Η ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση που δεν θα γίνει Γιώργος Σταθάκης Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Καθ. Παν. Κρήτης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1  Τα όρια της λιτότητας  “The missed target was mainly the result of the deeper-than-anticipated recession of the Greek economy...”  “Economic growth.
Advertisements

« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Δημήτριος Κοντός πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
25 Σεπτεμβρίου Claw Back, Rebates: Δαπάνη ΕΟΠΥΥ 2. Χρέη – PSI - Συμψηφισμοί 3. Ανατιμολόγηση “Σεπτεμβρίου” – Νέα φάρμακα 4. Σύστημα Αποζημίωσης.
Νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης Ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Δεκέμβριος 2009 Οι δαπάνες υγείας και η δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση Σάββας Ρομπόλης και Ηλίας Ιωακείμογλου Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ.
Διάλογος για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ( του ΠΜΣ « ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ » του Παντείου πανεπιστημίου ) Προτάσεις για την.
1 Η Ψηφιακή Ελλάδα του Σήμερα.. Νησίδες Πληροφοριακών Συστημάτων Αυτόνομα πληροφοριακά συστήματα Εστιασμένα στις εσωτερικές ή και κάθετες ανάγκες των φορέων.
Φορολογικό σύστημα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στρατηγική Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
«Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Ηπείρου» 03/03/12 Δημήτρης Λακασάς Πρόεδρος ΣΕΒΕ.
Κοινωνικό κράτος και κρίση Με έμφαση στις ανισότητες ανάμεσα στα φύλα Χρήστος Κουτσαμπέλας Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Κερδισμένοι και χαμένοι του νέου φορολογικού Μάνος Ματσαγγάνης & Χρύσα Λεβέντη Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Συγκρίνοντας τα Φορολογικά Συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
1 Έρευνα και καινοτομία σήμερα: Πολυτέλεια ή ανάγκη; Άγγελος Τσακανίκας Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ (υπο διορισμό) Υπεύθυνος Έρευνας ΙΟΒΕ Ημερίδα: Η Έρευνα.
Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής Πρόεδρος ΣΦΕΕ 22 Σεπτεμβρίου 2012.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΤ
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
4 Ιουλίου 2006 Γιάννης Παπαδόπουλος Μέλος ΔΕ ΤΕΕ Γραμματέας Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Venture Capital Σημεία πολιτικής για την προσέγγιση της Λισσαβώνας.
Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής Πρόεδρος ΣΦΕΕ 11 Σεπτεμβρίου 2012.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Οκτώβριος 2011.
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
Προκλήσεις κλάδου: Κόστος κινητής τηλεφωνίας Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν προσεγγίσει το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Η πτωτική πορεία.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Το Φαινόμενο της Φοροδιαφυγής Σεμινάριο για μελλοντικούς οικονομολόγους (Μέρος Β’) στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» της Γ’ Τάξης.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Π. Μαυρογένης Πλεονεκτήματα, Εξελίξεις και Τάσεις στη Μηχανογράφηση των επισιτιστικών τμημάτων πωλήσεως ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: 1. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα.
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Οι βασικοί οικονομικοί λόγοι για την κυβερνητική παρέμβαση είναι:  Ο επιχειρηματικός κύκλος- οι αποφάσεις σχετικά με.
Μακροοικονομικές και αναδιανεμητικές τάσεις από μία αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φορολογικό σύστημα « Σ’ αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι τόσο βέβαιο όσο ο θάνατος και η πληρωμή φόρου» Βενιαμίν Φραγκλίνος.
Ημερίδα Διαβούλευσης Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου η Πανελλαδική Έρευνα για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον Ομιλητής: Γιώργος Ναθαναήλ, ΣΕΒ Ελλάδα Φιλική στις.
 ΕΛΛΑΔΑ *ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ) * ΔΙΑΦΘΟΡΑ (ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ) * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΔΠΔ) ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Γιώργος Παγουλάτος
Φόρος δαπάνης.. Φόρος επί της δαπάνης. Το ποσό του εισοδήματος που μεταβιβάζεται από την φορολογούμενη μονάδα στο δημόσιο εξαρτάται από το μέγεθος της.
Λογαριασμός νερού και τιμολογιακή πολιτική 1.Αποτελεί Την βάση των σχέσεων με τον πελάτη 2.Αποτελεί το κλειδί για την επενδυτική πολιτική της ΔΕΥΑ 3.Αντικατοπτρίζει.
Ζητήματα φορολόγησης ακίνητης περιουσίας ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ανδρέας Τσουρουφλής Λέκτορας Νομικής Αθηνών.
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2011 Επιτροπή Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN- Economic and Financial Affairs Council) ΠΛΕΣΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Πρόεδρος Εφοριακών – Οικονομολόγoς MBA, Msc
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΦΟΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
360funding.gr Μάϊος 2017.
Στρατηγική Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού
Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
Η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε ( )
Κατάσταση και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Mathew Shane & David Kelch
ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Η διανομή των εθνικών κτημάτων
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου
Γιώργος Γραμματικάκης
Τι συμβαίνει σήμερα Λουκέτο σε σημεία πώλησης λιανικής
Εισηγητής : Β. Μαργιός, Αναλογιστής
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Π.κ.Ε ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
Το αξίωμα του πολίτη είναι:  τίτλος τιμής  η ουσία της Δημοκρατίας  αξίωμα με απεριόριστη διάρκεια  ύψιστη αρετή που περιέχει την ικανότητα του άρχειν.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Στρατηγική Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση που δεν θα γίνει Γιώργος Σταθάκης Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Καθ. Παν. Κρήτης

