Δασικοί Χάρτες Με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών προκύπτει μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα. Αμφισβητείται η κυριότητα πατρογονικών ιδιοκτησιών και απαιτείται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
AΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ παραδείγματα συνιδιοκτησίας σε σχέση με τον Ν
Advertisements

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ Τ.Ε.Ε. Τμήμα Δυτικής Κρήτης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ
Δασική Διαχειριστική Ι
Δρ. Παναγιώτης Μέρκος Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος
Project part-financed by ERDF #1 ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ -16 Ι0ΥΛΙΟΥ 2012 “Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Βασίλης Σωτηρακόπουλος Χρήστος Τομαράς  Η Ελλάδα έχει πρωτεύουσα την Αθήνα που εκεί υπάρχει η ακρόπολη που είναι χτισμένος ο Παρθενώνας.  Η Ελλάδα.
ΔΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Δ.ΜΕΛΙΣΣΑΣ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος Ν.998/1979 «Περί προστασίας των δασών και των δασικών.
Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Παπαϊωάννου Δημήτρης Τμήμα Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Φορολογικό σύστημα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α.
ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΤΗΜ/ΣΗΣ (τεχνικές προδιαγραφές, διαδικασίες κλπ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ.
Χρήστος Γκάτσης Δασολόγος Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής
Ο ΝΕΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4280/2014-ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Ο.Ε. ΣΕ Α.Ε.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 16 η Νικόλαος Καρανάσιος Τα πράγματα (Εμπράγματα δικαιώματα)
Νησιά του Αιγαίου Από τον Μιχαήλ Ανδρέου. Κω Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό κατοίκους (απογραφή 2011) και είναι το τρίτο μεγαλύτερο.
ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΗΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2011
Συμβατική δράση της Δημόσιας Διοίκησης
Μονομερής δράση της Δημόσιας Διοίκησης. Ελαττωματική διοικητική πράξη Τριπλή διάκριση ελαττωματικών πράξεων Ανυπόστατες (από ιδιώτη, δεν φέρουν εξωτερικά.
2 ο ΜΑΘΗΜΑ Ο γάμος και το σύμφωνο συμβιώσεως στο πεδίο του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου.
Ανάληψη υποχρέωσης. 1. Υπόχρεοι ανάληψης υποχρέωσης Όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης Μητρώο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης: site της ελληνικής.
ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Διακρίσεις νομικών πράξεων Διοικητικές πράξεις: Μονομερής δήλωση βουλήσεως Μεταβολή έννομης τάξης (εκτελεστότητα)
Δημόσια Νομικά Πρόσωπα – Καθ’ ύλην αυτοδιοίκηση Μάθημα 4 ο Αικατερίνη Ηλιάδου.
Kάλλη Καρβέλη, M.Sc. Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Έλενα Μαραγκού, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Μαρία Αλικάκου, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός.
ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΜΑΤΖΟΥΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΡ. ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Ζητήματα φορολόγησης ακίνητης περιουσίας ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ανδρέας Τσουρουφλής Λέκτορας Νομικής Αθηνών.
Μάριος Χαϊνταρλής Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 2: Θεσμικό πλαίσιο Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής Άρτα, Ανοιχτά Ακαδημαϊκά.
Ελλάδα Πελάγη και Νησιωτικά συμπλέγματα. Τα πελάγη της Ελλάδας Ιόνιο πέλαγος Αιγαίο πέλαγος Κρητικό Ικάριο Μυρτώο Καρπάθιο Θρακικό Στο Ιόνιο στην περιοχή.
Χαρακτηριστικά διοικητικών πράξεων: Τεκμήριο νομιμότητας Εκτελεστότητα
ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Παρουσίαση της Κτηματολόγιο Α.Ε.
Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Μονομερής δράση της Δημόσιας Διοίκησης
Ειδικές κατηγορίες διοικητικών πράξεων
Πηγές του διοικητικού δικαίου -Γενικές αρχές
ΣτΕ (Ολ) 1906/
ΦΥΛΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ PORCELLIO FLAVOMARGINATUS (LUCAS, 1853) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Στέφανος Μαρτιμιανάκης, Έλενα Κλώσσα- Κίλια, Γεώργιος Κίλιας.
Ενδικοφανής προσφυγή
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δίκαιο Επιχειρήσεων ΙΙ
Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση.
ΓΛΥΣΤΡΕΣ – ΡΑΜΠΕΣ ΣΚΑΦΩΝ
ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Δ.Λ.ΤΑΜΕΙΑ
Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Διαδικασία και Φορολόγηση
Διάλογος με τα δικαστήρια
Κτηματογράφηση Π. Δωδεκανήσων
Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν.4440/2016 Γιάννης Σπηλιωτόπουλος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 
Οι εξουσίες του δικαστικού επιμελητή
Κτηματογράφηση Π. Δωδεκανήσων
Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό.
Ιωάννης Ε. Μπιμπλής, Δικηγόρος
διπλωματικη προστασια
Ανάληψη υποχρέωσης. 1. Υπόχρεοι ανάληψης υποχρέωσης Όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης Μητρώο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης: site της ελληνικής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δασικοί Χάρτες Με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών προκύπτει μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα. Αμφισβητείται η κυριότητα πατρογονικών ιδιοκτησιών και απαιτείται πολύχρονη και δαπανηρή διαδικασία για να διεκδικηθεί το αυτονόητο, με πιθανότητα μόνο επιτυχίας. Μετά την έκδοση του Π.Δ. 32/2016 δόθηκε εντολή στις Διευθύνσεις Δασών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων με φρυγανική βλάστηση(λαδανιά, θυμάρι, άστοιβη, σπαράγγια, αχινοπόδι κλπ), ως δασικές. Η ερμηνεία αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στην παρένθεση που εισήχθη στην παρ. 1 του άρθρου 5 του Π.Δ. 32/2016. Στην παρένθεση αυτή εισάγεται για πρώτη φορά η έκφραση «μη ξυλώδη» με την οποία επιχειρείται ο χαρακτηρισμός της φρυγανικής χορτολιβαδικής έκτασης ως δασική.

