ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γιαννάκης Καμηλάρης και Μαρία Φένεκ
Advertisements

Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΝΘΛΓΟΣ(ΥΠ) ΚΥΡΑΤΣΟΥΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ.
Πλωτό αναπηρικό όχημα παραλίας και θάλασσας Mobi-Chair Το Mobi-Chair είναι ένα πλωτό αναπηρικό όχημα παραλίας και θάλασσας υψηλής ποιότητας. Παρέχει ανεμπόδιστη.
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Αρχή.
Το σχέδιο Θεωρία και πρακτικές.
Ι. Διάγραμμα Ελεύθερου σώματος
Leonardo da Vinci Αρχιτεκτονική Πρωτοπαπάς Ανδρέας Γεραμούτσος Γιώργος
ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
Τύπος Του Ήρωνα Αργυρίδης Γιάννης Β’2.
Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων, 80 μ.Χ. Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Η άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τρίτη 29 Μαΐου 1453
Leonardo Da Vinci Άνθρωπος
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Η αρχή της ανεξαρτησίας των κινήσεων.
Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος καθ. Τεχνολογίας
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ)
Ηλεκτροστατική ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
ΤΟΜΕΣ.
Copyright © 2009 Pearson Education, Inc. Κεφάλαιο 3 Κίνηση σε 2 και 3 διαστάσεις, Διανύσματα.
Εισαγωγή στην Τεχνολογία
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
3D Space Invader Πετράκης Γιάννης. Περιγραφή παιχνιδιού Αποτελείται από Ένα όχημα που βρίσκεται στο έδαφος, κινείται στις δύο διαστάσεις και πυροβολεί.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ EYE – LINER ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ ΤΥΠΟΙ ΦΡΥΔΙΩΝ
ΤΟΜΕΣ.
Τεστ Ηλεκτροστατική. Να σχεδιάσεις βέλη στην εικόνα (α) για να δείξεις την κατεύθυνση του ηλεκτρικού πεδίου στα σημεία Ρ, Σ και Τ. Αν το ηλεκτρικό.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΕΡΟ ΑΤΜΟΥ
ΕΙΔΗ ΓΡΑΜΜΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Προοπτική με ένα σημείο φυγής
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ Ο Λεονάρντο γεννήθηκε στο Βίντσι της Ιταλίας στις 15 Απριλίου του 1452. Το πλήρες όνομά του ήταν "Leonardo di ser Piero da Vinci",
Περισκόπιο.
Αεροπλάνα Φώτης Λυμπέρης
1ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ   2η Ερευνητική Εργασία σχολικού έτους     ΘΕΜΑ: ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ    
Μελέγγογλου Έλενα Σταθούλια Πηνελόπη Ψηλού Αγγελική.
Ερευνητική Εργασία 1ο Λύκειο Κερατσινίου Τμήμα:B2 Μέλη Ομάδας: Πετράκος Παναγιώτης Πλιατσικούρης Τάσος.
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
Ιωάννα Βάσω Αλέκος Πάνος Γιώργος
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ
Διαστάσεις Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Επ. Καθηγητής Μπότσαρης Παντελεήμων Lesson 3 1 Γραμμές διαστάσεων.
Οργανολογία Ι Μάθημα VII Η Ύδραυλις. Η ύδραυλις Επινοήθηκε από τον Κτησίβιο στην Αλεξάνδρια κατά την εποχή του Πτολεμαίου του Β΄. Είναι το πρώτο πληκτροφόρο.
ΕΛΕΠΟΛΙΣ Το τεθωρακισμένο της αρχαιότητας!. Η ελέπολις είναι πολιορκητική μηχανή, ή σωστότερα κινούμενο οχυρό, που πρωτοκατασκευάστηκε από το Θεσσαλό.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ Τάξη Ε3/ 2012 Νίκος Χαραλαμπάκης Βαγγέλης Πανταλώνας Άγγελος Κοψαχείλης.
Ποδήλατο Νικόλας Μ. 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ Σχολικό Έτος Τάξη ΣΤ ’2.
 Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. – ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ  ΦΩΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΕΛΕΝΗ  ΑΡ.Μ. : 409, 376  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/5/2010.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ Κότσιαλος Ευάγγελος Φούσιας Ιωάννης.
Μηχανισμοί 25/12/2017.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το πείραμα του Ερατοσθένη
Ο Aριθμός φ στην αρχιτεκτονική
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
Εργασία του Α2 1ο Γυμνάσιο ΒΥΡΩΝΑ
Ακόντιο Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Μυρτώ Παπαδοπούλου Φανή Παπαχρήστου
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Όλγα Καϊμακά Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Μάθημα VI. Πληκτροφόρα χορδόφωνα (νυσσόμενα).
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΝΟΝΑΣ 1 Ο Αγωνιστικός Χώρος.
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος
Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περίοδος 15ου και 16ου αιώνα Εισαγωγή στις πολεμικές μηχανές Πολεμικές μηχανές Πολιορκητική μηχανή Μηχανισμός ενάντια σε πολιορκητική σκάλα Πολυβόλο Κανόνι ατμού Άρμα μάχης Γίγαντας βαλλίστρα Καταπέλτης Δρεπανηφόρο άρμα Εξολοθρευτής Άλλα σχέδια πολεμικών όπλων Πηγές

