Εφαρμογές Πληροφορικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Advertisements

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ DATA, ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.
UNIX.
Περιπλάνηση στον λαβύρινθο
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Λειτουργικό Σύστημα ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ENOTHTA B.1.3 (1)
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Κεφάλαιο 4 ο Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
Κεφάλαιο 2ο: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΩΝ
ΕΠΛ002: Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής
Εκκίνηση του MATLAB.
Μια ιστορία έρωτα… μυστηρίου… τρόμου…. Πρωταγωνιστούν Σκληρός Δίσκος: αποθηκεύει (μόνιμα) προγράμματα και δεδομένα (Κύρια) Μνήμη: φορτώνει προγράμματα.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής, χρήση Η/Υ και γραφικά περιβάλλοντα επικοινωνίας Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ.
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του αρχείου: Όνομα:
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Βάσεις Δεδομένων Μάθημα 4.
ΘΠ06 - Μεταγλωττιστές Πίνακας Συμβόλων. Πίνακας Συμβόλων (Symbol Table) (Ι)  Είναι μια δομή στην οποία αποθηκεύονται τα ονόματα ενός προγράμματος και.
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής,χρήση Η/Υ και γραφικά περιβάλλοντα επικοινωνίας Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Ενότητα: Αρχεία-Φάκελοι Διδάσκων: Λεπενιώτης Βασίλειος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΩΝ A’ μέρος
Εργασία με παράθυρα.
ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Subtitle WorkshopSubtitle Workshop Πρόγραμμα εισαγωγής υπότιτλων σε video.
Δομές Δεδομένων.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Εργασία 6ου εξαμήνου ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ.
Πώς βάζουμε έγγραφα του office και άλλα τέτοια αρχεία στα άρθρα μας Οι τύποι των εγγράφων που μπορούμε να βάλουμε είναι: Τα 2 πρώτα βήματα της αντιγραφής.
Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων Δημιουργία προσβάσιμων εγγράφων PDF από προσβάσιμα έγγραφα MS-Word 2010 Έκδοση 1.0 Γεώργιος Κουρουπέτρογλου.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Επιμορφωτής: Αγγέλης Επαμεινώνδας1 Δενδροειδής οργάνωση αρχείων και φακέλων.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΙΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ:Ζ΄ ΑΜ:Β ΔΙΔΑΣΚΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ.
1. 1.Δημιουργία Νέου Αρχείου Επιλέγουμε καρτέλα File, πατούμε στην εντολή New και μετα αφου διαλέξουμε τον τύπo αρχείου (π.χ Blank Document), πατούμε.
Πληροφορική - εισαγωγή ΜΑΘΗΜΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟ: Δ΄ ΩΡΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: 120 (Θ: 45 – Ε: 75) 5 ώρες / βδομάδα = εργαστήριο Η/Υ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: WINDOWS XP ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
1 ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ : ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, Αναπλ. Καθηγητής. ΤΑΞΙΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ B06Π01.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
Διάρκεια: 15 ογδοντάλεπτες περιόδους Παραδοσιακά παραμύθια Εικονογράφηση των παραμυθιών (Πολιτισμός) Ζωντανεύω ένα κομμάτι από παραμύθι (Θεατρικό παιχνίδι)
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Αρχεσ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Η/Υ ΤΑξη Β΄
Prolog Επεξεργασία και Αναπαράσταση Γνώσης Εισαγωγή
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
Παιδαγωγικές εφαρμογές Η/Υ
Ερωτήσεις 1. Στην ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση: α. η ταχύτητα είναι σταθερή β. ο ρυθμός μεταβολής της ταχύτητας είναι σταθερός γ. ο ρυθμός μεταβολής.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τίτλος της έρευνας : Ο τίτλος της έρευνας πρέπει να είναι σύντομος και ακριβής (12-15 λέξεις). Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει.
Αγριάνη Νομού Έβρου Χουσεΐν Χατζή Χαλήλ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
Αρχεία και φάκελοι.
Παιδαγωγικές εφαρμογές Η/Υ
Οργάνωση αρχείων & φακέλων
5.Μέρη του ναού Κυρίως ναός-Νάρθηκας-Αύλειος χώρος
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Επεξεργασία Εικόνας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΓΓΕΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
Υπολογιστικό φύλλο Microsoft Excel.
«Εισαγωγή στις τεχνικές παρουσίασης και προβολής Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων» Φώτης Θυμωδέας ΠΕ-19.
Δημιουργια ψηφιακου Video Στ΄ ταξη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΕ03
B' ΤΑΞΗ ΑΡΧΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΙ Αρχεία - Φάκελοι 8/12/2018 B' ΤΑΞΗ ΑΡΧΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΙ.
1. Ο χριστιανικός ναός Εισαγωγή.
Επίπεδα ενσωμάτωσης ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Τα βασικά χαρακτηριστικά του αρχείου: Όνομα:
Η βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (αποθετήριο) «Ιφιγένεια»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εφαρμογές Πληροφορικής Σύστημα αρχειοθέτησης των MS Windows

Φάκελοι και αρχεία Τα δύο βασικά στοιχεία του συστήματος αρχείων είναι οι φάκελοι και τα αρχεία. Φάκελοι: είναι τα εικονικά «κουτιά» μέσα στα οποία βάζουμε τα αρχεία έτσι ώστε να είναι τακτοποιημένα Αρχεία: είναι οι δομές μέσα στις οποίες αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε με τα διάφορα προγράμματα. Είναι αυτά που έχουν «αξία» για μας.

Αρχεία Κάθε πρόγραμμα φτιάχνει αρχεία διαφορετικού τύπου που συνήθως μπορούμε να τα ανοίξουμε μόνο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τα δημιούργησε. Για να αναγνωρίζουμε τι τύπος είναι το κάθε αρχείο Κοιτάμε την κατάληξη του ονόματός του (τα αγγλικά γράμματα που βρίσκονται μετά την τελεία) Σιγουρος τροπος Κοιτάμε το εικονίδιο του αρχείου και αναγνωρίζουμε σε ποιο πρόγραμμα αντιστοιχεί Εμπειρικος τροπος Πρόγραμμα Κατάληξη Εικονίδιο MS Excel .xml MS Word .doc Adobe Acrobat Reader .pdf WinZip .zip

Δεντρική δομή των φακέλων Οι φάκελοι είναι οργανωμένοι με έναν τρόπο που λέγεται «δεντρική δομή». Το όνομα δόθηκε γιατί η αναπαράσταση αυτής της δομής μοιάζει με ανάποδο δέντρο. (ρίζα) \

Φάκελοι Μέσα σε κάθε φάκελο μπορούμε να αποθηκεύσουμε όσους φακέλους και αρχεία θέλουμε εμείς. Διαδρομή ή μονοπάτι ενός φακέλου, ονομάζεται η αναφορά όλων των ονομάτων των φακέλων από την ρίζα μέχρι τον συγκεκριμένο φάκελο. Πχ O:\schools\2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου\Εφαρμογές πληροφορικής\εικόνες Είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα σε ποιον φάκελο (μαζί με την διαδρομή του) έχετε αποθηκεύσει το αρχείο σας εφόσον θέλετε να το ξαναβρείτε.