Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ ΣΤΑ ΔΊΧΤΥΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΎΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Advertisements

Παράδειγμα eTwinning καλής πρακτικής
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Παράδειγμα eTwinning καλής πρακτικής
2ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
 eTwinning Οι συμμετοχές του Ομίλου μας Οι μαθητές σ αυτήν την συνεργασία, βοηθούμενοι από τους καθηγητές τους σχεδιάζουν ένα μάθημα χρησιμοποιώντας την.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε.
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σχέδιο Δράσης της Σχολικής Μονάδας
  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ε. Α. Ε. Π (961)
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
Osez en Français – Τολμήστε στα Γαλλικά Με άξονα τον κύριο στόχο του γλωσσικού μαθήματος που είναι η επικοινωνία και ο διαπολιτισμικός διάλογος και με.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Μεγάλες Δραστηριότητες Γ΄ Τάξη Γ΄ Τρίμηνο Φακίνος Αποστόλης.
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
3 rd grade activities. CULTURAL AWARENESS Στην Γ ’ και Δ ’ Δημοτικού στα πλαίσια εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας δίνεται έμφαση τόσο στην ανταλλαγή όσο.
ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΣΟΥ
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
1o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης Κοσμά Γεωργία
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
Τα άγρια ζώα της Ελλάδας
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος -ιστορικός1 « Ελλάδα: Χώρα των μουσείων, τόπων ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς » στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 5/5/2011.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS 01/08/2012 – 31/07/2014 A.S.L.A.V.A.S. (Art, Sports and Literature Against Violence At Schools)
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Ο Εαυτός: αυτό το πράγμα που δημιουργεί
Η Δια Βίου Μάθηση στις Σέρρες
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ– ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΓΠΠ
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Στόχος Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΓΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Τ4Ε ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
«Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους»
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Be cool, recycle in school 15 ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου Σχολ. Έτος:
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Απλά παραδείγματα συνεργασιών

«8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα παιδιά δραστηριοποιούνται κοινωνικά και πολιτιστικά και αναγνωρίζουν ότι αξίες όπως η ειρήνη, ο σεβασμός προς τους ανθρώπους και τις μειονότητες κ.τ.λ. είναι πανανθρώπινες σταθερές. •Οφέλη: Αναγνώριση κοινών πανανθρώπινων αξιών μέσα από δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ανάπτυξη ερευνητικής διάθεσης στα παιδιά, εξοικείωση με τις διαδικασίες συγκέντρωσης υλικού, εξοικείωση με την ξένη γλώσσα. •Εφαρμογή: Τάξεις Δημοτικού - Γυμνασίου •Επικοινωνία: , chat •Διάρκεια: 10 μήνες

8 μήνες- 8 αξίες: Περιγραφή •Διοργάνωση δραστηριοτήτων σχετικών με 8 πανανθρώπινες αξίες (επισκέψεις σε μουσεία και εκπαιδευτικούς χώρους, συγκέντρωση κειμένων και φωτογραφικού υλικού, χειροτεχνικές δραστηριότητες κ.α.): –Οκτώβριος - –Οκτώβριος - Υπευθυνότητα, μελέτη και εργασία –Νοέμβριος - –Νοέμβριος - Σεβασμός προς τους ανθρώπους και τα πράγματα, προς τις μειονότητες –Δεκέμβριος - –Δεκέμβριος - Αγάπη –Ιανουάριος - –Ιανουάριος - Ειρήνη, καταστολή της βίας –Φεβρουάριος - –Φεβρουάριος - Αλληλεγγύη, ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών –Μάρτιος - –Μάρτιος - Υγεία, προσωπική υγιεινή, πρόληψη ατυχημάτων, καταπολέμηση ναρκωτικών –Απρίλιος - –Απρίλιος - Η Ευρώπη –Μάιος - –Μάιος - Περιβάλλον •Περίληψη στην Αγγλική των κειμένων που θα βρεθούν σε μητρική γλώσσα •Οργάνωση του κοινού έργου και ανταλλαγή πληροφοριών – φωτογραφιών - έργων με χρήση s / προγραμματισμός συνομιλιών (chats) για τη γνωριμία των παιδιών

8 μήνες- 8 αξίες: Περαιτέρω δυνατότητες •Επίσκεψη σε πολιτιστικούς χώρους, διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών •Οργάνωση σχολικών εκδηλώσεων όπου θα παρουσιάζεται το κοινό έργο – φωτογράφηση •Δημιουργία ιστοσελίδας με το συγκεντρωμένο υλικό (κείμενο, έργα, εικόνες) •Δημιουργία CD με το συγκεντρωμένο υλικό

«Μήνυμα στον ουρανό» •Στόχος: Γνωριμία με την ποίηση της πατρίδας των μαθητών και την ποίηση της άλλης χώρας, Καλλιτεχνική δραστηριότητα •Οφέλη: Ανάπτυξη ερευνητικής διάθεσης στα παιδιά, εξοικείωση με την ξένη γλώσσα, επαφή με την ποίηση, τη ζωγραφική και την παραδοσιακή κατασκευή χαρταετού •Εφαρμογή: Τάξεις Γυμνασίου •Επικοινωνία: , chat •Διάρκεια:5 μήνες

Μήνυμα στον ουρανό: Περιγραφή •Οι μαθητές κάθε χώρας θα αναζητήσουν αποσπάσματα ποίησης με θέμα την ειρήνη ή άλλο από ποιητές της χώρας τους. •Το νόημα των αποσπασμάτων θα αποδοθεί στα Αγγλικά ή Γαλλικά από τους μαθητές με την βοήθεια του καθηγητή ξένων γλωσσών. •Στην συνέχεια θα ανταλλάξουν μέσω τα αποσπάσματα με το έτερο σχολείο. •Οι μαθητές θα κατασκευάσουν και θα ζωγραφίσουν χαρταετούς με τα αποσπάσματα ποίησης και στις δύο γλώσσες. •Θα πετάξουν και θα φωτογραφίσουν τους χαρταετούς, (στην ώρα της γυμναστικής ή σε ειδική εκδήλωση) •Τέλος θα ανταλλάξουν φωτογραφίες μέσω και εμπειρίες μέσω chat.

Μήνυμα στον ουρανό: Περαιτέρω δυνατότητες •Οργάνωση από τους μαθητές σχολικής εκδήλωσης (ανάπτυξη οργανωτικού πνεύματος), με απαγγελίες των αποσπασμάτων και στις δύο γλώσσες. •Έκθεση ζωγραφικής εμπνευσμένη από τα αποσπάσματα ποίησης της άλλης χώρας. •Πέταγμα των χαρταετών από τους μαθητές και τους γονείς τους. •Φωτογράφηση από ομάδα μαθητών. •Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα ή Cd παρουσίασης με τα ποιήματα και φωτογραφίες των χαρταετών που έχουν φτιάξει. Περισσότερα παραδείγματα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα