Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
Advertisements

ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η 21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της εξάλειψης των φυλετικών.
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Μετανάστευση - Ένταξη των μεταναστών Βασίλειος Πανταζής Μετανάστευση, Διαδικασίες Ένταξης των Μεταναστών και των Παιδιών των Μεταναστών στην Ελληνική.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Διαφάνεια 1 Κοινωνιολογία Οι Βασικές Έννοιες Michael Hughes Carolyn J. Kroehler.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το ωράριο που εργάζεσθε (εργαζόσασταν) είναι (ήταν) συνεχές ή διακεκομμένο; (Σύνολο δείγματος μισθωτών / ανέργων) Το ωράριο που εργάζεσθε.
 Τεχνολογική εξέλιξηαντικατάσταση εργαζομένων από τεχνολογικές εφαρμογές  Κυριαρχία πολυεθνικώνεξαφάνιση μικρών επιχειρήσεων  Ανύπαρκτος ΣΕΠ ⇾ κορεσμός.
“Μαθαίνοντας να ζούμε μαζί”
21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΒΑΚΑΛΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΔΑΟΥΛΤΖΗ ΠΑΥΛΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ψηφιακό Χάσμα O αναλφαβητισμός στον 21 ο αι. 15 Μαρτίου 2010 Ντέπη Τζιμέα Δ/νση Εταιρικής Επικοινωνίας.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕΡΟΣ 1 Οι κατευθύνσεις της αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα ΜΕΡΟΣ.
European Commission 1 Μετανάστευση: Αποτελεσματική Πολιτική και Ανοιχτή Κοινωνία ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ –ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-BULLYING
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.
Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο
* ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Ρατσισμός.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑ ΕΦΗ (Β2) ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Ερευνητική Εργασία ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος
ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΣΩΣΩ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΣΠΑ ΙΑΚΩΒΟΥ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Η καθημερινή ζωή των Ρωμαίων
Εμμέλεια!. Αυτόχθονες ή ιθαγενείς  Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν.
Χριστίνα Μπερ. Α3 Δήμητρα Μπεγ. Α3
Επισκόπηση μεταναστευτικών ροών
Ρατσισμός στα σχολεία Γιάννης Κοτσιρίλος Πηγές κειμένου: wikipedia
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΜΑΘΗΜΑ 3 ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ. Ερευνητικό ενδιαφέρον Εξελικτιστές 19 ου αιώνα «παιδική ηλικία ανθρωπότητας” «παιδική ηλικία ανθρωπότητας” Πρωτόγονη.
Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων. Στο προηγούμενο μάθημα αναφέραμε ότι με την άλωση της Πόλης πολλές οικογένειες Βυζαντινών έφυγαν για να μην γίνουν σκλάβοι.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΟΣΚΥΛΑ PRESENTS: Επιδέξιου Κωνσταντίνα Επιδέξιου Ξένια Μάγγου Στελίνα Μαλιαχόβα Κωνσταντίνα.
ΠΜΣ Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική Ευρωπαϊκές Πολιτικές Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Θεματική ενότητα 2 ου εξαμήνου / 3 τρίωρα σεμινάρια.
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Μάθημα: Ο εθνοτικός «άλλος» στη σύγχρονη Ελλάδα Θέμα: Φιλιππινέζες μετανάστριες και η εκκρεμότητα.
Άννα Παρασκευή Αυτόχθονες λαοί.
Αυτόχθονες Κάτοικοι της Βορείου Αμερικής.
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.
Αυτόχθονες Λαοί Τσερόκι
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ,
Οι Έλληνες δημιουργούν αποικίες
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Α.ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Το χρυσό στην ανεργία κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε ποσοστό 23,2%
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Γλώσσα και Κοινωνία.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4.
21ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ 4Ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς ΣΤ2-Ε1 Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε.
Κοινωνική Έρευνα.
Δείκτες ΓΣΕΕ Δεκέμβριος 2018
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων. Εν.2 κεφ.2 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός 21 ΜΑΡΤΗ – Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων 21η Μάρτη 1960 70 μαύροι διαδηλωτές φοιτητές στην πόλη Σάρπβιλ της Νοτίου Αφρικής, σκοτώνονται από εν ψυχρώ πυροβολισμούς της αστυνομίας.

