Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ Η γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού Όροι & Προϋποθέσεις Γιώργος Δρακόπουλος Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ 18.10.2013 Σαντορίνη
Σχέδιο Μάρκετινγκ για τη γαστρονομία Σκοπός Σχέδιο Μάρκετινγκ για τη γαστρονομία Σκοπός τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια να αποτελέσει η γαστρονομία έναν από τους τρεις κύριους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών
Το χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού Τουρισμού Ήλιος & Θάλασσα Τουρισμός Υγείας Περιήγηση City Break Συνέδρια Θαλάσσιος Τουρισμός Τουρισμός Υπαίθρου Πολιτισμός Γαστρονομία Νέο
Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Μουσεία & Εκθέσεις Εκδηλώσεις & Φεστιβάλ Ιστορία & Παράδοση Ξενοδοχειακή κουζίνα Ταβέρνες Μεζεδοπωλεία Εστιατόρια τοπικής κουζίνας Δημιουργική Επισκέψιμοι χώροι παραγωγής Σημεία πώλησης τροφίμων & ποτών Διαδρομές & Περιηγήσεις Περιποιήσεις σε spa Μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίας κοκ Επαγγελματίες (σεφ κ.τ.λ.) Φαγητό & Ποτό
Τουριστικό χαρτοφυλάκιο και γαστρονομία Ενδεικτικό μίγμα προϊόντος ανά περιφέρεια Γαστρονομία ....
Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Φαγητό & ποτό τοπικά προϊόντα τοπικά πιάτα τοπικές ποικιλίες Εστιατόρια τοπική κουζίνα, δημιουργική κουζίνα, μεζεδοπωλεία, διεθνής κουζίνα... Ξενοδοχεία ελληνικό πρωινό , βραβευμένα εστιατόρια… Old Mill
Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Επισκέψιμοι χώροι παραγωγής οινοποιεία, αμπελώνες, τυροκομεία,... Σημεία πώλησης τρόφιμα, ποτά, παραδοσιακά προϊόντα... Διαδρομές & περιηγήσεις Δρόμοι του Κρασιού, Food tours
Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Τι περιλαμβάνεται στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο; Πακέτα διακοπών Εκδηλώσεις Μαθήματα μαγειρικής Μουσεία Life Gallery Kea Artisanal Μουσείο Λούλη “Απο Το Σιτάρι ΣτοΨωμί”
Ποιοι θα πρέπει να αναπτύξουν συνέργειες; Εστιατόρια Εστιάτορες Ξενοδοχεία Ξενοδόχοι Επισκέψιμοι χώροι παραγωγής Παραγωγοί Σημεία πώλησης Καταστηματάρχες Διαδρομές & Περιηγήσεις Προγράμματα ΤΟ ΤΟ Εκδηλώσεις ΟΤΑ Μουσεία & Εκθέσεις Δημόσιοι Φορείς Ιδιώτες Μαθήματα Μαγειρικής Σεφ
Ποιοι θα πρέπει να αναπτύξουν συνέργειες; Leadership
Προώθηση ελληνικής γαστρονομίας στις Βρυξέλλες Διοργάνωση SETE & EOT Χατζημαρκάκης & Λέσχη Αρχιμαγείρων Δράση gaΣtronoμία@Bruxelles «Ελληνική Παραδοσιακή Γαστρονομία σε σύγχρονη παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο» Χώρος Σε επιλεγμένα εστιατόρια (ελληνικά και μη) Στο Ευρωκοινοβούλιο Διάρκεια 29/3-2/5/2013 10/4/2013 Κοινό Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης Ευρωβουλευτές Μενού Τοπικά πιάτα από τις περιοχές που συνδέονται απευθείας & με υλικά που πωλούνται στις Βρυξέλλες Τοπικά πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας μας
Προώθηση ελληνικής γαστρονομίας στις Βρυξέλλες Διοργάνωση SETE & EOT Χατζημαρκάκης & Λέσχη Αρχιμαγείρων Σεφ 10 σεφ πολυτελών ξενοδοχείων που βρίσκονται σε περιοχές με απευθείας σύνδεση 60 σεφ από όλη την Ελλάδα Προβολή στο μεγαλύτερο site για πληροφορίες εστιατορίων στο Βέλγιο (www.resto.be) σχετικό newsletter σε περίπου 70.500 αποδέκτες Visit Brussels 400 παρευρισκόμενοι Follow-up Λίστες με υποψήφιους επισκέπτες της Ελλάδας ? Feedback Μόνιμο ελληνικό μενού
Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ Η γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού Όροι & Προϋποθέσεις Γιώργος Δρακόπουλος Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ 18.10.2013 Σαντορίνη