DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 22/01/2015 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 22/01/2015 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ.
Advertisements

Ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση. Παράγοντες που την επηρεάζουν Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων.
1 Η Σημερινή Κατάσταση της Κυπριακής Οικογένειας Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης, Intercollege.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ
ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
Ανάλυση των παρακάτω: Πώς η νόσος επηρεάζει τη λήψη τροφής και τη διατροφική κατάσταση του ασθενούς Ο ρόλος της διατροφής στην αγωγή της κυστικής ίνωσης.
Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθηματικών Δείκτες Επιτυχίας – Δείκτες Επάρκειας.
Βιταμίνες Είναι οργανικές ενώσεις που περιέχονται στα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες και δεν συντίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι υπεύθυνες για την.
ΤΡΟΦΙΜΟΠΟΣΟΤΗΤΑΓΡΑΜΜ. ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ Φασόλια1 φλιτζάνι16 Ξερά δαμάσκηνα310,5 Δημητριακά τύπου Bran½ φλιτζάνι6,6 Πατάτα στο.
ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ Οι περισσότερες μεταβολές που συμβαίνουν στην κύηση οφείλονται στην ορμονική έκκριση του πλακούντα. Εκτός από τον πλακούντα έντονη.
+ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ.
Μεταρρύθμιση Φορολογίας Εισοδήματος. Νέες Κλίμακες Φορολογίας Εισοδήματος Το εισόδημα από μισθούς ( συντάξεις ) και επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογείται.
Στρατηγικές επιβίωσης αποχωρισμένων αιτούντων άσυλο παιδιών στα κέντρα υποδοχής των νομών Λέσβου και Ιωαννίνων Χρύσα Γιαννοπούλου Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών.
1 FDL Group 1 ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής. 2 Τι είναι logistics ; Παγκόσμιος κύκλος εργασιών εταιρειών Logistics 2013 Ελληνικός Κ.Ε. εταιρειών Logistics.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
1 ΝΕΟΠΛΑΣΙEΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Χρήστος Ν. Χριστόπουλος, MD Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος Ογκολογική Νοσηλευτική ΑΤΕΙ Πάτρας 2009.
Κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού : Υπάρχουν τρεις κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού, αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση: το φυσικό μεταλλικό νερό, το επιτραπέζιο.
Αντωνία Σγούρα Ζωή Δερματοπούλου Κλεόπας Ρώσσος Βασίλης Δρουγούτης Στα πλαίσια του μαθήματος : βιωματικές δράσεις.
1 Μηχανικές Ταλαντώσεις. 2 Μελέτη ελατηρίου Θέση Φυσικού Μήκους (ΘΦΜ) Θέση Ισορροπίας (ΘΙ) ΘΙ -Α +Α mg mg = F ελ mg = kℓ 0 F ελ = kℓ 0 mg = F ελ mg =
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Διατροφή στην τρίτη ηλικία Διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΥΛΙΑΔΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΜΒΑ
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 Καρδιαγγειακά προβλήματα Επείγουσες υπερτασικές καταστάσεις
Εργομετρια 4 Πηγές μυικης ενέργειας
Λειτουργική ολοκλήρωση των πρωτεϊνών και επιλογή του προορισμού τους
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑ 61,60, 61,46, 61,55, 61,61 61,555  0,069 61,560,07 (Ν = 4) ζυγό τεσσάρωv δεκαδικώv ψηφίωv 0,0001 g ή 0,1 mg τέταρτoυ δεκαδικoύ ψηφίoυ.
YEREVAN COMMUNIQUÉ 18η Διημερίδα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων
Η καθιέρωση του σοσιαλισμού πριν το 1914
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ, ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Ο άνθρωπος πάντα αισθανόταν εγκλωβισμένος στη γη…
(ALPHA BANK – EUROBANK – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
Δομημένος Προγραμματισμός
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία ( )
Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) & Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (ΑΠΣ) Τρύφων Μαυροπαλιάς.
Η έννοια Άνωση.
2. ΚΥΤΤΑΡΟ: Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του Αμερικανικού.
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 4η (2016 – 17) Εξυπηρέτηση Πελατών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Διοίκηση ΜΜΕ και Επιχειρηματικότητα Διάλεξη 5η (2017 – 18) H Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Η Περίοδος της Κρίσης Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Η έννοια του συστήματος σωμάτων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ.
Επαναληπτική Διάλεξη (2017 – 18).
Συμβουλές για ένα υγιές βάρος
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 6ο. Διδάσκων καθηγητής
Απάτες στα Τρόφιμα και Ασφάλεια Τροφίμων Γιώργος Σάββα, Υγειονομικός Λειτουργός Υγειονομικές Υπηρεσίες, Ιατρικές Υπηρεσίες και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας,
Σεραφείμ Μπίτσιος Φυσικός, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Καρδίτσας
ΝΈΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΙΑΝ14) VS. ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΥΓ13)
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών που βιώνουν Απώλεια, Θρήνο και Θάνατο
Λίγα (ακόμα) για τον 2ο Νόμο.
Διατροφικές Συστάσεις - Ομάδες Τροφίμων & Σύνθεση τροφίμων
ΟΜΟΙΟΠΤΩΤΟΙ ΟΝΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Μεταμορφωμένα πετρώματα
Μ. Μυριανθεύς, Χ. Δεμπονέρας, Ν. Καυκάς, Κ. Βενετσάνου, Σ
ΔΙΓΟΥΑΝΙΔΙΑ Τα διγουανίδια αποτελούν μια άλλη κατηγορία υπογλυκαιμικών παραγόντων με κύρια δράση την αύξηση της ευαισθησίας των ιστών στην ινσουλίνη.
Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
Καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του σώματος της μήτρας
Ζορμπάς – Καζαντζάκης Συναίσθημα – Λογική
Βιωματική άσκηση λήψης απόφασης: 6 καπέλα σκέψης
ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Архимед күші”.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Ταλάντωση & Αρμονική Κίνηση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΑΦΗΣ ΓΛΩΣΣΩΝ
Λίγα (ακόμα) για τον 2ο Νόμο (και τον 1ο και τον 3ο)
Η γεωπολιτική θεώρηση των διεθνών σχέσεων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS 2010 VS 2015

