Πίνακες Μετάφραση loizos@enallax.com http://www.enallax.com Ευχαριστίες: Στον άγνωστο μαθηματικό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Advertisements

Κλάσματα- κλασματικές μονάδες- κλασματικοί αριθμοί
Συνέδριο Μαθηματικών σε A΄ τάξη
Αριθμητική με σφηνοειδείς αριθμούς Ν. Καστάνη
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ
Βασικές Συναρτήσεις Πινάκων
Απαντήσεις Προόδου II.
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ (ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ) ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ.
1 Α. Βαφειάδης Αναβάθμισης Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Πληροφορικής Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Μάθημα Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών Κεφαλαίο Πρώτο Αρχιτεκτονική.
Συναρτήσεις. Ας φανταστούμε μια «μηχανή» που τις βάζουμε αριθμούς Ότι σου δίνουν πολλαπλασίασέ το επι 3 και μετα πρόσθεσέ του το Συναρτήσεις.
1. Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα ορίζει ένα μονοδιάστατο πίνακα Α 10 θέσεων. Ακολούθως θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο τιμές τις οποίες θα τοποθετεί.
Πίνακες και επεξεργασία τους
Ημερομηνία: 13/12/2006 Τμήμα: Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου
Προγραμματισμός Ι Πίνακες •Ο πίνακας είναι μία συλλογή μεταβλητών ίδιου τύπου, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε διαδοχικές θέσεις μνήμης. Χρησιμοποιείται.
ΜΙΓΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ & MATLAB
Δρ. Παναγιώτης Συμεωνίδης
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’, Β’, & Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου (Αναπλ. Καθηγητής ΤΕΠΑΚ - Συντονιστής) Μάριος Μιλτιάδου, Μιχάλης Τορτούρης.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Β. Κώστογλου – Τμήμα Πληροφορικής ΑΤΕΙ-Θ
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Π λ ύ γ ω ν α Γρηγόρης Τάσιου.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Η/Υ ΙΙ Μάθημα 7
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά 1 Συναρτησιακές Εξαρτήσεις.
Απαντήσεις Θεωρίας - Ασκήσεων
A΄ ΤΑΞΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Τα 5 μέτρα ύφασμα κοστίζουν 30 €. Πόσο κοστίζουν τα 12 μέτρα ύφασμα; ? Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο πρώτος.
Τι είναι συνισταμένη δύο ή περισσοτέρων δυνάμεων;
Προβλήματα πολλαπλασιαστικών δομών
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΑΣΚΗΣΗ 5 η Δίνονται τα παρακάτω στοιχεία: 1.Εκταση Συσταδικός τύπος 1 100Ηα Συσταδικός τύπος 2 200Ηα Συσταδικός τύπος 3 60Ηα 2. Ογκος ανα Ηα και περίοδο.
ΒΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Συμπλήρωσε τις σχέσεις ώστε να ισχύει η ισότητα: x ….. + ….. =
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
Άσκηση 6 Α) Να συμπληρώσετε τον πίνακα: μν X=μ 2 -ν 2 Ψ=2μνΖ=μ 2 +ν Β) Να εξετάσετε αν η κάθε τριάδα αριθμών Χ, Ψ, Ζ του πίνακα, μπορεί να είναι.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Υπολογισμός της συνέλιξης
Μοντελοποίηση ταυτοτήτων - Παραγοντοποίηση
Σχετικά με κλασματικές παραστάσεις
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΛΗΣ
3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας - Βόλου Μακρή Βαρβάρα
Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα.
1 Αριθμητική Ανάλυση Μεταπτυχιακού Ακαδημαϊκό Έτος Τετάρτη 5, Νοεμβρίου η Εβδομάδα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ.
Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά 1 Σχεσιακό Μοντέλο.
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά 1 Σχεσιακό Μοντέλο.
Αφαίρεση δύο ρητών αριθμών
+19 Δεκέμβριος 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +5 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20.
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ. Αν πάτε στο ψηφιακό σχολείο θα θυμηθείτε πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από συστήματα:
Παραβίαση δικαιωμάτων του παιδιού - παιδική εργασία.
ΕΥΚΛΕΙΔΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ( )
Προγραμματισμός Η/Υ Δουλεύοντας με πίνακες – Βασικές εντολές και ειδικός χειρισμός Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών.
Διάστημα εμπιστοσύνης για τη διακύμανση. Υπολογισμός Διακυμάνσεως και Τυπικής Αποκλίσεως Όταν τα δεδομένα αφορούν πληθυσμό – μ είναι ο μέσος του πληθυσμού.
Γράφημα είναι μία διμελής σχέση επί ενός συνόλου την οποία παριστάνουμε με γραφικό τρόπο.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΜΥΛΟΙ.
«Το αλφαβητάρι της Ιλιάδας»
Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους. 1 Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους! 1. Ο πρώτος συνίσταται.
ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΠΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ
Μορφές κατανομών Αθανάσιος Βέρδης.
ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟΥ
Παρουσιάζουν οι : Αποστόλης Τσιριβάκος Βασίλης Χουβαρδάς από το Ε2
Συνηρημένα ρήματα σε –αω (ενεργητική & μέση φωνή)
Ζωγράφου Αθηνά (ΠΕ02)-Κοπατσάρη Γεωργία (ΠΕ03)
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ Stomikrocosmotistaxismas.blogspot.gr.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Συμβολικά: αν = α ·α · α · · · α
Η παρουσίαση αυτή ίσως προκαλέσει συζήτηση με το κοινό από την οποία θα προκύψουν ενέργειες. Χρησιμοποιήστε το PowerPoint για να καταγράψετε τις ενέργειες.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πίνακες Μετάφραση loizos@enallax.com http://www.enallax.com Ευχαριστίες: Στον άγνωστο μαθηματικό

