Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. 2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. Παραδοσιακά παιχνίδια Παραδοσιακά παιχνίδια Ονόματα Ομάδων: Ονόματα Ομάδων: Αντωνέλλη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. 2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. Παραδοσιακά παιχνίδια Παραδοσιακά παιχνίδια Ονόματα Ομάδων: Ονόματα Ομάδων: Αντωνέλλη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. 2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. Παραδοσιακά παιχνίδια Παραδοσιακά παιχνίδια Ονόματα Ομάδων: Ονόματα Ομάδων: Αντωνέλλη Γ. Αντωνέλλη Γ. Βαζλά Δ. Βαζλά Δ. Γανώση Ε. Γανώση Ε. Γκριζιώτης Γ. Γκριζιώτης Γ. Ελευθερίου Λ. Ελευθερίου Λ. Ιρινέσκου Ι. Ιρινέσκου Ι. Καλα’ι’τζή Β. Καλα’ι’τζή Β. Κρούγιος Ν. Κρούγιος Ν. Λέτι Ν. Λέτι Ν. Λαπόυση Ρ. Λαπόυση Ρ. Παλάση Μ. Παλάση Μ. Πιτσιλαδή Δ. Πιτσιλαδή Δ. Ρωμυλιώτη Π. Ρωμυλιώτη Π. Σιμόνη Ρ. Σιμόνη Ρ. Τσιντρίδη Ε. Τσιντρίδη Ε. Χατζηνικολάου Ε. Χατζηνικολάου Ε.

2 Επιβλέποντες καθηγητές:Βελισσαρίου Ευστράτιος Επιβλέποντες καθηγητές:Βελισσαρίου Ευστράτιος Αφιερώσεις:Την εργασία αυτή την αφιερώνουμε στις οικογένειες μας, στους καθηγητές του 2ου Επάλ, στους συμμαθητές μας και σε όσους μας βοηθήσαν να βρούμε πληροφορίες για τα παραδοσιακά παιχνίδια. Αφιερώσεις:Την εργασία αυτή την αφιερώνουμε στις οικογένειες μας, στους καθηγητές του 2ου Επάλ, στους συμμαθητές μας και σε όσους μας βοηθήσαν να βρούμε πληροφορίες για τα παραδοσιακά παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον Υποδιευθυντή του 2 ου Επάλ Κ.Αλτιπαρμάκη Ευστράτιο. Για το χρόνο που αφιέρωσε για να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας. Ευχαριστούμε τον Υποδιευθυντή του 2 ου Επάλ Κ.Αλτιπαρμάκη Ευστράτιο. Για το χρόνο που αφιέρωσε για να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας.

3 Πρόλογος Οι αρχαίοι μας έλεγαν >.Τι πιο φυσικό; Στη γλώσσα μας η λέξη παιδί και η λέξη παιχνίδι έχουν την ίδια ρίζα. Ο Πλάτωνας συνιστούσε να παίζουν τα παιδιά απερίσπαστα μέχρι και τα έξι τους χρόνια. Ο Αριστοτέλης εκθείαζε τη ροκάνα του Αρχύτα και ο Ηράκλειτος >,δηλαδή έπαιζε τα κότσια.******** Σε αντίθεση με τους μεγάλους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους, οι αρχάιοι Αιγύπτιοι ιερείς μας έψεγαν λέγοντας >, θεωρώντας το παιχνίδι σαν αποκλειστικό προνόμιο των παιδιών. Στα νεότερα χρόνια ο Μακρυγιάννης αναφέρει στα απομνημονεύματα του για τους αγωνιστές του Εικοσιένα ότι έπαιζαν, χόρευαν και τραγουδούσαν: >. >. Ο Ελύτης γράφει >. Ο λόγος λοιπόν για το παραδοσιακό παιχνίδι, που είναι μια βασική. του πολιτισμού μας, όπως βέβαια και κάθε άλλου λαού. Στις μέρες μας χάνεται σαν >, απλά επειδή δεν είχε διάφορο (κέρδος). Μήπως και εμείς οι νεοέλληνες καταντήσαμε μονοδιάστοι >, βλοσυρότεροι του ιερατείου; Στοιβαγμένοι στις αφιλόξενες μεγαλούπολεις, χωρίς ασφαλή τόπο και ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι, αρκούμαστε στην αιχμαλωσία μιας παγκόσμιας ηλεκτρονικής αμπάριζας με σκλαβάκια εμάς και τα παιδιά μας; > για όλους! > για όλους!

4 Ο σκοπός της έρευνας ήταν να θυμηθούμε παιχνίδια που δεν τα ακούμε πλέον και δεν τα παίζουμε. Eίναι ένα ενδιαφέρον θέμα που όλοι θα το έβρισκαν συναρπαστικό και ευχάριστο. Επίσης θέλουμε να προσθέσουμε ότι από μικρή ηλικία έως και μεγάλη τα παιχνίδια εξακολουθούν στους ανθρώπους να δίνουν χαρά, γέλιο ακόμα και μάθηση. Επιπλέον τα παιχνίδια μας κινούν το ενδιαφέρον ώστε να ψάξουμε για τα παιχνίδια που χάνονται στο χρόνο. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να θυμηθούμε παιχνίδια που δεν τα ακούμε πλέον και δεν τα παίζουμε. Eίναι ένα ενδιαφέρον θέμα που όλοι θα το έβρισκαν συναρπαστικό και ευχάριστο. Επίσης θέλουμε να προσθέσουμε ότι από μικρή ηλικία έως και μεγάλη τα παιχνίδια εξακολουθούν στους ανθρώπους να δίνουν χαρά, γέλιο ακόμα και μάθηση. Επιπλέον τα παιχνίδια μας κινούν το ενδιαφέρον ώστε να ψάξουμε για τα παιχνίδια που χάνονται στο χρόνο. Για να βρούμε αυτά τα παραδοσιακά παιχνίδια, ψάξαμε σε βιβλία, στο internet επίσης ρωτήσαμε συγγενείς για να μας πουν τα παιχνίδια που παίζανε στα πολύ παλιά χρόνια. Όλα αυτά’ η συνεργασία, η αναζήτηση είχαν πολύ ενδιαφέρον για μας.Κύριος στόχος της έρευνας είναι να μείνουν ζωντανά στη μνήμη των νέων τα παραδοσιακά παιχνίδια. Για αυτό το λόγο αναβιώσαμε μερικά από αυτά ! Για να βρούμε αυτά τα παραδοσιακά παιχνίδια, ψάξαμε σε βιβλία, στο internet επίσης ρωτήσαμε συγγενείς για να μας πουν τα παιχνίδια που παίζανε στα πολύ παλιά χρόνια. Όλα αυτά’ η συνεργασία, η αναζήτηση είχαν πολύ ενδιαφέρον για μας.Κύριος στόχος της έρευνας είναι να μείνουν ζωντανά στη μνήμη των νέων τα παραδοσιακά παιχνίδια. Για αυτό το λόγο αναβιώσαμε μερικά από αυτά !

5

6 1)Κόκαλο ξεκόκαλο 1)Κόκαλο ξεκόκαλο 2)Μουσικές καρέκλες 2)Μουσικές καρέκλες 3)Αγαλματάκια ακούνητα 3)Αγαλματάκια ακούνητα 4)Ψείρες 4)Ψείρες 5)Μπίλιες 5)Μπίλιες 6)Μήλα 6)Μήλα 7)Κρυφτό 7)Κρυφτό 8)Αμπάριζα 8)Αμπάριζα 9)Αυγοδρομίες 9)Αυγοδρομίες 10)Σχοινάκι 10)Σχοινάκι 1)Κλέφτες και αστυνόμοι 2)Σβούρα 3)Κυνηγητό 4)Μπιζ 5)Μαντίλι 6)Τυφλόμυγα 7)Μακρυά γαϊδούρα 8)Τράτα 9)Κουτσό 10)Το χρώμα της άνοιξης.

7

8

9

10

11 Επιλέξαμε μερικά από αυτά να τα ξαναζωντανέψουμε μπροστά σας: 1)Περιγραφή αυγομαχίας. 1)Περιγραφή αυγομαχίας. 1)Περιγραφή αυγομαχίας. 1)Περιγραφή αυγομαχίας. 2)Παιχνίδι αυγομαχίας. 2)Παιχνίδι αυγομαχίας. 2)Παιχνίδι αυγομαχίας. 2)Παιχνίδι αυγομαχίας. 3)Περιγραφή Αμπάριζας. +1 3)Περιγραφή Αμπάριζας. +1 3)Περιγραφή Αμπάριζας.+1 3)Περιγραφή Αμπάριζας.+1 4)Επιλογή παιχτών. 4)Επιλογή παιχτών. 4)Επιλογή παιχτών. 4)Επιλογή παιχτών. 5)Νίκη παιχνιδιού. 5)Νίκη παιχνιδιού. 5)Νίκη παιχνιδιού. 5)Νίκη παιχνιδιού. 6)Περιγραφή μήλων. 6)Περιγραφή μήλων. 6)Περιγραφή μήλων. 6)Περιγραφή μήλων. 7)Παιχνίδι μήλων. 7)Παιχνίδι μήλων. 7)Παιχνίδι μήλων. 7)Παιχνίδι μήλων.


Κατέβασμα ppt "2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. 2013-2014 Α’ Τετράμηνο 2 ο Επάλ. Παραδοσιακά παιχνίδια Παραδοσιακά παιχνίδια Ονόματα Ομάδων: Ονόματα Ομάδων: Αντωνέλλη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google