Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα μικρόβια μπορούν να είναι ευεργετικά για εμάς;;; !!! ;;;
Advertisements

ΤΟ ΝΕΡΟ.
Οργανική χημεία Γ΄ Λυκείου
Μια παρουσίαση του Π.ΑΡΦΑΝΗ,για την Α! ΕΠΑΛ 2011,v.01
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Project A λυκείου ομάδα Μαρούλι Γκουρνέλος Χρήστος Ευάγγελος Μέριανος Κωνσταντίνος Πάνος Κνισοβίτης Χρήστος.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
ΝΕΡΟ: ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ
Σήμερα θα μιλήσουμε για τη Φωτοσύνθεση
Οξείδια- ονοματολογία
Οι ενότητες του φυσικού περιβάλλοντος είναι:
Προϋποθέσεις Φωτοσύνθεσης
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΙ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ… Ηλιόπουλος Αναστάσης Κλάδου Εύα Κονίδης Ηλίας Φίλη Άννα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Οι οργανισμοί μετατρέπουν τα φυτικά υλικά σε οργανική ουσία. Η οργανική ουσία δίνει: Βελτίωση εδάφους 1.Αυξάνει σταθερότητα συσσωματωμάτων εδάφους 2.Καλύτερος.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
Οργανική Χημεία Υδρογονάνθρακες
Συντονίστρια-Παρουσιάστρια:
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ Το άζωτο (Ν) είναι ένα σημαντικό χημικό στοιχείο για τη ζωή, καθώς είναι συστατικό πολλών βιομορίων όπως: Των νουκλεïκών οξέων και των.
IB Topic: 3.8 Photosynthesis
ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ.
Εισαγωγή στην Οργανική Χημεία
ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Διάσπαση της τροφής Τροφή
ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ Μύκητες και αλκοολική ζύμωση Η . Γαβρίλης
ΤΑΞΗ Γ1, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
Το διοξείδιο του άνθρακα
Ατμοσφαιρική Ρύπανση και Δημόσια Υγεία
ΦΑΣΕΙΣ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Τα «βιοτεχνολογικά» μπαλόνια Καραγεώργου Μαρία Βιολόγος 4 ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ; Ο Η Η Η2ΟΗ2Ο.
Οργανισμοί Αυτότροφοι ή παραγωγοί ετερότροφοι καταναλωτές Καταναλωτές 1ης τάξης φυτοφάγοι Καταναλωτές 2ης τάξης σαρκοφάγοι αποικοδομητές.
ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Ενότητα 6: Γένεση του πετρελαίου 1: Από την ζωή στα ιζήματα Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΜΗΜΑ Β3. ΘΕΜΑ: ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΟ ΡΥΘΜΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΡΕΞΕ ΈΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ,
Βιολογία Γ ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Ροή ενέργειας Ήλιος ( πηγή ενέργειας )  Παραγωγοί  Καταναλωτές  Αποικοδομητές Ροή ύλης Περιορισμένη ύλη Πρέπει.
1 ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ : ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, Αναπλ. Καθηγητής. ΤΑΞΙΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ B06Π01.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας και η μοριακή ποικιλότητα της ζωής Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας.
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΖΩΤΟΥ. ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΖΩΤΟΥ.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
2.2 Παράμετροι οργανικής ρύπανσης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας Ζαχόπουλος
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος
Διοξείδιο του άνθρακα Το CO2 εισέρχεται στα φυσικά νερά από τις εξής οδούς: Από την ατμόσφαιρα Με το νερό της βροχής (ελαφρώς όξινο) Ως προϊόν αποσύνθεσης.
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
ΕΚΧΥΛΙΣΗ Μέθοδος απομόνωσης και παραλαβής μιας ή περισσότερων ενώσεων από ένα μίγμα με βάση τις διαφορές στη διαλυτότητα.
Οργανική Χημεία και Υδρογονάνθρακες
Οργανική Χημεία… υδρογονάνθρακες.
TΜΗΜΑ TΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τροφοδοσία βιόσφαιρας
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
Dr Αγγελική Γεροβασίλη
Το κλίμα της Ευρώπης.
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 3
<<Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης>>
Προσδιορισμός NH4+, ΝΟ2-, ΝΟ3-
Ωκεανός ως χημικό σύστημα
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ Τοποθέτησα την επιφάνεια του ξύλου σε εξωτερική θερμοκρασία 17οC για μια ώρα και ανά ένα τέταρτο μετρούσα την θερμοκρασία Του.
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Η διαδικασία δέσμευσης ενέργειας από τον ήλιο
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους
Παιγνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Από την επικύρωση στην εφαρμογή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρακας, είναι ένα αμέταλλο χημικό στοιχείο και μερικά προϊόντα του είναι το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο. O κύκλος του άνθρακα περιγράφει την κίνηση του άνθρακα καθώς ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται σε ολόκληρη τη βιόσφαιρα, καθώς και σε μακροπρόθεσμες διαδικασίες δέσμευσης άνθρακα και απελευθέρωσης από τις καταβόθρες άνθρακα

ΟΡΓΑΝΙΚΟΣ, ΑΝΟΡΓΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ Όταν αναφερόμαστε σε οργανικό άνθρακα εννοούμε το σύνολο των οργανικών ενώσεων που υπάρχουν στο δείγμα. O οργανικός άνθρακας μετατρέπεται αρχικά σε διαλυτό (DOC) και μετά σε ανόργανο για να διαχυθεί στην ατμόσφαιρα και να επαναληφθεί ο κύκλος .Ο ανόργανος άνθρακας είναι ουσιαστικά τα ανθρακικά ή όξινα ανθρακικά ιόντα και τα αντίστοιχα άλατά τους. Ο άνθρακας των ιζημάτων διακρίνεται σε: OC (Οργανικός C) IC (Ανόργανος C). Ο σωματιδιακός άνθρακας (Particulate organic carbon –POC) είναι ένα σύνολο από οργανικά μόρια τα οποία αλληλεπιδρούν είτε μεταξύ τους είτε με ιχνοστοιχεία είτε ακόμα και με ζωντανούς οργανισμούς. Το ενδιαφέρον μας για τη διαλυτή οργανική ύλη εστιάζεται σε τρία σημεία.

ΠΗΓΗ:https://repository. kallipos ΠΗΓΗ:https://repository.kallipos.gr/bitstream/11419/4682/1/Chapter_06_Dasenakis.pdf Σωματιδιακός οργανικός άνθρακας (POC), Διαλυτός οργανικός άνθρακας(DOC)

ΟΜΑΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΗΜΙΑ ΕΥΣΕΒΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΟΥΡΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