Γιατι πίνακες Ο Τάσος ο Μάριος και ο Μιχάλης είναι παντρεμένοι με την Άννα την Έλλη και την Λίζα . Ο Μάριος είναι αδελφός της Έλλης και ζει στη Λάρνακα μαζί με τη σύζυγο του. Ο Μιχάλης είναι πιο ψηλός από τον σύζυγο της Λίζας και είναι τραπεζικός. Η Άννα και ο σύζυγος της κατοικούν στην Λεμεσό .Η Έλλη και ο σύζυγος της είναι νοσοκόμοι. Να βρείτε τα ζευγάρια.

Πίνακες Ο τύπος του πίνακα είναι 2 x 3. Πίνακας: Μια διάταξη Πίνακας: Μια διάταξη μ χ ν το πλήθος στοιχείων σε μορφή ορθογωνίου με μ γραμμές και ν στήλες. Ο τύπος του πίνακα συμβολίζεται με μxν και ο πίνακας με Τα στοιχεία του πίνακα συμβολίζονται με αij (i η γραμμή και j στήλη) Ο τύπος του πίνακα είναι 2 x 3. στήλη γραμμή

Είδη πινάκων Τετραγωνικός 3 x 3 (Πίνακας γραμμή) 1 x 4 3 x 5 2 x 2 (Πίνακας στήλη)

Τετραγωνικός πίνακας 1)Πρωτεύουσα διαγώνιος τα στοιχεία a11 , a22, a33 Τετραγωνικός πίνακας 1)Πρωτεύουσα διαγώνιος τα στοιχεία a11 , a22, a33 2)Δευτερεύουσα διαγώνιος τα στοιχεία

Τετραγωνικός πίνακας Όλα τα στοιχεία είναι 0 εκτός από τα στοιχεία της πρωτεύουσας διαγωνίου Αν στο διαγώνιο πίνακα τα στοιχεία της πρωτεύουσας διαγωνίου είναι ισα με 1

