Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ρεύμα και αντίσταση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ 1:
Advertisements

Όργανα- παραγωγή ρεύματος
ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ
Κυκλώματα ΙΙ Διαφορά δυναμικού.
Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ρεύμα και αντίσταση.
Ηλεκτρικά κυκλώματα: διαφορά δυναμικού
2.5 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
Τεστ Ρεύμα - Αντίσταση.
Αντιστάσεις συνδεδεμένες σε τρίγωνο Δ και σε αστέρα Υ
ΗΛ. ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ- ΤΕΣΤ
2.5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ -
Σύνδεση ηλεκτρικών αντιστάσεων σε σειρά
2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
TEST τάση. Αν στο διπλανό κύκλωμα αν έχω μετακίνηση φορτίου 1 Cb (coulomb) η ενέργεια που θα του δώσει η πηγή είναι 6 V·1Cb=6 J Πόσο φορτίο.
Συνδεσμολογία Αντιστάσεων
Αντιστάσεις παράλληλα
Επιμέλεια παρουσίασης: Κυρισκόζογλου Ουρανία
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Ι
Η ΙΣΧΥΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 3 : Κανόνες του Kirchhoff
Αντιστάσεις σε σειρά-παράλληλα
Αντιστάσεις σε σειρά Δύο ή περισσότερες αντιστάσεις, λέμε ότι είναι συνδεδεμένες σε σειρά όταν το άκρο της μίας αντίστασης συνδέεται με την αρχή της άλλης.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
Αντιστάσεις συνδεδεμένες σε γέφυρα
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ 1:
ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια.
Το νέο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα στεγαστικά δάνεια και οι αλλαγές που θα επιφέρει στο ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο Μάρτιος 2016 Χριστίνα Λιβαδά.
ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ (Ιούνιος 2011) Περιεχόμενο και καινοτόμα στοιχεία του νέου Προγράμματος Σπουδών Λογοτεχνίας στην υποχρεωτική Εκπαίδευση.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
ΣΤΑΤΙΚΗ Ι Ενότητα 4 η : ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διάλεξη: Ισοστατικότητα – υπερστατικότητα – κινητότητα φορέων. Καθηγητής Ε. Μυστακίδης Τμήμα Πολιτικών.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
12. Αναπαραγωγή & ανάπτυξη Βιολογία Α’ Λυκείου. Αναπαραγωγή Το μόνο σύστημα που δεν είναι απαραίτητο για επιβίωση Ύπαρξη 2 διαφορετικών φύλων Πρωτεύοντα.
Μεταναστευτικό και Προσφυγικό ζήτημα Η κατάσταση σήμερα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΑΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ.
Κατάρτιση δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Ν.3852/2010 "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" Νικ.-Κομν. Χλέπας Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΓΡΩΝ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Παράδοση 2 4/3/2016. Πριν από την κύρια επική διήγηση ο ραψωδός προέτασσε έναν ύμνο στους θεούς, όπως τους Ομηρικούς Ύμνους. Το προοίμιο της Θεογονίας.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
«Πολιτικές της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος - Παρεμβάσεις Διαρθρωτικών Ταμείων και ΕΚΤ του Θ.Σ. 9 για την κοινωνική ένταξη των Ρομά» Ελισάβετ Πρέζα ΕΥΔΕΠ Στερεάς.
NERCO - Ν. ΧΛΥΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ. ΟΜΙΚΡΟΝ Α.Ε. ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Σ’ ΈΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 3 : Κανόνες του Kirchhoff
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
Ο νόμος του Ohm Αντιστάτης Πηγή-Δυναμικό.
Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύνδεση αντιστατών Η αντίσταση ενός αντιστάτη γενικά, όπως το λέει και η λέξη, μειώνει την τάση  φέρνοντας αντίσταση, όταν περνάει από μέσα του το ηλεκτρικό.
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ 2.2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Ανταγωνιστεσ ασβεστιου
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ρεύμα και αντίσταση