Έγγραφο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αριθμ Έγγραφο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αριθμ. 27639/11-5-2018 Η τελική ανατροπή των δεδομένων και η υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας επέρχεται με το παραπάνω έγγραφο σύμφωνα με το οποίο εντέλλονται οι Διευθυντές Δασών Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου και Λέσβου να χαρακτηρίσουν όλες τις εκτάσεις που φέρουν φρύγανα όπως θυμάρι, κουνούκλα, αφάνα, αστοιβή, λαδανιά, αχινοπόδι, σπαράγγι κλπ. ως δασικές, όταν αυτά έχουν μια ελάχιστη πυκνότητα, την οποία όμως κατά κανόνα απαντούμε στα νησιά μας Τελεσιδικία Χαρακτηρισμού Δασικών Χαρτών(άρθρο 155 παρ. 4, Ν.4389/2016) Με βάση το παραπάνω άρθρο και σε συμπόρευση με τα άρθρα 19 και 20 του Ν. 4389/2016 ο δασικός χάρτης δύναται να συμπληρώνεται μετά την κύρωση του με τις εκτάσεις που θα δασωθούν επιγενομένως της κύρωσης. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Οι τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμών και οι κυρωμένες τελεσίδικα αγροτικές εκτάσεις του δασικού χάρτη δεν είναι στην πραγματικότητα ΟΥΤΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΥΡΩΜΕΝΕΣ, αφού εάν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα φυτρώσουν δασικά είδη τα οποία σύμφωνα με το Π.Δ. 32/2016 μπορεί να είναι τα συχνά και τα αναδυόμενα φρυγανικά οι μη δασικές εκτάσεις μπορούν να χαρακτηρισθούν και πάλι ως δασικές

Τεκμήριο Κυριότητας του Δημοσίου επί των Δασών και επί των Δασικών Εκτάσεων για τα Δωδεκάνησα   Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ν.998/1979 υφίσταται το τεκμήριο της κυριότητας του Δημοσίου επί των δασικών εκτάσεων. Εξαιρούνται της εφαρμογής οι περιοχές Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Κυθήρων, Αντικύθηρων και Μάνης, που προστέθηκε στο 2014, ως μη διαδόχου του Ελληνικού Δημοσίου από το Οθωμανικό κράτος και της μη δήμευσης των ιδιωτικών περιουσιών από αυτό. Με τη μη εξαίρεση της Δωδεκανήσου και την εφαρμογή της παρ.1 του άρθρου 5 του Π.Δ. 32/2016, καθώς και το έγγραφο αριθμ. 27639 / 11-5-2018 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου χαρακτηρίζονται ως δασικές όλες οι χορτολιβαδικές εκτάσεις και συνεπώς θα απολεσθεί το τεκμήριο κυριότητας των ιδιωτικών εκτάσεων με εξαίρεση των νησιών της Ρόδου και της Κω όπου υφίσταται Κτηματολόγιο

Απαιτούμε α. Να ανακληθεί και να μην εφαρμοστεί το με αριθμ. 27639/2018 έγγραφο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. β. Να καταργηθεί ή αναμορφωθεί η διάταξη της παραγρ. 1 του άρθρου 5 του Π.Δ. 32/2016, ώστε είτε να επανισχύσει, είτε να εναρμονιστεί με τη προηγούμενη διάταξη του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 όσον αφορά τις χορτολιβαδικές εκτάσεις. γ. Να αποσαφηνισθεί νομοθετικά ότι η επιγενόμενη δάσωση δεν αφορά ούτε τις τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, ούτε κυρωμένους δασικούς χάρτες αλλά μόνον εκκρεμείς υποθέσεις. δ. Να τακτοποιηθεί το μαζικό φαινόμενο που προέκυψε από τους δασικούς χάρτες των ιδιοκτησιών μικτής μορφής, οι οποίες δεν δύνανται να μεταβιβαστούν.

Απαιτούμε ε. Να νομοθετηθεί ότι στις περιοχές των εξαιρέσεων από το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 62 του Ν.998/1979, η μεταγραφή ή καταχώριση συμβολαιογραφικών πράξεων με αντικείμενο ακίνητα που έχουν εν όλω ή εν μέρει τον χαρακτήρα έκτασης των παραγράφων 5α) ή 5β) του άρθρου 3 του παραπάνω νόμου, στα οικεία βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου ή στα οικεία φύλλα του αρμόδιου γραφείου Κτηματογράφησης ή Κτηματολογικού Γραφείου, δεν κωλύεται ακόμη και αν δεν προσκομίζεται διοικητική πράξη ή τελεσίδικη δικαστική απόφαση, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ακίνητο ή το τμήμα του με τον παραπάνω χαρακτήρα ανήκει σε ιδιώτη και όχι στο Δημόσιο. στ. Τα Δωδεκάνησα να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις της παραγρ. α εδάφιο β του άρθρου 62 του Ν. 998/1979, σχετικά με την μη εφαρμογή και γι’ αυτά του τεκμήριου κυριότητας του Δημοσίου επί των δασών και επί των δασικών εκτάσεων.

ΠΑΤΜΟΣ

ΣΥΜΗ

ΑΡΚΙΟΙ

ΣΥΡΟΣ

ΜΥΚΟΝΟΣ

ΣΙΦΝΟΣ

ΜΗΛΟΣ

ΚΙΜΩΛΟΣ

ΣΙΚΙΝΟΣ

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

ΑΝΑΦΗ