Συμμετρικός πίνακας Συμμετρικός είναι ο τετραγωνικός πίνακας του οποίου τα στοιχεία είναι συμμετρικά ως προς την πρωτεύουσα διαγώνιο (αik=ακi)

Αντισυμμετρικός πίνακας Αντισυμμετρικός είναι ο τετραγωνικός πίνακας του οποίου τα συμμετρικά στοιχεία ως προς την πρωτεύουσα διαγώνιο είναι και αντίθετα (αik=-ακi) (Προσοχή αii=0)

Ισότητα πινάκων Δύο μ x ν πίνακες είναι ίσοι αν έχουν ίσα τα αντίστοιχα στοιχεία τους

Πρόσθεση πινάκων Για να προσθέσουμε δυο πίνακες πρέπει να είναι του ίδιου τύπου. Αν Α+Β= Γ τα στοιχεία του πίνακα Γ είναι :γκλ=ακλ+βκλ

= 7 7 4 5 = 7 5 7

Αφαίρεση πινάκων Για να αφαιρέσουμε δυο πίνακες πρέπει να είναι του ίδιο τύπου. Αν Α-Β= Γ τα στοιχεία του πίνακα Γ είναι : γκλ=ακλ - βκλ

2-0 -4-1 3-8 -5 2 -5 8-3 0-(-1) -7-1 5 -8 1 = = 1-(-4) 5-2 0-7 5 3 -7

Ιδιότητες της πρόσθεσης πινάκων 1)Αντιμεταθετική Α+Β= Β+Α 2)Προσεταιριστική (Α+Β)+Γ=Α+(Β+Γ) 3)Α+0=Α(ουδέτερο στοιχείο πρόσθεσης) 4)Α+(-Α)=0 Α+Γ=Β+Γ Α=Β

Πολλαπλασιασμός αριθμπυ με πίνακα Για να πολλαπλασιάσουμε ένα πίνακα με ένα αριθμό κ є R πολλαπλασιάζουμε κάθε στοιχείο του πίνακα με το αριθμό κ όπως στο παράδειγμα.

-3 3 -2 6 -5 -2(-3) -2(3) 6 -6 -12 -2(6) -2(-5) 10

Πολλαπλασιασμός Πινάκων

Πολλαπλασιασμός πινάκων Ένας καταστηματάρχης διαθέτει προς πώληση 3 διαφορετικά μοντέλα τηλεόρασης. Τον Ιανουάριο πώλησε 10 τηλεοράσεις τύπο Α, 15 τύπου Β, 20 τύπου Γ. Να βρείτε πόσα εισέπραξε συνολικά αν οι τιμές των τηλεοράσεων είναι €500,€600, € 700 αντίστοιχα. Το πιο πάνω πρόβλημα παίρνει μορφή

Να υπολογίσετε το αποτέλεσμα

** Πολλαπλασιασμός πινάκων** Προσοχή :Ο αριθμός των στηλών του πρώτου πίνακα είναι ίσος με τον αριθμό των γραμμών του δεύτερου πίνακα Είναι ίσες . Διαστάσεις: 3 x 2 2 x 3 Οι διαστάσεις του πίνακα Γ.

Παραδείγματα: 2(3) + -1(5) 2(-9) + -1(7) 2(2) + -1(-6) 3(3) + 4(5) 3(-9) + 4(7) 3(2) + 4(-6)

* Αδύνατος ο πολλαπλασιασμός.* Διαστάσεις: 2 x 3 2 x 2 * Αδύνατος ο πολλαπλασιασμός.*

2 x 2 2 x 2 *Θα προκύψει πίνακας 2 x2 0(4) + (-1)(-2) 0(-3) + (-1)(5) 1(4) + 0(-2) 1(-3) +0(5)

This powerpoint was kindly donated to www.worldofteaching.com http://www.worldofteaching.com is home to over a thousand powerpoints submitted by teachers. This is a completely free site and requires no registration. Please visit and I hope it will help in your teaching.