Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ Ετερότροφοι οργανισμοί ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ-ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΕΣ Γ΄ Λυκείου Γενικής παιδείας Κεφάλαιο 2 Ενότητα 2.1 Σελ

2 ΕΤΕΡΟΤΡΟΦΟΙ I ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Ζωικοί οργανισμοί Μονοκύτταροι Πολυκύτταροι
Παραλαμβάνουν μέσω της τροφής τους που μπορεί να είναι φυτικοί ή άλλοι ζωικοί οργανισμοί την απαραίτητη ενέργεια για την επιβίωση τους.

3 ΕΤΕΡΟΤΡΟΦΟΙ I ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 1ης Τάξης 2ης Τάξης 3ης Τάξης
Διακρίνονται σε τάξεις: Ανάλογα με τα βήματα που μεσολαβούν από τους παραγωγούς: Καταναλωτές 1ης τάξης Τα φυτοφάγα ζώα Καταναλωτές 2ης τάξης Είναι τα σαρκοφάγα ζώα που τρέφονται με φυτοφάγα Καταναλωτές 3ης τάξης Είναι τα σαρκοφάγα που τρέφονται με άλλα σαρκοφάγα ζώα 1ης Τάξης 2ης Τάξης 3ης Τάξης

4 ΕΤΕΡΟΤΡΟΦΟΙ IΙ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΕΣ Βακτήρια εδάφους Μύκητες
Παραλαμβάνουν μέσω της τροφής τους που μπορεί να είναι: Νεκροί φυτικοί οργανισμοί Νεκροί ζωικοί οργανισμοί την απαραίτητη ενέργεια για την επιβίωση τους.

5 ΕΤΕΡΟΤΡΟΦΟΙ IΙ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΕΣ
Διασπούν οποιαδήποτε νεκρή οργανική ουσία φτάσει στο έδαφος Τη μετατρέπουν σε ανόργανη Γίνετε εκ νέου διαθέσιμη στους παραγωγούς. Ο ρόλος των αποικοδομητών: Απομακρύνουν από το έδαφος τη νεκρή οργανική ύλη που είναι παράγοντας ρύπανσης. Συμβάλλουν στην ανακύκλωση ανόργανων συστατικών που βρίσκονται σε περιορισμένες ποσότητες και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παραγωγών.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google