Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
Advertisements

Σύσταση περιβαλλοντικής επιτροπής Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Παναγή Μαρίνα - φυσικός Αναπληρωτής εκπαιδευτικός : Γιωργούδη Χριστίνα (καθ. μουσικής) Θέμα.
Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»
ΤΟ «ΝΕΟ» ΛΥΚΕΙΟ. 1.Το σχολείο πρέπει να μεταδίδει γνώση λειτουργική και όχι μνημονική. 2.Η γνώση δε μεταβιβάζεται αλλά χτίζεται με ενεργητικές διαδικασίες.
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Φύση :Mια φίλη ζητά βοήθεια
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ &
Ralleiosinschooldevelopment.wikispaces.com.
ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ.
Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης Εκπαιδευτική Ημερίδα Σχολικών Συντονιστών TALIS Ιανουαρίου 2013.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαι καλά με εμένα & με τους άλλους» Σχολικό έτος /Θ Δημ. Σχολ. Ροδοδάφνης.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Ερευνητική Εργασία (Project) τμήματος Α2
ΑΡΧΑΙΟ ΙΔΑΛΙΟ Τοπική Ιστορία και Ευρώπη: Αξίες και Θεσμοί του Αρχαίου Ιδαλίου στις Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Κοινωνίες.
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΠΕ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 5 ο Δ. Σχ. Κιλκίς Υπεύθυνη προγράμματος: Αφροδίτη Ντίνου (ΠΕ11) Σχ. έτος (1 η χρονιά)
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χίου
2 ος ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
1 2 ος Στόχος Σχολικής Χρονιάς ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Εύα Νεοφύτου ΕΜΕ Οικιακής Οικονομίας.
Δημιουργικότητα και Καινοτομία στο μάθημα της Ιστορίας
15 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Μαθαίνω για το ΕΣΠΑ Από τις μαθήτριες της Γ΄τάξης Σκριάπα Γεωργία Τσιακλάγκανου Ελένη.
Ενημερωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών ΣΕΠ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΧΟΙ
“Καλλιέργεια δεξιοτήτων προσέγγισης αγοράς εργασίας”
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
Προαγωγή δημιουργικότητας και καινοτομίας στην Επιστήμη στο Δημοτικό Σχολείο Η Επιστήμη προσφέρεται ιδιαίτερα για προαγωγή του πιο πάνω στόχου γιατί τα.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος -ιστορικός1 « Ελλάδα: Χώρα των μουσείων, τόπων ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς » στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τίτλος Δραστηριότητας
<< Το σποράκι πηγή ζωής >>
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΣΟΥΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Τ.
ΓΕΛ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.
Παιδαγωγική: Ειδική Διδακτική των Αρχαιογνωστικών Μαθημάτων
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
Πρόγραμμα Κομποστοποίησης ΕΕΕΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης
«Διασχίζοντας το δρόμο που χάραξε ο Άραχθος»
Μετάβαση από το Δημοτικό
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 – 2017
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Σχέδιο Εργασίας: 14 ο Νηπιαγωγείο Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου.
Περιβαλλοντική Ομάδα «Το Δάσος»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων Παρουσίαση για πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση

Πληροφορίες σχετικά με το σχολείο Το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων βρίσκεται στα Πάνω Λεύκαρα. Κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012, σ’ αυτό φοιτούν 338 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι προέρχονται από τις 17 κοινότητες της γύρω περιοχής, και διδάσκουν 66 εκπαιδευτικοί. Τόσο το σχολείο μας, όσο και η γύρω περιοχή, χαρακτηρίζονται από πλούσια ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.schools.ac.cy/lyc-lef-lar/

Θέμα της εργασίας Στην εργασία μας θα ασχοληθούμε με την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής μας, μέσω της ιστορίας δύο φανταστικών ηρώων, ενός αγοριού από το παρελθόν (νεολιθική εποχή) και ενός κοριτσιού από το μέλλον. Οι δύο ήρωες θα συναντηθούν στο παρόν, ενώ ψάχνουν για ένα ενδημικό φυτό της περιοχής, το Αρκολασμαρίν… Κατά την έρευνά τους, οι δύο ήρωες θα ανακαλύψουν και άλλα φυτά της περιοχής. Μέσω του ήρωα θα μάθουμε για το οικισμό της Χοιροκοιτίας και τη ζωή κατά τη νεολιθική εποχή. Μέσω της ηρωίδας θα μάθουμε για ένα σχετικά νέο όρο στην Οικολογία, το Βιομιμητισμό και θα διερευνήσουμε κατά πόσον και οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν το Βιομιμητισμό, έστω κι αν δεν ήξεραν τι είναι…