του χρώματος, της καταγωγής, της εθνοτικής ομάδας, της φυλής, Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Ρατσισμός είναι το σύστημα ιδεών και πράξεων κατά το οποίο κάποιοι άνθρωποι θεωρούνται «κατώτεροι» -έχουν λιγότερα δικαιώματα- λόγω: του χρώματος, της καταγωγής, της εθνοτικής ομάδας, της φυλής, ή της θρησκείας τους.

αφρικανών ή ιθαγενών αμερικάνων (ινδιάνων) Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Αιώνες πριν μέχρι και πρόσφατα, ο ρατσισμός ήταν η θεωρία που δικαιολογούσε το δουλεμπόριο αφρικανών ή ιθαγενών αμερικάνων (ινδιάνων) και την εκμετάλλευσή τους στην καταναγκαστική ή φτηνή εργασία από τους λευκούς.

Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός

Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Σήμερα στις χώρες της Δύσης δεν υπάρχει πια επίσημο δουλεμπόριο μαύρων ή ερυθρόδερμων. Έτσι, ο Ρατσισμός αναφέρεται συνήθως σε κοινωνικές ομάδες. Π.χ. στους αλλοδαπούς μετανάστες που έρχονται από τις φτωχότερες στις αναπτυγμένες χώρες.

Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής… Ιταλοί μετανάστες προς τις ΗΠΑ το 1911

Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής… Μετανάστες στην Αυστραλία το 1921

Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής… Μετανάστες στην Αυστραλία το 1950

Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής… Μικρές μετανάστριες από το Ιράν το 1960

Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής… Μετανάστες στην Αγγλία σήμερα

Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Αλλά η μετανάστευση υπήρχε πάντα…. Στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής…

Μετανάστες στην Ελλάδα σήμερα Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Μετανάστες στην Ελλάδα σήμερα

στα κέντρα κράτησης… κατ’ ευφημισμό «φιλοξενίας»

…στην ουρά για τα χαρτιά… Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός …στην ουρά για τα χαρτιά…

…στην ουρά για τα χαρτιά…

+ 91% μισθωτοί (οι έλληνες 62%) (ΙΝΕ 2009) + κυριαρχούν σε υπηρέτριες (72%) και έχουν 30% συμμετοχή σε κατασκευές + πληρώνονται λιγότερο από τους ντόπιους (85% των μισθών στον ιδιωτικό, 65% των μισθών γενικά) 2001-2009 ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΙΜΕΠΟ

Έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Π.χ.: μόνο 5% των μεταναστών έχει δικό του σπίτι 85% των σπιτιών τους δομημένα πριν το 1980 Μερικοί ζουν σε πρόχειρες παράγκες ή ερείπια, π.χ. κάποιοι αγρεργάτες ή όταν πρωτοφτάνουν στη χώρα χωρίς χρήματα 2001-2007 ΙΜΕΠΟ, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΙΚΑ, ΕΣΥΕ

Οι μετανάστες στην Ελλάδα Αυξάνουν κατά >2,5% το ΑΕΠ της χώρας Όσοι δεν έχουν χαρτιά συχνά απολύονται απλήρωτοι Ακόμη και οι ασφαλισμένοι «κολλούν» λιγότερα ένσημα από τους έλληνες εργάτες 2001-2007 ΙΜΕΠΟ, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΙΚΑ, ΕΣΥΕ

Οι μετανάστες στην Ελλάδα Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός Οι μετανάστες στην Ελλάδα Δημιουργούν θέσεις εργασίας και για τους έλληνες καταναλώνοντας & παράγοντας πλούτο ως εργαζόμενοι Μόνο από την κατανάλωσή τους: 100.000 νέες θέσεις εργασίας 2001-2007 ΙΜΕΠΟ, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΙΚΑ, ΕΣΥΕ

Για φτηνή ελαστική εργασία Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός “Αν ένας λευκός πέσει από μια καρέκλα μεθυσμένος, είναι απλώς ένας μεθυσμένος. Αν πέσει ένας Νέγρος, τότε είναι όλη η παλιο-ράτσα των Νέγρων.” Bill Cosby “Ο ρατσισμός είναι η αθλιότητα που ανακάλυψαν οι πλούσιοι για να εφαρμόζουν οι φτωχοί.” Umberto Eco Καταζητείται Για άμεση απέλαση Για να κρατιέται η βοήθεια στη «θέση» της. Ζητείται βοήθεια Για φτηνή ελαστική εργασία Για να διατηρούνται τα υπερκέρδη μας.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός