ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Advertisements

Τι είναι ο καρκίνος Ο καρκίνος (όγκος) είναι η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Προέλευση της.
Μηνιγγίτιδα Η μηνιγγίτιδα οφείλεται σε μικρόβια (συνηθέστερα βακτήρια και ιούς). Το πιο συχνό αίτιο είναι οι ιοί και σε αυτή την περίπτωση (ιογενής μηνιγγίτιδα)
Η ΓΡΙΠΗ.
ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ Χριστιάνα Χάβαρη.
ΛΥΣΣΑ - ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Αδρενολευκοδυστροφία (ALD)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Επιληψία Αργυρίου Κατερίνα, Φαρμακοποιός.
Βουλιμία Νευρική Βουλιμία Επεισοδιακή Πολυφαγία.
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
Dr. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ.
Συστηματικές βλάβες από την έκθεση σε θερμό περιβάλλον Αργυρίου Κατερίνα, Φαρμακοποιός.
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Επιληψία „Μία ιερή ασθένεια“ Έφη Λιακοπούλου ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 2013.
Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα του καρκίνου του μαστού και της μαστεκτομής.Με.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΝΤΙΫΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.  Η στεφανιαία νόσος σχετίζεται με επίπεδα χοληστερόλης στο πλάσμα και λιποπρωτεϊνιικών σωματιδίων που περιέχουν τριακυλογλυκερόλη.
ΣΥΜΙΝΤΙΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
Μικροαγγειοπαθητικές αιμολυτικές αναιμίες
Φάρμακα επιληψίας.
Επείγοντα Νευρολογικά Προβλήματα
ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ.
ΟΞΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η επιληψία αποτελεί μία οικογένεια διαταραχών που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τους επαναλαμβανόμενους παροξυσμούς με αιφνίδια, υπέρμετρη.
Σ Υ Ν Ε Χ Ε Ι Α. Επιληψία 0 Η επιληψία είναι μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, στην οποία παρουσιάζεται δυσλειτουργία της δραστηριότητας.
ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας Νευρολογική Νοσηλευτική Ενότητα 10: Μυασθένεια Gravis, Επιληψία Δρ. Χρυσούλα Νταφογιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Νοσηλευτικής.
ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΜΥΡΩΝ ΕΜΜ. ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ.
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ
Σκοποί αγωγής υγείας-συμβουλευτικής  Διατήρηση σωματικής ισορροπίας ατόμου: υγιεινή, διατροφή, άσκηση  Διατήρηση ψυχικής-κοινωνικής ισορροπίας ατόμου-
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Βασίλειος Σιούτης Φυσικοθεραπευτής Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διαχείρησης Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων Εργασία 7ης Εβδομάδας Θ.Ε. Παθολογία της Γήρανσης.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
Déjà vu(προμνησία) Presque vu (Tip of the tongue)
Φάρμακα για τη Θεραπεία της Οστεοπόρωσης
Νόσος Αλτσχάιμερ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΜΑΡΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΣΗ , ΜΑΡΚΕΛΑ ΚΟΣΙΝΤΖΗ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Τέτανος.
ΑΝΑΙΜΙΕΣ.
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΠαιδιΑ με ΣωματικΕΣ ΑναπηρΙεΣ & ΔυσκολΙεΣ ΠροσαρμογΗΣ
Επαναληπτικές ασκήσεις 4ης ενότητας
Παχυσαρκία.
Α’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Δράμα Επιμέλεια: Λαφαζάνη Πολυχρονία
Muhammad ibn Zakariya Razi
Mελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ Κ. Ασωνίτου. ΟΡΙΣΜΟΣ Εγκεφαλική παράλυση είναι μια μόνιμη αλλά μεταβλητή διαταραχή της κινητικότητας και των στάσεων του σώματος,
Σύνδρομο μετά ΜΕΘ νοσηλεία
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΑΤΙΩΝ – ΕΙΔΗ (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ)
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α.
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

Η λέξη «επιληψία» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιπποκράτη (460-357 π.Χ.) και σημαίνει την αιφνίδια κατάληψη. Όταν ανακαλύφθηκε η νόσος της επιληψίας υπήρχε μία φήμη ότι ο επιληπτικός καταλαμβάνεται από υπερφυσικές θεϊκές ή δαιμόνιες δυνάμεις. Σήμερα, όμως, γνωρίζουμε ότι επιληψία είναι η τάση που έχουν ορισμένα άτομα να παρουσιάζουν σπασμούς ή κρίσεις ή επεισόδια.

Η επιληψία διακρίνεται σε ιδιοπαθή, όταν δεν υπάρχει γνωστό και συγκεκριμένο αίτιο για την εμφάνισή της, και δευτεροπαθή, όταν παρουσιάζεται ως συνέπεια κάποιων δυνητικών αναστρέψιμων διαταραχών.

ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ

Τα αίτια της επιληψίας μπορεί να είναι ή εκ γενετής ή επίκτητα Τα αίτια της επιληψίας μπορεί να είναι ή εκ γενετής ή επίκτητα. Τα μέχρι τώρα γνωστά εκ γενετής αίτια είναι οι τοξικές ή τραυματικές βλάβες του εγκεφάλου του εμβρύου, ενώ στα επίκτητα αίτια περιλαμβάνονται οι διαταραχές τη ανατομικής συνοχής του εγκεφαλικού ιστού, καθώς επίσης και σε παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρική λειτουργία του εγκεφάλου.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Το εύρος των κλινικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει μυϊκούς σπασμούς και οπτικές, ακουστικές ή οσφρητικές ψευδαισθήσεις, ενώ, όταν η διαταραχή της ηλεκτροχημικής δραστηριότητας εκτείνεται σε όλον τον εγκέφαλο, ο ασθενής εμφανίζει γενικευμένους τονικοκλονικούς σπασμούς και συχνά απώλεια συνείδησης. Οι ασθενείς συνήθως δεν έχουν ανάμνηση του συμβάντος. Επίσης, στα μεσοδιαστήματα των κρίσεων ο ασθενής δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Η συχνότητα και το είδος των κρίσεων διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η διάγνωση της επιληψίας γίνεται όταν καταγράφονται τουλάχιστον δύο κρίσεις στη διάρκεια ενός έτους και η διάγνωση γίνεται μέσω του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, ένα μηχάνημα που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και αναδεικνύει ανώμαλες εκφορτώσεις του εγκεφάλου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπευτική αγωγή αφορά αφενός τη θεραπεία των επιληπτικών κρίσεων και αφετέρου την πρόληψη αυτών. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται υποστηρικτικά μέτρα των ζωτικών λειτουργιών καθώς και φαρμακευτική αγωγή για την καταστολή των τονικοκλονικών εκδηλώσεων. Στη δεύτερη περίπτωση, εστιάζουμε στην απομάκρυνση των «επιληπτογόνων» αιτίων και στη χορήγηση φαρμάκων που μειώνουν την διεγερσιμότητα των νευρώνων.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις, και ανάλογα με τις ενδείξεις, εφαρμόζονται λεπτές νευροχειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της επιληψίας. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες εφαρμογής νέων εναλακτηκών τρόπων θεραπείας

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η επιληψία είναι μία ασθένεια που δεν θεραπεύεται αλλά με την σωστή μέθοδο θεραπείας οι επιληπτικοί μπορούν να έχουν μία φυσιολογική ζωή.