Στόχοι Στόχος των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων δεν είναι μόνο η απόκτηση γνώσεων, αλλά και η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η υιοθέτηση στάσεων και συμπεριφορών φιλικών προς το περιβάλλον. (UNESCO- UNEP, 1985). Οι στόχοι λοιπόν του προγράμματός μας είναι γνωσιολογικοί, συναισθηματικοί, ψυχοκινητικοί, αισθητικοί, και συνεργατικοί. Ειδικότερα, οι μαθητές: Να συνειδητοποιήσουν τις αμφίδρομες σχέσεις επίδρασης που έχει το φυσικό περιβάλλον με τους ανθρώπους και τη ζωή του. Να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Χοιροκοιτίας, τα ενδημικά φυτά της ευρύτερης περιοχής Λευκάρων και τον όρο " βιομιμητισμός". Να αναπτύξουν δεξιότητες έρευνας όπως παρατήρηση, καταγραφή, οργάνωση στοιχείων, μελέτη πηγών, διεξαγωγή πειραμάτων, αξιοποίηση χρηστικών δεδομένων (πίνακες, χάρτες, Η.Υ.) Να αναπτύξουν δράσεις στο πεδίο. Να αντιληφθούν, μέσα από τη μελέτη του αρχαιολογικού χώρου της Χοιροκοιτίας, την κοινή ιστορική και πολιτισμική συνισταμένη μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Να καλλιεργήσουν πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με τους μαθητές της ομάδας και του εταιρικού σχολείου.

Προκαταρκτικό Σχέδιο Δράσης για το 2011-2012 Προκαταρκτικό Σχέδιο Δράσης για το 2011-2012 Δραστηριότητες και στόχοι.docx Οκτώβρης 2011 Ενημέρωση και επιλογή μαθητών Νιόβρης 2011 Εργασία μαθητών στην Ιστορία Δεκέμβρης 2011-Γενάρης 2012 Εργασία μαθητών στη Βιολογία Φλεβάρης-Μάρτης 2012 Προετοιμασία τελικής παρουσίασης και μικρού καλλιτεχνικού προγράμματος Επισκέψεις και δραστηριότητες που προγραμματίζονται κατά το διάστημα αυτό: Αρχαιολογικό Μουσείο, Οικισμός Χοιροκοιτίας Επίσκεψη στην περιοχή για μελέτη των φυτών (Λειτουργός Τμήματος Δασών) Κατασκευές για τον Οικισμό Χοιροκοιτίας Πειράματα για το βιομιμητισμό

Εμπλοκή του σχολείου Λογοτεχνία Τέχνη Οικιακή Οικονομία Μουσική Χλωρίδα της Κύπρου μέσα από την ποίηση Τέχνη Ζωγραφιές με θέμα τα ενδημικά φυτά Η μόδα μέσα από επαναχρησιμοποιημένα υλικά Οικιακή Οικονομία Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών με επαναχρησιμοποιημένα υλικά Κατασκευή αξεσουάρ μόδας με επαναχρησιμοποιημένα υλικά Μουσική Κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με επαναχρησιμοποιημένα υλικά Τεχνολογία Ετοιμασία καλουπιών για την κατασκευή του μοντέλου του νεολιθικού οικισμού Χοιροκοιτίας

Ονόματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Πόλα Μαθηκολώνη-Γαλλικός, ΒΔ Μαρία Τιγγιρίδου-Βιολόγος Θάλεια Ασσιώτου-Φιλόλογος Μαθητές (αρχική λίστα) Δ1: Ανδρέου Κλεάνθης, Αυξέντη Άννα, Παραδεισιώτη Άννα, Χριστοφόρου Κατερίνα Δ2: Ανδρέου Μαρία, Ιακώβου Δέσπω, Κυριάκου Ανδρέας, Κυριάκου Ρουπίνα, Μίλλερ Χαρά, Προξένου Χρυστάλλα, Ραουνά Μιχαέλλα, Δ3: Γεωργίου Σωτήρης, Ευαγγέλου Δέσποινα

Καθηγητές που συνεργάζονται Μαρία Ζεβλάρη καθηγήτρια Τέχνης Χριστιάνα Χρήστου καθηγήτρια Μουσικής Μαργαρίτα Κίρλαππου καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας Ανδρέας Νεοφύτου καθηγητής Τεχνολογίας Ναυσικά Αριστείδου Φιλόλογος Ελένη Αργυρίδου