βοηθούσε αυτούς και τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με περισσότερη ασφάλεια.

Όπως δε χρειάζεται να έχουμε δίπλωμα οδήγησης για να μάθουμε τα παιδιά μας να διασχίζουν με ασφάλεια το δρόμο, έτσι και στο Διαδίκτυο δε χρειάζεται να γνωρίζουμε κάθε bit ή Byte για να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές.

Να τα μάθουμε να είναι υπεύθυνα Να τα εφοδιάσουμε με σωστή πληροφόρηση και εκπαίδευση Να τα βοηθάμε όποτε μας το ζητάνε Να είμαστε ενημερωμένοι και Να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με σωστό τρόπο, όντας υπεύθυνα, σωστά ενημερωμένα και επάγρυπνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ. Υ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ.Υ.ΕΥΟΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012- ΜΑΙΟΣ 2012 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 3 ΓΥΜΝΑΣΙΑ 28 696 5 ΛΥΚΕΙΑ 29 604 8 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ 57 1300

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 – ΜΑΙΟΣ 2013 21 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ 127 2967 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 12 ΓΥΜΝΑΣΙΑ 90 2070 8 ΛΥΚΕΙΑ (5 ΓΕΛ-3 ΕΠΑΛ) 35 863 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2 34 21 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ 127 2967

Διοργάνωση διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου για 67 εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σας Ευχαριστώ πολύ