15Ος -16Ος αιώνας Η Ιταλία του 15ου αιώνα ήταν ένα ταραχώδες μέρος. Οι πολιτικές διαμάχες των αιώνων αυτών ανάμεσα στη Γαλλία και τις πόλεις της Νάπολης, του Μιλάνο, της Βενετίας και του Βατικανού αύξησαν την ανάγκη σε μηχανικούς ειδικευμένους σε αμυντικά στρατιωτικά έργα. Οι ισχυρές οικογένειες προσλάμβαναν ένα πυρήνα εκπαιδευμένων και δημιουργικών μυαλών για να ενισχύσουν τα κάστρα τους και να αναπτύξουν όπλα με τα οποία θα εφοδίαζαν τους μισθοφορικούς τους στρατούς.

Ως κορυφαίος διανοητής της αναγέννησης, ο Leonardo Da Vinci (1452-1519) κατέκτησε τους Φλωρεντίνους τόσο για την επιδεξιότητα του στην στρατιωτική.H φήμη του ως στρατιωτικού μηχανικού εντυπωσίασε τον Καίσαρα Βογία ,ο οποίος τον προσέλαβε ως στρατιωτικό σύμβουλο το 1502.Ο Λεονάρντο απέκτησε βαθιές γνώσεις μέσα από τα έργα του Αρχιμήδη ,του Πλίνιου και του Βιτρούβιου αλλά και επηρεάστηκε από τον Φραντσέσκο ντι Τζόρτζιο Μαρτίνι και τον Φλάβιο Βεγέτιο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ Μολονότι ο Λεονάρντο θεωρούσε τον πόλεμο ‘’απεχθή παραφροσύνη’’ είχε σχεδιάσει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο καινοφανών όπλων όπως η γιγαντιαία βαλλίστρα ,το άρμα μάχης και το πολύκανο τηλεβόλο. Ταυτόχρονα ,βελτίωσε τις συμβατικές μηχανές επινοώντας ένα σύστημα υδρόψυξης για τις υπερθερμασμένες κάννες , που θα αύξαινε τη δύναμη πυρός.

ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Σχέδιο για πολιορκητική μηχανή Π. 1480 Π. 1480 270 x 195 χιλ. Πένα και μελάνι Αμβροσιανή Βιβλιοθήκη Μιλάνο

ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Ο πολιορκητική μηχανή ήταν επιθετικό όπλο που χρησιμοποιούταν σε πολιορκίες. Το όχημα χρησιμεύει στην κατάληψη ενός προμαχώνα .Περιλαμβάνει μια τεθωρακισμένη σκάλα και μια σκεπαστή γέφυρα που προστατεύει τους στρατιώτες ενώ διασχίζουν την τάφρο.

ΠΟΛΟΙΟΡΚΗΤΙΚΗ ΜΗ Η Σαμβύκη στην αρχαιότητα ήταν εξάρτημα πολεμικής μηχανής της λεγόμενης ελέπολης που χρησίμευε ως κινητή γέφυρα για την άνοδο αυτής των πολιορκητών στα εχθρικά τείχη. Η Σαμβύκη ήταν εγκατεστημένη σε τροχοφόρο πάνω σε κάθετες δοκούς ύψους ανάλογα του προς κατάληψη ύψους των τειχών. Στη κορυφή αυτού του ικριώματος φέρονταν η σαμβύκη η οποία αποτελούσε τον κινητό καταπέλτη που ριχνόταν πάνω στις επάλξεις των.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΕΣ ΣΚΑΛΕΣ Μηχανισμός άμυνας ενάντια σε πολιορκητικές σκάλες Π.1482 Πένα ,μελάνι και κιμωλία 256 x 196 χιλ. Αμβροσιανή Βιβλιοθληκη Μιλάνο

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΕΣ ΣΚΑΛΕΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΕΣ ΣΚΑΛΕΣ Ο Λεονάρντο σχεδίαζε απλούς αλλά αποτελεσματικούς μηχανισμούς .Εάν οι σκάλες κατά τη διάρκεια της επίθεσης ακουμπήσουν στο τείχος, απωθούνται με τη βοήθεια ενός κρυμμένου μηχανισμού ο οποίος απλώς εκμεταλλεύεται το φαινόμενο του μοχλού.

ΠΟΛΥΒΟΛΟ Σχέδιο για πολυβόλα Π.1482 πένα ,μελάνι και μαύρη κιμωλία 265 x 185 χιλ. Αμβροσιανή Βιβλιοθήκη Μιλάνο

ΠΟΛΥΒΟΛΟ Το πολυβόλο ήταν ένα όπλο εκπληκτικής δύναμης κρούσεως. Η προηγούμενη σελίδα απεικονίζει δυο εκδοχές πολυβόλου. Στο πάνω σχέδιο οι κάννες είναι διατεταγμένες σε σχήμα βεντάλιας, ενώ στο κάτω σε σχήμα οπλικού εκκλησιαστικού οργάνου. Αποτελείται από έναν κιλλίβαντα με προσαρμοσμένες 3 σειρές από 11 κάννες ,συνολικά 33 πολυβόλα .Ενώ πυροβολεί το πρώτο όπλο, το δεύτερο γεμίζει και το τρίτο παγώνει . Μια χειροκίνητη μανιβέλα ρυθμίζει την κατακόρυφη γωνία δηλ. την σκόπευση.

ΚΑΝΟΝΙ ΑΤΜΟΥ Σχέδιο κανονιού ατμού π. 1487-1489

ΚΑΝΟΝΙ ΑΤΜΟΥ Μια φωτιά από κάρβουνα θερμαίνει τη θαλάμη αυτού του ορειχάλκινου κανονιού. Όταν η θερμοκρασία φτάσει σε υψηλά επίπεδα και το κανόνι λάμπει από τη ζεστή ,ρίχνουν στο εσωτερικό του νερό ,το οποίο μετατρέπεται σε πολύ ατμό . Η πίεση του ατμού εκσφενδονίζει μια σιδερένια οβίδα σε σημαντική απόσταση .

ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ Πρότυπο άρματος Π. 1485

ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ Ο Λεονάρντο σχεδίασε ένα βαρύ όχημα στο σχήμα χελώνας .Η ώθηση θα δινόταν μέσω ενός οδοντωτού μηχανισμού στο εσωτερικό του άρματος ,τον οποίο θα δούλευαν 8 άνδρες με μανιβέλες .Το άρμα ολόγυρα είχε κανόνια και ήταν ενισχυμένο με μεταλλικές πλάκες. Ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να χωρά 26 στρατιώτες .

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ Σχέδιο γιγαντιαίας βαλλίστρας Π.1485 Πένα ,μελανί ,κιμωλία 205 x 275 χιλ. Αμβροσιανή Βιβλιοθήκη Μιλάνο

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΒΑΛΛΙΣΤΡΑ Το τόξο εκτείνεται σε μήκος 24 μέτρων ενώ το όπλο είναι συναρμολογημένο πάνω σε μια κινητή βάση πλάτους 2 βραχιόνων και μήκους 40 .Το τέντωμα της χορδής του τόξου γινόταν μηχανικά με οδοντωτό σύστημα. Υπήρχαν 2 εκδοχές όπλισης ,είτε με μοχλό είτε με σφυρί . Η βαλλίστρα είναι τόσο μεγάλη που οι 6 τροχοί είναι τοποθετημένοι με ελαφριά κλίση προκειμένου να αυξήσουν την σταθερότητα της

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Σχέδιο καταπέλτη Π.1485 Πένα και μελάνι 217 x 297 χιλ. Αμβροσιανή Βιβλιοθήκη Μιλάνο

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο καταπέλτης μπορούσε να ρίξει βλήματα 22 κιλών. Χρησιμοποιεί ένα διπλό μεταλλικό έλασμα για να παράγει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας με σκοπό να προωθήσει πέτρες ή εμπρηστικά υλικά σε μεγάλες αποστάσεις. Η συσπείρωση των ελασμάτων γινόταν με την χρήση μιας χειροκίνητης μανιβέλας στο πλάι του καταπέλτη.

ΔΡΕΠΑΝΗΦΟΡΟ ΑΡΜΑ Σχέδιο δρεπανηφόρου άρματος Π.1485 Πένα ,καφέ Μελάνι , υδατόχρωμα , χρωστική ουσία από καπνιά 210 x 290 χιλ. Βασιλική Βιβλιοθήκη Τορίνο

ΔΡΕΠΑΝΗΦΟΡΟ ΑΡΜΑ Απεικονίζει ένα άρμα που έλκεται από άλογα και φέρει κοφτερές περιστρεφόμενες λεπίδες, κάνοντας την κίνηση του μέσα από την πυκνή εχθρική παράταξη ιδιαίτερα φονική. Οι περιστρεφόμενες λεπίδες ήταν ειδικά σχεδιασμένες για να αποκόπτουν τα άκρα των θυμάτων.

Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ Ο μηχανικός ιππότης του Da Vinci ανακαλύφθηκε μόλις το 1957  από τον Carlo Pedretti Αυτό το ρομπότ είχε σχεδιαστεί μόνο για αμυντικούς σκοπούς και οι κινήσεις του ήταν αρκετά περιορισμένες μιας και τα χέρια κινούνταν μόνο δεξιά και αριστερά.

ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΡΙΨΗΣ ΛΙΘΩΝ ΟΧΥΡΟ

ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΟΒΙΔΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ BLOG LEONARDO DA VINCI-ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ(BIBΛIO) GOOGLE IMAGES ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΟΥΣΙΑ ΙΑΣΟΝΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΖΑΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