Ο ρόλος του οπτικού συστήματος στις επιδόσεις των αθλητών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση. Παράγοντες που την επηρεάζουν Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων.
Advertisements

1 Η Σημερινή Κατάσταση της Κυπριακής Οικογένειας Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης, Intercollege.
302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)
ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ.
Κοινωνική Ένταξη THE ANTI BULLYING CAMPAIGN ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ,ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΥΔΑ,ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ.
Η Προσέγγιση Εκμάθησης Γλώσσας και Περιεχομένου (CLIL) στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας στις Η.Π.Α. Σταυρούλα Τσούτσα & Θάλεια Χατζηγιάννογλου.
Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθηματικών Δείκτες Επιτυχίας – Δείκτες Επάρκειας.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ Κομοτηνή 07/12/2011 Θεοφάνης Βορβολάκος Ψυχιάτρος Λέκτορας ΔΠΘ.
Αντίληψη (2016) Όραση Μαρία Κουτρομάνου. Structure of the Eye: Iris The iris is similar to the diaphragm in a camera Your iris widens in dim light and.
ΑΝΑΠΝΟΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ & ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ- ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ -ΤΑ.
Τμήμα Α 3 1 ο Γυμνάσιο Άργους. Το κάπνισμα δεν είναι παιχνίδι.Το κάπνισμα σκοτώνει.
Μεταρρύθμιση Φορολογίας Εισοδήματος. Νέες Κλίμακες Φορολογίας Εισοδήματος Το εισόδημα από μισθούς ( συντάξεις ) και επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογείται.
Οδοντικά προβλήματα των κουνελιών Σεραφείμ Αθ. Παπαδημητρίου αν. καθηγητής Κλινική Ζώων Συντροφιάς Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
Στρατηγικές επιβίωσης αποχωρισμένων αιτούντων άσυλο παιδιών στα κέντρα υποδοχής των νομών Λέσβου και Ιωαννίνων Χρύσα Γιαννοπούλου Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών.
ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. ΄νεύρωση΄ Παλαιά ψυχιατρική ορολογία για να περιγράψει καταστάσεις που χαρακτηρίζονταν από χρόνιο άγχος και περιελάμβανε μη ψυχωσικές.
1 FDL Group 1 ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής. 2 Τι είναι logistics ; Παγκόσμιος κύκλος εργασιών εταιρειών Logistics 2013 Ελληνικός Κ.Ε. εταιρειών Logistics.
1 ΝΕΟΠΛΑΣΙEΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Χρήστος Ν. Χριστόπουλος, MD Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος Ογκολογική Νοσηλευτική ΑΤΕΙ Πάτρας 2009.
Γιάννης Μελέτης 15/1/2007.
Αύξηση κεντρικής θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος εξαιτίας της επαναρύθμισης του θερμορυθμιστικού κέντρου του υποθαλάμου σε υψηλότερο επίπεδο, μέσω.
Hμέρα Καριέρας «Η συνέντευξη» Σάββας Μακρίδης, επ. συν. Τμ. Δημόσιων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
TM KEΦΑΛΑΙΟ 3 ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ STRESS ΣΤΟ MANAGEMENT.
5o. Διατροφή αιγοπροβάτων
Π. ΙΑΚΩΒΑΚΗ¹, Α. ΚΑΤΑΤΣΗ², Α. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ³, ΑΘ. ΤΖΙΜΑΡΑ4, Α. ΑΝΤΩΝΙΟΥ5
Τυπογραφία - Typography
Απόφαση Απόφαση θεωρείται η διαδικασία επιλογής μεταξύ εναλλακτικών λύσεων για την επίτευξη κάποιου στόχου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΥΛΙΑΔΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΜΒΑ
Τι είναι η βουλιμία; Η βουλιμία είναι μία διαταραχή διατροφής και αναφέρεται στην υπερβολική κατανάλωση τροφής μέχρι σημείου υπερβολικού κορεσμού,
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Εισαγωγικό Πλαίσιο
Η καθιέρωση του σοσιαλισμού πριν το 1914
Η Πρακτική Άσκηση Φοιτητών στη Eurobank EFG
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού
ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ, ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Ο ρόλος του Οπτομέτρη, στην υποστήριξη των μαθητών με
Δομημένος Προγραμματισμός
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ… Η ΖΩΗ ΜΑΣ «Είμαστε ό,τι τρώμε»
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ‘ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
«Συμβουλές για παιδιά»
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία ( )
Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) & Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (ΑΠΣ) Τρύφων Μαυροπαλιάς.
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 4η (2016 – 17) Εξυπηρέτηση Πελατών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Διοίκηση ΜΜΕ και Επιχειρηματικότητα Διάλεξη 5η (2017 – 18) H Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Η Περίοδος της Κρίσης Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ.
Κακή θρέψη - Υποθρεψία Η κακή θρέψη (υποθρεψία) αναπτύσσεται σε περιπτώσεις όπου οι καθημερινές διατροφικές ανάγκες δεν καλύπτονται εξ αιτίας: Μειωμένης.
ΔΙΑΛΕΞΗ 9 Δραστηριότητα και κινητικότητα Ύπνος.
Επαναληπτική Διάλεξη (2017 – 18).
Συμβουλές για ένα υγιές βάρος
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Ευ. Φρυδάκη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΠΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (EXECUTIVE SUMMARY)
Απάτες στα Τρόφιμα και Ασφάλεια Τροφίμων Γιώργος Σάββα, Υγειονομικός Λειτουργός Υγειονομικές Υπηρεσίες, Ιατρικές Υπηρεσίες και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας,
ΝΈΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΙΑΝ14) VS. ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΥΓ13)
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενούς που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών που βιώνουν Απώλεια, Θρήνο και Θάνατο
ΨΥΧΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥΣ
Recursive vs. Recursively Enumerable
ΟΜΟΙΟΠΤΩΤΟΙ ΟΝΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
ΓΥΝΑΙΚΑ- ΠΑΙΔΙ.
Εθισμός Ηλιάνα Πούλου.
Προγράμματα Προαγωγής Υγείας στην Ελλάδα και διεθνώς
Ζορμπάς – Καζαντζάκης Συναίσθημα – Λογική
Βιωματική άσκηση λήψης απόφασης: 6 καπέλα σκέψης
ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΑΦΗΣ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ intoduzione
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ρόλος του οπτικού συστήματος στις επιδόσεις των αθλητών ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ρόλος του οπτικού συστήματος στις επιδόσεις των αθλητών

