ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
Advertisements

Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Όλοι μαζί για το νερό!.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Γιατί γίνεται ένας πόλεμος ; Τα παρασκήνια της αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ το 1991 Μέρος ύλης από το μάθημα “Κατασκευή μοντέλων και διαχείριση Φυσικών.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Γιατί γίνετε ένας πόλεμος ; Τα παρασκήνια της αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ το 1991 Μέρος ύλης από το μάθημα “Κατασκευή μοντέλων και διαχείριση Φυσικών.
Πρώτη γραμμή. Κύριε Υπουργέ του ΥΜΕ Ποιος από εσάς πίστευε ότι θα γίνονταν μία τόσο μεγάλη επανάσταση, μάλιστα ‘γραφειοκρατικής’ μορφής; Αναίμακτα; Όποιο.
Στόχοι Δημιουργία power point Ροή & εικόνα στο κείμενο
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός
ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Σ΄ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ; Έχεις πολλά σοβαρά προβλήματα;
Μαθηματικά Ε΄ Δημοτικού Είδη προβλημάτων στην κλασματική μονάδα
Ομπάμα…άσε το άμα.. Στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, λέμε: άμα… γίνει αυτό… θα κάνουμε και το άλλο. Περιμένουμε δηλαδή να έρθουν όλα μόνα.
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους
Σ΄ενοχλεί κάτι? Εχεις κάποιο πρόβλημα?
Σ΄ενοχλεί κάτι? Εχεις κάποιο πρόβλημα?
Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους, διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής:
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
1922.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
 Αν θέλουμε να πούμε για οικονομία  ας μην εννοούμε την παρανομία  κι ούτε να εννοούμε την κατανάλωση  ίσως η λέξη προέρχεται από την ‘άλωση’ Ορίστε.
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Κώστα νομίζω η μέρα δεν είναι καλή σήμερα. Κοίταξε τον ουρανό
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
Οι διακηρύξεις δεν προστάτευαν τη μικρή Υφαντρα
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
Έφηβοι και Διατροφή.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Το παραμύθι μας Γ
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
Διατροφή και υγεία Πρόγραμμα Αγωγής υγείας Υπεύθυνη δασκάλα : Τσουλφά Μαρία Τάξη Δ΄ Σχ. έτος
Πολλοί άνθρωποι που είναι φτωχοί κλέβουν μαγαζιά και σπίτια για να μαζέψουν χρήματα για τα οικονομικά τους προβλήματα!
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Και όμως, είναι αλήθεια. Οι γόβες της Ευτέρπης έχουν «σκοτώσει» τον αντρικό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου της, του Κλέαρχου, ενός καθ’
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
Τίτλος Δράσης: “Zούμε Αειφορικά στην Ε.Ε.”
«Οι Τρεις Ιεράρχες μιλούν για την ειρήνη και τον πόλεμο»
Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη
Γίνεται και με πιο εύκολο τρόπο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Πολυμεσική Εφαρμογή με Τίτλο: Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ κατηγορία υλικού: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ» Δημιουργός: Βαλασιάδης Ευάγγελος Επ. Υπεύθυνη: Λιαράκου Γεωργία

Κατασκευή: Βαλασιάδης Ευάγγελος Εμείς και… οι Άλλοι ποιός τελικά πρέπει να κάνει κάτι για τους πεινασμένους;

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος ανισότητες :  ανάμεσα στις χώρες  μέσα σε κάθε κράτος  ακόμα και σε κάθε γειτονιά Φτωχά παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από την Πείνα, το ξέρουμε, μα μόλις έρθει η ώρα να προσφέρουμε, στρεφόμαστε προς αυτούς που θεωρούμε τους πλούσιους αυτού του κόσμου: σπίτι του Σεΐχη Zayed bin Sultan Al Nahyan, κυβερνήτη του Abu-Dhabi (ΗΑΕ). εκείνοι είναι που έχουν τα χρήματα, άρα εκείνοι είναι που πρέπει να κάνουν κάτι για τους πεινασμένους

Όμως, οι μέρες και τα χρόνια περνούν και τα παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν από Πείνα! …μήπως κάτι σκεφτήκαμε λάθος; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιοί είναι στ’ αλήθεια οι πλούσιοι αυτού του κόσμου; Μήπως είναι οι Άλλοι, ή μήπως είμαστε Εμείς ;

και από αυτούς οι 52 είναι γυναίκες και οι 48 άντρες μόλις 30 είναι λευκοί και 70 έγχρωμοι μόλις 30 είναι χριστιανοί ενώ οι 70 πιστεύουν σε άλλες θρησκείες Για να καταλάβουμε ποια είναι η θέση μας στον κόσμο, ας φανταστούμε ότι η Γη είναι ένα χωριό με 100 κατοίκους. ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν: 57 Ασιάτες, 21 Ευρωπαίοι, 14 Αμερικανοί και 8 Αφρικανοί

Στο χωριό μας αυτό, μόλις 6 κάτοικοι κατέχουν το 60% όλου του πλούτου όσο για τους υπόλοιπους ; οι 80 ζουν μέσα στη φτώχεια … οι 70 είναι αναλφάβητοι… οι 50 υποφέρουν από ΠΕΙΝΑ !!!

500 εκατομμύρια άλλοι, ζουν μέσα στη φρίκη του πολέμου… Ανήκουμε λοιπόν, σε μια πολύ τυχερή μειοψηφία… Φαντάσου ότι στη Γη μας, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα…

αν λοιπόν έχεις ρούχα να φορέσεις, σπίτι να μείνεις και κρεβάτι να κοιμηθείς, τότε είσαι πλουσιότερος από το 75% των ανθρώπων !

Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πόσο τυχεροί είμαστε… …αλλά και πόσο υπεύθυνοι, για ό,τι αφήνουμε να συμβαίνει στον κόσμο ! γιατί τελικά είμαστε πιο πλούσιοι απ’ όσο νομίζαμε:

εμείς βαριόμαστε να πάμε σχολείο… εκείνοι θα έδιναν τα πάντα για να μάθουν γράμματα !

εμείς προτιμάμε να τρώμε «έξω» παρά στο σπίτι… εκείνοι περιμένουν έξω στην ουρά για λίγο νερό!

εμείς δεν θέλουμε να φοράμε τα παλιά μας παπούτσια… εκείνοι δεν έχουν ούτε ένα ζευγάρι!

εμείς δεν θέλουμε να πέφτουμε για ύπνο νωρίς… εκείνοι δεν έχουν πού να κοιμηθούν!

Μην περιμένεις λοιπόν για το πρόβλημα της Πείνας να κάνουν κάτι… …γιατί οι Άλλοι είμαστε Εμείς !!! Θα ήθελες να μάθεις περισσότερα ; …οι πλούσιοι ή οι Άλλοι…