PROJECT ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ζορμπαλά Βάγια

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αξέχαστα... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
Advertisements

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 2012 Κεφαλονίτικα παιχνίδια-Τα μήλα Έλλη Κουνάδη.
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΕΡΕΥΝHΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»
Εκπαιδευτικό υλικό προγράμματος αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία και Ρομποτική
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
O ελεύθερος χρόνος παιδιών σχολικής ηλικίας
Έλληνες αεί παίδες εστέ, γέρων δε Έλλην ουκ έστι.
Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων Σχολικό Έτος
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Η Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα της Μαριορής
 Μπίζα Αλεξάνδρα  Μπίζα Ανθή  Παπασπύρου Παρασκευή  Ρεβίθη Θεοδώρα  Τσοχαντάρη Βασιλική ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Το παιχνίδι χθες και σήμερα.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Τ he results of the questionnaire about traditional games Τα α π οτελέσματα του ερωτηματολογίου για τα π αραδοσιακά π αιχνίδια.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Λαχνίσματα ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
Η εξέλιξη του παιχνιδιού στο χρόνο
2ο ΕΠΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ!
Τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα και τα παραδοσιακά παιχνίδια
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ…ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»
“Καλλιέργεια δεξιοτήτων προσέγγισης αγοράς εργασίας”
Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Ε΄ Λακατάμειας
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
Ιστορία Με τον όρο Ιστορία εννοείται η συστηματική μελέτη του παρελθόντος εστιασμένη κυρίως στην ανθρώπινη, δραστηριότητα έως την ανθρώπινη παρούσα εποχή.
Μαρία Φ, Ελισσώ Π, και Μαγδαλία Α.
άλογο  Λίγα λόγια για το άλογο  Εικόνες από άλογα  Ήχοι από άλογα
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Μονογραφία Επαγγέλματος
Η ζωή στα χρόνια της μητέρας μου!!!!!!!
ΓΕΛ ΚΑΜΠΑΝΗ PROJECT ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ:
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
Διδακτική Πληροφορικής
Μινωικός πολιτισμός (καθημερινή ζωή, θρησκεία, γραφή)
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΛΚΟΥ… …ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. Παραδοσιακά παιχνίδια Παραδοσιακά παιχνίδια Ονόματα Ομάδων: Ονόματα Ομάδων: Αντωνέλλη.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Το 1948 πολλοί άνθρωποι από διαφορετικές χώρες,διαφορετικές φυλές, με διαφορετικό χρώμα, διαφορετικά.
ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΑ ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΡΕΝΕΣΗ. ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Το παιχνίδι και η κίνηση αποτελούν ζωτική ανάγκη για κάθε νεαρή ζωή μέσα στη φύση.
5 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΑΞΗ: Β2 ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΘΕΜΑ: Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
 Παίζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά παιχνίδια ( Μακριά γαϊδούρα, τυφλόμυγα, κυνηγητό) και διακινδυνεύοντας τα σχόλια των συμμαθητών μας!!!  Ρωτώντας.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
Παραδοσιακά παιχνίδια ονομάζονται τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότεροι και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά με προφορική περιγραφή ή επίδειξη των μεγαλύτερων.
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ‘’ Οι δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή μου ‘’ Όλοι οι γονείς στην σημερινή εποχή έχουν αγοράσει τουλάχιστον.
ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Παραδοσιακά Παιχνίδια
ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ) Εκπαιδευτικό Έτος
Εκπαιδευτικοί στο Μουσείο Δημιουργώντας νέες προσεγγίσεις
Α΄Λυκείου του Γυμνασίου με Λ.Τ Σερίφου (Σχ.Έτος: )
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
Εργασία Α’ τετραμήνου Τόσκα Ραβέσα Κοκκίνου Έλενα Σφακιανάκη Βασιλική Τζαβάρα Κωνσταντίνα.
Βαζουμε χρωμα Στην αυλη μαΣ, δινουμε χρωμα Στη ζωη μαΣ!!!
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
Γιώργος Κοντογιάννης Τάξη: Γ΄ Τμήμα: 1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζάχου Μ.
Φιλοσοφία Αθλητισμού Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Η Ιστορία του Σκακιού.
Παίζοντας μέσα στα χρόνια «Από την αρχαιότητα ως μέσο αυτοαγωγής στο σήμερα ως τελειοποίηση της ανθρώπινης ύπαρξης»
Παιχνίδια από το παρελθόν
Αξέχαστα....
ΜΝΗΜΗ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

PROJECT ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ζορμπαλά Βάγια Καραμπούλα Αθανασία Μουρατάι Φιοράλμπα Οικονόμου Βασιλική Παντιώρα Θεοδώρα

ΟΡΙΣΜΟΙ Παιχνίδι, παιγνίδιο ή παίγνιο αποκαλείται μια δομημένη δραστηριότητα που έχει ως σκοπό την ψυχαγωγία ή ασκείται σαν εκπαιδευτικό εργαλείο. Παιδί ονομάζεται ο άνθρωπος από τη γέννηση μέχρι και την εφηβεία του. Παίζω ασχολούμαι με (συγκεκριμένο παιχνίδι)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Αρχαία Ελλάδα ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Αρχαία Ελλάδα Το παιχνίδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της παιδικής ηλικίας όσο και της καθημερινότητας των ενηλίκων. Aτομικά και ομαδικά παιχνίδια. Τα αθύρματα. Αυτοί πρώτοι κατάλαβαν την αξία των ομαδικών παιχνιδιών που κατείχαν την πρώτη θέση στην αγωγή των παιχνιδιών στην Αρχαία Ελλάδα.

Πλάτωνας : προσανατολισμός προς την εκμάθηση κάποιου επαγγέλματος. Αριστοτέλης : ανάπτυξη δημιουργικής φαντασίας. Ολυμπιακοί Αγώνες  Οι χοροί, τα παιχνίδια και οι αγώνες καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ελάχιστα παιχνίδια έχουν διατηρήσει την αρχική τους ονομασία.

Παιχνίδια Χαλκή μυία Ακινητίνδα Μπάλα Πεντέλιθα Αποδιδρασκίνδα Κολλαβισμός Ασκωλιασμός Σκαπέδρα Αστραγαλίζειν Απόρραξις ίς ώμιλλαν

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Τρόπα Εννιάδα Διαγραμμισμός Ζατρίκιο (σκάκι) κυβείες (ζάρια)

ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μέχρι τον 9ο αι. μ. Χ δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τη θέση του παιχνιδιού και της άσκησης μέσα στη τότε κοινωνία. Τα παιχνίδια στο Βυζάντιο δεν είχαν τη θέση που κατείχαν στην αρχαιότητα. Μετά τον 11ο αι. μ Χ χρησιμοποιούσαν το παιχνίδι για δημιουργία ανθρώπινων χαρακτήρων.

Τα περισσότερα παιχνίδια και αγωνίσματα ,όπως η «αμπάριζα» , η «έφιππος αντισφαίριση» προσπαθούσαν να επιβιώσουν.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ Μερικά από τα παιχνίδια που έπαιζαν ήταν: το κλέφτικο (το σημερινό κρυφτό) ο πετροπόλεμος η ξιφομαχία το κυνηγητό Υπήρχαν όμως και άλλα παιχνίδια όπως η μέλισσα το κουτσό τα μήλα η τυφλόμυγα το τσιλίκι

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ Τα παιχνίδια ήταν σπουδαίος ρόλος για τα παιδιά. ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ Τα παιχνίδια ήταν σπουδαίος ρόλος για τα παιδιά. Το παιχνίδι τα έκανε να ζουν και να νιώθουν, για όσο διαρκούσε αυτό, ελεύθερα και ανέμελα από τα προβλήματα. Υπάρχουν αλάνες, κυρίως στις πόλεις, έχουν μειωθεί έως εξαφανιστεί. Η μη ύπαρξη χώρων για παιχνίδι έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να ασχολούνται με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

ΡΟΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ένα παιχνίδι είναι ωφέλιμο όταν: ΡΟΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ένα παιχνίδι είναι ωφέλιμο όταν: του δίνει δυνατότητα να ελευθερώσει τη φαντασία του τον βοηθάει στον έλεγχο της επιθετικότητας ενθαρρύνει την πρωτοβουλία του παιδιού καλλιεργεί την υπομονή στο κοινό παίξιμο του δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσει κάποιους φόβους το κάνει να εξασκήσει την μνήμη του

Λαχνίσματα ή λαγχανίσματα ή κληρωσιές Α μπε μπα μπλομ Άκατα μάκατα Μαριάμ Ο Καρακατσάνης Ένα δύο τρία Ανέβηκα στην πιπεριά

ΑΜΠΑΡΙΖΑ

ΤΣΙΛΙΚΙ

ΚΟΡΟΪΔΟ

ΜΗΛΑ

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΤΖΑΜΙ

ΚΟΥΤΣΟ

ΣΚΛΕΝΤΖΑ

ΒΟΛΟΙ ‘Η ΜΠΙΛΙΕΣ

ΣΧΟΙΝΑΚΙ ‘Η ΚΑΜΑΡΑ

ΜΕΛΙΣΣΑ

Ευχαριστούμε πολύ….!!!