Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργασία Στο Μάθημα Της Βιολογίας
Advertisements

KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Σπόντης Α.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Φυσική διατροφή Πλεονεκτήματα: Για το παιδί Για τη μητέρα
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Εργαζόμενη μητέρα και θηλασμός Νατάσσα Διάκου, Νατάσσα Καψάλη, Anne Beavan-Παπαδοπούλου Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece)
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
Φυσικές Επιστήμες Θερμότητα. Άσκηση 1 Φόντο η κουζίνα ενός σπιτιού. Πάνω στον πάγκο υπάρχουν υλικά : νερό, γάλα, χυμός, λάδι. Μιλά ένα αγόρι. Γεια σας.
Αποστολή στο Βυζαντινό Μουσείο
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
«Εν Χημικόν ωρολόγιον» Το χημικό ρολόι Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η. Γαβρίλης.
Γάλατα 1 ης βρεφικής ηλικίας Το μητρικό γάλα αποτελεί την καλύτερη τροφή για το βρέφος, λόγω της ιδανικής ποσοτικής και ποιοτικής του σύνθεσης. Συμβουλευτείτε.
Πώς καλλιεργώ φράουλες - Οδηγίες & Συμβουλές
Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄.
Μπάνιο.
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ Λίλα Μπίμπη Παιδίατρος Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 5 ο ΓΕΛ Χαλανδρίου Εργασία Βιολογίας του μαθητή Κ. Ηλία.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ : ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ : ΣΑΛΙΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, A.M :16677 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
MATERIALS AND EQUIPMENT ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.
Advanced Secretarial Duties I. Σκοπός του μαθήματος: Να βοηθήσει τον σπουδαστή να αναπτύξει την ικανότητα να μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο μιας ιδιωτικής.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
HACCP και Πρόληψη Κινδύνων στην Μαζική Εστίαση.
Καλλιέργεια βακτηρίων
ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ ΝΕΟΓΝΟΥ
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλo Εργασίας 4 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
Εκπαιδευτική Διάλεξη για το Θηλασμό
Aγοράσαμε γάλα ήδη παστεριωμένο και το θερμάναμε έως τους 45ο C.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Τα ψυγεία στην ζΩΗ μαΣ !!! Απο Μαρια Κλεανθουσ.
ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑΣ
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚH ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚH ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Προβλέπονται, λοιπόν, διαλείμματα για θηλασμό ή άντληση του γάλακτος από το στήθος, διάρκειας 60 λεπτών την ημέρα για 12 μήνες. Συνήθως αρκούν δύο φορές άντλησης του γάλακτος σε μία 8ωρη εργασία. Στην Ελλάδα υπάρχει νομοθεσία για την προστασία του θηλασμού στις εργαζόμενες μητέρες

Το στήθος και τα χέρια να διατηρούνται καθαρά. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Το στήθος και τα χέρια να διατηρούνται καθαρά. Αποφεύγεται η χρήση αλοιφών στήθους. Το γάλα συλλέγεται σε αποστειρωμένα δοχεία. Τα δοχεία και ο εξοπλισμός του θήλαστρου θα πρέπει να πλένονται & να ξεπλένονται καλά.

Σωστή τοποθέτηση των δοχείων ή συσκευασιών στη κατάψυξη. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Σωστή τοποθέτηση των δοχείων ή συσκευασιών στη κατάψυξη.

Το μητρικό γάλα πρέπει να αποθηκεύεται σε μικρές δόσεις. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Το μητρικό γάλα πρέπει να αποθηκεύεται σε μικρές δόσεις. Να σημειώνεται η ημερομηνία και η ώρα συλλογής του γάλακτος.

Διαχωρισμός γάλακτος κατά την διάρκεια της κατάψυξης. Χρώμα γάλακτος. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ανάμιξη γάλακτος που έχουν αντληθεί από το στήθος κατά την διάρκεια μιας μέρας. Διαχωρισμός γάλακτος κατά την διάρκεια της κατάψυξης. Χρώμα γάλακτος. Διατροφή της μητέρας.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Σε θερμοκρασία δωματίου (μέχρι και 25C) για 6 με 8 ώρες. Σε ψυγειάκια χειρός με πάγο για 24 ώρες. Σε ψυγείο στους 4C διατηρείται μέχρι και 5 ημέρες.  

Ο τύπος του ψυγείου που θα χρησιμοποιήσετε για τη φύλαξη του μητρικού γάλακτος θα καθορίσει και τον επιτρεπόμενο ασφαλή χρόνο φύλαξης.  

Φύλαξη σε κατάψυξη, που βρίσκεται εντός του ψυγείου (-15οC): 2 εβδομάδες Φύλαξη σε ψυγείο / κατάψυξη με ξεχωριστές πόρτες (-18οC): 3 με 6 μήνες Φύλαξη σε καταψύκτη που δεν ανοίγει συχνά (-20οC): 6 με 12 μήνες

Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν για υγιή και τελειόμηνα νεογνά Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν για υγιή και τελειόμηνα νεογνά. Οι κανόνες για πρόωρα, άρρωστα και νεογνά που νοσηλεύονται είναι διαφορετικοί.  

ΑΠΟΨΥΞΗ/ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Το παλαιότερο γάλα χρησιμοποιείται πάντα πρώτα. Το μωρό μπορεί να πιει το μητρικό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεσταμένο. Σωστή απόψυξη.   Το μητρικό γάλα μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο για 24 ώρες μετά την απόψυξη.

ΑΠΟΨΥΞΗ/ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Απαγορεύεται η χρήση φούρνου μικροκυμάτων. Το γάλα να ανακινείται καλά και εάν περισσέψει μετά την σίτιση πετιέται. Δεν πρέπει να αναψύχεται γάλα που έχει ήδη μια φορά αποψυχθεί.  

Επειδή το μητρικό γάλα είναι πολύτιμο υπάρχει και…. ….. τμήμα δωρεάς ανθρώπινου μητρικού γάλακτος στο νοσοκομείο ‘’ΕΛΕΝΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ’’ Πληροφορίες: 2132051360 & 2106462782 Ώρες λειτουργίας: 7 πμ-10μμ www.hospital-elena.gr breastfeeding-dept@hospital-elena.gr

Ατομική Τράπεζα μητρικού γάλακτος ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Αρκετά μπιμπερό ή σακουλάκια από υλικό κατάλληλο για τρόφιμα Ένα θήλαστρο χειροκίνητο ή ηλεκτρικό Αυτοκόλλητες ετικέτες για την αναγραφή της ημερομηνίας άντλησης Τα σκεύη πρέπει να πλένονται με απορρυπαντικό πιάτων και να αποστειρώνονται. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΘΟΥΣ Κάθε φορά που συλλέγεται γάλα, πριν αρχίσετε, σαπουνίζετε τα χέρια αλλά το στήθος πλένεται μόνο με νερό

ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Πριν αρχίσετε να βγάζετε το γάλα, κάνετε αρκετές φορές μαλάξεις στο στήθος από την βάση προς την κορυφή για να προωθηθεί το γάλα.Στη συνέχεια πιέζετε με τα δάκτυλα την θηλαία άλω. Η συλλογή γίνεται για 10’ – 15’ σε κάθε μαστό. ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ Αφού έχετε αποστειρώσει το θήλαστρο, με καθαρά χεριά ενώνετε τα μέρη του θηλάστρου και το τοποθετείται πάνω στο στήθος. Η θηλή πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του στομίου του θήλαστρου. Στην συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης του θηλάστρου.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Διατήρηση στο ψυγείο σε θερμοκρασία έως 4οC έως 48 ώρες Διατήρηση στην κατάψυξη σε θερμοκρασία έως -18οC έως τρεις εβδομάδες ή σε -20οC έως τρεις μήνες. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 20 μέρες πριν γυρίσετε στην δουλεία, αρχίστε σταδιακά την συλλογή. Συνεχίστε και όταν εργάζεστε, ώστε να αντικαθιστούνται τα μπιμπερό που χρησιμοποιήθηκαν

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ 4ο C → ζεσταίνετε το γάλα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Αν το μωρό δεν πάρει όλη την ποσότητα, το γάλα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για δυο ώρες, μετά πετιέται. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε μικρά μπιμπερό (120 – 150 ml). Αν τρώει περισσότερο, ζεσταίνουμε και δεύτερο μπιμπερό. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ → Διαλέγουμε το μπιμπερό με την παλαιότερη ημερομηνία. Το ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή στην συντήρηση από το βράδυ. Το ξεπαγωμένο γάλα χωρίς να ζεσταθεί διατηρείται στο ψυγείο για 24 ώρες. Το ζεσταίνουμε όπως αναφέρθηκε παραπάνω.