Ο Βαρβαρέσος ξανά ¨ Αυτό που είναι λάθος στο ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι η άδικη κατανομή των φόρων. Περίπου το 80% των εσόδων της κυβέρνησης προέρχονται απλό την έμμεση φορολογία, και αυτό βαραίνει δυσανάλογα τις χαμηλές εισοδηματικές ομάδες.¨ ¨Αυτοί που αντιτίθενται στην αλλαγή του φορολογικού συστήματος¨, επικαλούνται τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ότι δηλαδή, ¨το ισχύον σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων είναι αναχρονιστικό, μόνο που η αλλαγή του απαιτεί χρόνος.¨

Ο Βαρβαρέσος επίκαιρος Οτι ¨οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν ικανοποιητικά και θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν, μόνο που και αυτό απαιτεί χρόνο¨ Οτι ¨η Ελλάδα είναι μια χώρα μικροεισοδηματιών και ατομικών επιχειρήσεων, όπου ο υπολογισμός και η συλλογή φόρων είναι πιο δύσκολη και δαπανηρή από ότι στις πλουσιότερες χώρες¨ Και τέλος ότι ¨οι έλληνες έχουν εθισθεί σήμερα στη φοροδιαφυγή

Ο Βαρβαρέσος από το μέλλον ¨Τ ο ζήτημα είναι πώς θα δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα στην οποία η σημασία ενός τέτοιου σκοπού θα αναγνωριστεί επαρκώς και στην οποία οι απολαβές της κοινωνίας δεν θα πάνε στους ´εξυπνάκηδες´, μα σε αυτούς που τηρούν πίστευα το καθήκον τους. Αυτοί που διακηρύσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να οργανώσει μία αποτελεσματική μηχανή συγκέντρωσης φόρων, όχι μόνο εχ´ουν υποτιμήσει τον ελληνικό λαό, αλλά επίσης μέσω της έλλειψης εμπιστοσύνης στην ικανότητα μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας ως πολιτισμένη κοινωνία, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία της υπάρχουσας κατάστασης.¨

Το ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι ευρωπαϊκό Από τη δεκαετία του 1930 μέχρι σήμερα οι αλλαγές είναι εναρμονισμένες με το ευρωπαϊκό. Στηρίζεται στις τρεις βασικές πηγές - άμεσων (προσώπων και επιχειρήσεων) και έμμεσων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Υπάρχει χρονική υστέρηση, αλλά κυρίως στη δομή του κράτους, από το μικρό στο ευρωπαϊκό κράτος (οι δημόσιες δαπάνες στο 25% του ΑΕΠ) και (στο 45% του ΑΕΠ).

Η ελληνική ιδιαιτερότητα Αντί για καθολικό, κατακερματισμένο, σε μεγάλους και μικρούς Αντί για άμεσο, επιρρεπές στην έμμεση φορολογία Αντί για στήριξη της νομιμότητας, διαρκής απονομιμοποίηση και εξαγορά της παρανομίας. Αντί για απλοποίηση, όλο και πιο πολυσύνθετο Ενα διαρκές φάσμα φοροασυλίας με πληθώρα ευρηματικών παραθύρων Αντί για σταθερότητα διαρκείς αλλαγές Αντί για αξιόπιστες φορολογικές αρχές, διαρκείς ανακατατάξεις και παρεμβάσεις.

Τι να κάνουμε Εκμηδενισμός και νέα αρχή Ενιαίος καθολικός φόρος εισοδήματος ανεξαρτήτως πηγής Ενιαίος καθολικός φόρος επιχειρήσεων ανεξαρτήτως κλάδου ή τύπου επιχειρήσεων με ενιαία επενδυτικά κίνητρα Ολοι οι συντελεστές στον ευρωπαϊκό μέσο όρο Κανονική εφαρμογή του ΦΠΑ από την αρχική πηγή Αυτοματισμοί και πολύ μικρός δειγματολειπτικός έλεγχος

Διαφάνεια παντού Κατάργηση των περίπλοκων δικαστικών διαδικασιών, υπέρ της άμεσης διαιτησίας Περουσιολόγιο και κατάργηση τραπεζικού απορρήτου Κοινοποίηση εισοδήματος που προέρχεται από το εξωτερικό Αξιοποίηση των κεντρικών φορολογικών αρχείων, - πληροφοριακών συστημάτων, για αντικειμενοποίηση του φορολογικού έργου και ελαχιστοποίηση της άμεσης συναλλαγής εφοριών και συναλλασομμένων Πλήρης επαναθέωρηση του συμψηφισμού ΦΠΑ

Εξιδεικευμένοι εθνικοί θεσμοί. Νέο ΣΔΟΕ εξειδικευμένο αποκλειστικά στα περίπλοκα φορολογικά θέματα (ενδοεταιρικές συναλλαγές, χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και έλεγχος πληροφορίων, μονοπωλιακές πρακτικές, λαθρεμπόριο καυσίμων, κ.ο.κ.) Εξειδικευμένοι φορολογικοί θεσμοί για υπηρεσίες με εκτεταμένη φοροδιαφυγή (τουρισμός, υγεία, οικοδομή)