Οραση: Οι κυκλοι του skeffighton CENTERING «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;» IDENTIFICATION ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ «ΤΙ ΕΙΝΑΙ;» VISION ΟΡΑΣΗ LANGUAGE ΓΛΩΣΣΑ/ΟΜΙΛΙΑ «ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;» ANTI-GRAVITY «ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ;»

Κριτηρια καλησ και σωστησ ορασησ Ταχύτητα αναγνώρισης οπτικών πληροφοριών Περιφερειακή όραση και συντονισμός με κεντρικές πληροφορίες Οπτοκινητικός συντονισμός (ματιού-χεριού, ματιού-σώματος-ποδιού) Χωροταξική αντίληψη Νοερή απεικόνιση (σχέση με ορθογραφία, γεωμετρία, αθλητισμό) Οπτική Οξύτητα Ευαισθησία αντίθεσης (contrast sensitivity) Στερεοσκοπική αντίληψη Συνεργασία των δύο ματιών Αλλαγή εστίασης (focus) Δυναμικές οφθαλμικές κινήσεις (κάτω από stress, cognitive overload) Οπτική προσοχή

οφελη τησ καλησ ορασησ Από την όραση παίρνουμε πάνω από το 80% των πληροφοριών που αντλούμε από το περιβάλλον. Το οπτικό μας σύστημα επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες για το πως κινούμαστε και χρησιμοποιούμε το σώμα μας. Αυτό είναι που συμβάλλει στην αύξηση ή μείωση των αθλητικών μας επιδόσεων. Ιατρικό Συμπόσιο Αθλητικής Επιστήμης και Ιατρικής, 9/9/2013, Αθήνα www.oph.com

Οπτικές δεξιότητες . ​ΠΗΓΗ: http://www.visiontraining-thessaloniki.com

ΔιαθλαστικΕΣ ανωμαλιεσ τησ ορασησ ΜΥΩΠΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ

ΔιαθλαστικΕΣ ανωμαλιεσ τησ ορασησ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΜΒΛΥΩΠΙΑ

Συμπτωματα και πιθανεσ ερμηνειεσ Λανθασμένες πάσες Δυσκολία να ακολουθεί οδηγίες Τα “χάνει” όταν πρέπει να κάνει πολλά πράγματα μαζί Πρόωρη κόπωση Συχνό τρίψιμο ματιών Συχνοί βλεφαρισμοί Κόκκινα - ερεθισμένα μάτια Το παιδί από μικρό απέφευγε παιχνίδια με μπάλα Δυσκολία συγκέντρωσης Αστοχία στην κίνηση ή την κατεύθυνση της μπάλας Φτωχή αντίληψη του “πού βρίσκομαι στον χώρο?” Φτωχή αντίληψη του “που θα βρεθεί η μπάλα?”

Ποιοτικη οραση και ποδοσφαιρο Καλύτερη αντίληψη του χώρου του γηπέδου Ευκολία να βρίσκω τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο με ακρίβεια( πάσα,τοποθέτηση του σώματος ) Καλύτερη αντίληψη της απόστασης του τέρματος (τερματοφύλακας,επιθετικός παίκτης ) Καλύτερη ισορροπία και ευκολία στην κατοχή της μπάλας Μειωμένη κόπωση στο τέλος του αγώνα ή της προπόνησης

ΑΘΛΗΤΕΣ VS ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Στο ποδόσφαιρο κατευθύνουμε την κάθε μας ενέργεια σε καθορισμένο χώρο. Κάθε ρίψη, μπαλιά ή απόκρουση είναι πράξη που καθοδηγείται από τα μάτια. Εάν κάποια από αυτές τις κινήσεις δεν γίνει με απόλυτη ακρίβεια και επομένως θεωρείται αποτυχημένη, δεν σημαίνει ότι οι μύες εκτελούν λανθασμένα τις οδηγίες του εγκεφάλου μας. Σημαίνει ότι ερμηνεύουμε λανθασμένα τα οπτικά μας δεδομένα. Επομένως δίνουμε λανθασμένες οδηγίες στους μύς οι οποίες καταλήγουν σε λάθος εκτέλεση της κίνησης

Αθλητεσ vs πρωταθλητεσ Στον αγωνιστικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στον πρωταθλητισμό, οι αθλητές φτάνουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου ή λίγα εκατοστά του μέτρου κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν τον νικητή. Οι αθλητές υψηλού ανταγωνισμού βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να αποκτήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αυτοματη ρυθμιση φωτισμου και ποιοτικη οραση Το είδος του φωτισμού που εισέρχεται στα μάτια μας και η ένταση του είναι καθοριστικά για την όραση μας. (ήλιος, τεχνητός φωτισμός) Η τεχνολογία Transitions αποτελεί μοναδική καινοτομία στην αυτόματη διαχείριση φωτισμού. Οι έξυπνοι δυναμικοί φακοί ρυθμίζουν τον σωστό φωτισμό που πρέπει να έχουμε στα μάτια μας. Σκουραίνουν και ανοίγουν για να βλέπουμε δυναμικά και ποιοτικά.

Ειδικοι σκελετΟΙ και διαθλαστικΟΙ φακΟΙ

Οπτικη εκπαιδευση (vision training) Στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας των ματιών μας σύμφωνα με τις συνθήκες τις ζωής μας. Είναι η μέθοδος βελτίωσης αδυναμιών της όρασής μας, μέσα από μία διαδικασία ασκήσεων που εκπαιδεύουν τα μάτια μας να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές απαιτήσεις της ζωής μας! Ανάλογα το τρόπο ζωής σας και το επάγγελμά σας,  τα μάτια αντιμετωπίζουν προκλήσεις.Κουράζονται και αδυνατούν μέσα στο χρόνο διαφορετικά. Το Vision Training, είναι η μέθοδος που βελτιώνει και προσαρμόζει την όρασή σας, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Έχει εδραιωθεί από τους οπτομέτρεις ως εργαλείο βελτίωσης της λειτουργικής όρασης. http://www.visiontraining-thessaloniki.com/#!what-is-vision-training/c21kz

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