Να συγκριθούν οι αντιστάσεις Κουτί Γ Κουτί Α Κουτί Β Δύο λάμπες σε σειρά ΛΑΜΠΟΥΝ λιγότερο (κουτί Β) από ότι μία μόνη της (κουτί Α), άρα το ρεύμα που περνά από μέσα τους είναι μικρότερο. Στο κουτί Γ παρατηρούμε ότι οι δύο λάμπες λάμπουν εξ’ ίσου δυνατά η κάθε μία τους με τη λάμπα στο κουτί Α. Δηλαδή από κάθε μία περνά τόσο ρεύμα όσο περνά από τη λάμπα Α. Άρα το ρεύμα που διαρρέει την μπαταρία είναι διπλάσιο από ότι στο κουτί Α. Άρα σε σειρά: Αντίσταση Γ< Αντίσταση Α< Αντίσταση Β ή RΓ<RA<RB

RΔ<RB<RA<RE<RΓ Να μπούνε σε σειρά Ε Δ Β Α Γ Από το προηγούμενο είδαμε ότι RΔ<RA<RΓ Μπορούμε να πούμε ότι RΕ>RA γιατί έχουμε ΣΤΗ σειρά μια λάμπα και τον παράλληλο συνδυασμό, Ο παράλληλος συνδυασμός έχει αντίσταση μικρότερη από μία λάμπα. Άρα RE<RΓ. Η RB<RA γιατί έχουμε δύο παράλληλους κλάδους, που παρουσιάζουν μικρότερο εμπόδιο από μία λάμπα μόνη της. Η RΔ<RB γιατί στη Δ έχουμε στο 2ο κλάδο μία μόνο λάμπα: RΔ<RB<RA<RE<RΓ

Κατάταξη σε σειρά λαμπρότητας Το ρεύμα που διαρρέει την μπαταρία διαρρέει και τη λάμπα Α Στον κόμβο διακλαδίζεται. Ο κλάδος με τη ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ αντίσταση θα διαρρέεται με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρεύμα. Ο κλάδος που έχει μόνο μία λάμπα (την Δ) θα έχει μικρότερη αντίσταση από τον κλάδο με δύο λάμπες (Β και Γ σε σειρά) Άρα το ρεύμα που διαρρέει τη Δ θα είναι μεγαλύτερο από το ρεύμα που διαρρέει τις Β και Γ Γ Α Δ Β Η λαμπρότητα εξαρτάται από το ρεύμα: ΛΑ>ΛΔ>ΛΒ=ΛΓ

Προσθήκη καλωδίου στα άκρα της Γ Α Δ Β Το καλώδιο έχει αντίσταση μηδέν. Τώρα το ρεύμα από τη Γ θα γίνει μηδέν (ή σχεδόν μηδέν αν το καλώδιο έχει μια μικρή αντίσταση). Λέμε ότι η λάμπα Γ βραχυκυκλώνεται. Η Λάμπα Γ σβήνει Τώρα ο κλάδος Β,Γ έχει μικρότερη αντίσταση που λόγω του ότι το καλώδιο έχει ΜΗΔΕΝ αντίσταση, ο κλάδος έχει την αντίσταση μόνο της Β Η ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του κυκλώματος ελαττώνεται. Άρα το ρεύμα που διαρρέει την μπαταρία ΑΥΞΑΝΕΙ, άρα και το ρεύμα που διαρρέει την Α αυξάνει, Άρα η λαμπρότητα της Α αυξάνει

Κουτιά με διάφορους συνδυασμούς Α Β Γ Δ Ε α. Να κατατάξεις τα δίχτυα σύμφωνα με την ισοδύναμη αντίσταση του. RΔ < RΓ <RΑ <RB<RE=

Κουτιά με διάφορους συνδυασμούς iv. E Α i. Α Γ Β A B ii. v. Δ Δ Ε E iii. A vi. A E Γ

i=iv=v<vi<ii<iii Α Α i=iv=v=σαν 1 λάμπα i. Ε iv. ii=δύο λάμπες σε σειρά Α vi=μία λάμπα σε σειρά με ένα συνδυασμό 2 λαμπών συνδεδεμένων παράλληλα Β ii. v. Δ iii=άπειρη αντίσταση Σειρά: i=iv=v<vi<ii<iii Α Α iii. Ε vi. Γ Ε