«ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ» 10 Γε.λ. βυρωνα μαθητεσ α΄ λυκειου Α’ τετραμηνο σχολ. ετους 2012-2013 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
Απόσταγμα σκέψεων (26).
Tα χρoνια του Περικλh.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Το γέλιο στην ζωή μας !!! Γέλιο και χιούμορ !!!.
Συνεργατική τέχνη, αφήγηση και συμπεριληπτική εκπαίδευση
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
ΣΚΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΕΡΑΦΕΤΕΙΝΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ ΠΑΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Global Campaign for Education 4-10 May Education ahd Disability.
Δραστηριότητα 12‘Σκέψου και Παρουσίασε τον Εαυτό σου’ Οδηγίες Συμπλήρωσε τα πεδία Ονειρεμένη Καριέρα Καριέρα ‘Όλα Καλά’ Μέτρια Καριέρα Υποχρεωτική Καριέρα.
Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Η ΦΙΛΙΑ Χάρης Καλογεράτος Β1.
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.
project: οψεις της ψυχολογιας
2 ο ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ’’Η μεγαλύτερη Κερά του κόσμου είναι η Τέχνη.’’ Κ. Καβάφης.
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
Γεωργιάδης Μιχάλης Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων. 1 η φάση (σε ολομέλεια) : Ποιο είναι το θέμα μας; (ιδεοκαταιγίδα, αφήγηση εμπειριών, προβολή εικονιστικού.
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
1 ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ‘ΑΛΛΟΥ’ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
O ταν κάποιος σκέφτεται χωρίς να θέτει απαραβίαστα σύνορα σε θέματα που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων, μπορεί πιο εύκολα να φανταστεί έναν άνδρα να.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Στις μέρες μας, λίγοι είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από πραγματική αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Η ΑΓΑΠΗ όμως, είναι ένα.
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
Επιμόρφωση εξεταστών τουρκικής γλώσσας Κοινές προδιαγραφές (Επίπεδο Β1-Μέτρια γνώση) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ Τετάρτη, 15.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.
Θέμα: Το Νερό Ομάδα: Λίμνη των Κύκνων. Αγαπητοί πρόγονοι, Είμαστε από το μέλλον. Συγκεκριμένα από το έτος Σας στέλνουμε αυτό το γράμμα για να σας.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Το πρόγραμμα «Ο Ιλυρρικός λαός από το χθες στο σήμερα» Μας έδωσε την ευκαιρία να…
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
R oc k & Τέχνη Rock 4 four. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Συνθέσαμε μια εργασία η οποία έχει σχέση με διάφορες ταινίες, λογοτεχνικά βιβλία, και αφιερώματα σε συγκροτήματα.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Στις μέρες μας, λίγοι είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από πραγματική αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Η ΑΓΑΠΗ όμως, είναι ένα.
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
ΣΧΟΛΕΙΟ: 6 ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ Θ.Α.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Εφηβεία: Περίοδος κρίσης και εμπειριών..
Όνομα μαθητή: Ελισσάβετ Δουλοπούλου
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Θρησκευτικά Μια εργασία της ομάδας “Μπιπ - Μπιπ”
Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ Θ.Α.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ» 10 Γε.λ. βυρωνα μαθητεσ α΄ λυκειου Α’ τετραμηνο σχολ. ετους 2012-2013 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

Κεντρική Ιδέα: Ενσυναίσθηση και ο ρόλος της στη σύγχρονη τάξη. Κεντρική Ιδέα: Ενσυναίσθηση και ο ρόλος της στη σύγχρονη τάξη. Η Ανθρώπινη ικανότητα να μπορούμε να ταυτιζόμαστε με τους άλλους, κατανοώντας σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί να βιώνουν, καταστάσεις και κίνητρα.

Γιατί ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό: Είναι μια ικανότητα που καλλιεργώντας την…. αλλάζουμε τη γνώση για τον εαυτό μας και τον κόσμο, το πώς αισθανόμαστε, τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους άλλους. Αποτελεί βασικό στοιχείο των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας κοινότητας, όπως αυτής της τάξης και του σχολείου.

ΟΜΑΔΕΣ Ομάδα Μουσικής (Διαμαντάρα Δήμητρα, Κοζμά Άννα, Καντιώτη Νεφέλη, Μπάμπαλη Ζωή, Παπαδοπούλου Ραφαηλία) Ομάδα Αθλητισμού ( Ευσταθίου Έρρικα, Ζάγκλαρη Μαρία, Κόλλια Λιάνα, Κουτέλι Ορέστης) Ομάδα Εικαστικών ( Μελίστα Δήμητρα, Χριστιάνα Νταβίδη, Νιώρα Κατερίνα, Μπουμπούλη Μαρία) Ομάδα Κινηματογράφου ( Καλαντζή Εβίνα, Καλυβιώτη Άννα, Νάνου Ιφιγένεια, Παναγοπούλου Ελένη)

Ομάδα Μουσικής Ακούσαμε τραγούδια για την αγάπη και τον έρωτα, για τον πόνο και τη φιλία , για τον πόλεμο ή την ελπίδα που παίρνουμε από τη ζωή την ίδια…Στη συνέχεια επιλέξαμε να ασχοληθούμε με όσα μας άρεσαν περισσότερο και έδιναν τις δυνατότητες να επεκταθούμε σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα πανανθρώπινου ενδιαφέροντος . Συνδέσαμε, έτσι, διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης, κατανοώντας ότι η Μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα και μια μορφή τέχνης ταυτόχρονα, που μπορεί να απευθύνεται σε όλους και να εκφράζει όλες τις εκφράσεις και τις αποχρώσεις των συναισθημάτων μας. Καταλήξαμε ότι είναι ένας άριστος τρόπος να μπαίνουμε στη θέση του άλλου, δηλ. του εαυτού μας σε ένα ενιαίο σύνολο.

OMAΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε και στη συνέχεια να αναλύσουμε την ταινία ‘Pay it Forward’ ή αλλιώς «Χωρίς αντάλλαγμα» , στην Ελληνική της εκδοχή. Η ταινία αποτυπώνει πλευρές της ζωής ανθρώπων που ζουν στο κέντρο μεγαλουπόλεων, χαμηλής οικονομικής και κοινωνικής καταβολής. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι ακραίες περιπτώσεις, που δεν μας αφορούν. Ανακαλύψαμε, όμως, ζητήματα που τίθενται στην ταινία και πραγματεύονται πανανθρώπινες αξίες και προβλήματα. Μέσα από τις ζωές των ηρώων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συνειδητοποιήσαμε ότι η γενναιοδωρία, η ανιδιοτέλεια, ο θυμός, η παραίτηση, το κλείσιμο στον εαυτό μας, η βία, οι εθισμοί, η αυτοκαταστροφή, η ελπίδα, η αλλαγή, η αγάπη, που νομίζουμε ότι είναι ανέφικτη, εξαρτώνται τόσο πολύ από τις δικές μας αποφάσεις…. Και ίσως από μια έμπνευση και ένα όραμα να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

VIDEO CLIPS “Pay it forward” video clip http://youtu.be/Mqm-E9s8zos “Enola gay” video clip http://www.youtube.com/watch?v=G1J6MPsUYwM&feature=share&list=FLJDhTwS3ZXEmVzXGEgxBvfQ “Pay it forward” video clip http://youtu.be/Mqm-E9s8zos

Ομάδα Αθλητισμού Ανακαλύψαμε σπουδαίους αθλητές , Έλληνες και ξένους, όπως ο Κώστας Φύκας, ο Oscar Pistorius, η Wilma Rudolph. Η ζωή, τα αθλητικά τους επιτεύγματα και η σπουδαία κληρονομιά που αφήνουν ή άφησαν πίσω τους αυτοί οι άνθρωποι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για μας. Λειτούργησαν παράλληλα και ως απόδειξη ότι δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που οραματίζεται ένα άλλο μέλλον για τον εαυτό του και τους άλλους. Πήραμε παράδειγμα από τις αντοχές του Oscar, το πείσμα της Wilma, το Θάρρος του Κώστα, την αγάπη του Αντώνη… Ο αθλητισμός ήταν ένα από τα αρχαία ύψιστα ιδανικά, ενός πολιτισμού που πίστευε πως ένα υγιές μυαλό έπρεπε να κατοικεί σε ένα υγιές σώμα.. Η ίδια η ζωή έδωσε παραδείγματα μεγάλων αθλητών με σοβαρές αναπηρίες και δύσκολες προκλήσεις που έθεταν οι χαμηλές οικονομικές και κοινωνικές καταβολές τους, πολιτικές καταστάσεις ή θέματα φύλου και φυλής. Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν από μπροστά μας σε βιντεάκια, φωτογραφίες και βιογραφίες και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη κι ένα μάθημα ζωής μαζί. « Μόνο εκείνοι που διακινδυνεύουν να πάνε πολύ μακριά, μπορούν να καταλάβουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς..» έγραψε ο διάσημος ποιητής T.S. Eliot και εμείς συμφωνούμε μαζί του.

ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Mother and Child painted by Xi Pan Εμείς μάθαμε να βλέπουμε λίγο πιο βαθιά και αληθινά ένα πίνακα ζωγραφικής, ένα γκράφιτυ ή μία φωτογραφία. Καταλάβαμε ότι η τέχνη της εικόνας είναι ένας από τους πιο ισχυρούς και καταλυτικούς τρόπους να μεταφέρει κανείς σχεδόν τα πάντα: Συναισθήματα, ρόλους και χαρακτήρες, στάσεις για τη ζωή, κοινωνικά προβλήματα και ανθρώπινες καταστάσεις,. Επισκεφτήκαμε έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και δεχτήκαμε τον καλλιτέχνη στο σχολείο μας. Έτσι είδαμε για πρώτη φορά από κοντά πως σκέφτεται και πως βλέπει τον κόσμο ή ταξιδεύει μέσα σ’ αυτόν, ένας ζωγράφος του σήμερα. Η εμπειρία της προσέγγισης δεν ήταν εύκολη, μια που σα μορφή τέχνης δεν είναι από τις πιο οικείες στο ευρύ κοινό. Κάνοντας, όμως, μια σύντομη αναδρομή, θα λέγαμε ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη εμπειρία. Εξάλλου …… «We work in the dark - we do what we can - we give what we have. Our doubt is our passion, and our passion is our task. The rest is the madness of art.” Henry James The Middle Years Mother and Child painted by Xi Pan

Αυτό είναι το αποθετήριο της δουλειάς μας Αυτό είναι το αποθετήριο της δουλειάς μας. Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον….

Ευχαριστουμε για την προσοχη σασ http://www.mklouie.com/?cat=59 Ευχαριστουμε για την προσοχη σασ