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ 2010 Περιορισμό στην κατανάλωση προστιθέμενων σακχάρων που περιέχονται στα προϊόντα ολικής αλέσεως. Τα επεξεργασμένα δημητριακά περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και νάτριο. 2015 Περιορισμός των θερμίδων που προέρχονται από πρόσθετα σάκχαρα. Ακολουθήστε ένα πρότυπο διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και νάτριο, με αποφυγή τροφίμων και αναψυκτικών που είναι πλούσια σε αυτά τα στοιχεία. Κατανάλωση λιγότερο από το 10% των ολικών θερμίδων ανά ημέρα από πρόσθετα σάκχαρα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ 2010 Κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως τουλάχιστον στο 50% της συνολικής κατανάλωσης δημητριακών Αντικατάσταση επεξεργασμένων δημητριακών με δημητριακά ολικής αλέσεως. Κατά μέσο όρο, οι Αμερικάνοι καταναλώνουν 6,3 ισοδύναμα επεξεργασμένα δημητριακά ανά ημέρα. 2015 Δεν αναφέρεται πλέον στις βασικές συστάσεις. Τα επεξεργασμένα δημητριακά δεν πρέπει να ξεπερνούν το 50% της συνολικής κατανάλωσης δημητριακών Πηγές επεξεργασμένων δημητριακών Δημητριακά πρωινού Ψωμί Ρύζι αρτοσκευάσματα Γλυκίσματα (μπισκότα, κέικ)

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ 2010 Η σύσταση προτείνει να περιοριστεί η κατανάλωση διαιτητικής χοληστερόλης σε λιγότερο από 300 mg ανά μέρα. 2015 Η σύσταση για τον περιορισμό της χοληστερόλης έχει αναιρεθεί, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι πλέον σημαντικό να εξετάζουμε την χοληστερόλη κατά την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειών.

ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΛΙΠΟΣ 2010 2015 Καμία Αλλαγή Κατανάλωση λιγότερο από το 10% των ολικών θερμίδων από κορεσμένα λιπαρά οξέα. Αντικατάσταση των κορεσμένων με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. 2015 Καμία Αλλαγή

TRANS 2010 2015 Καμία Αλλαγή Ελάχιστη κατανάλωση των trans λιπαρών Περιορισμός των τροφίμων που περιέχουν στερεά λίπη και μερικώς υδρογονωμένα λίπη 2015 Καμία Αλλαγή

ΣΤΕΡΕΑ ΛΙΠΗ 2010 Μείωση στην πρόσληψη των θερμίδων από στερεά λίπη και πρόσθετα σάκχαρα. Χρήση ελαίων για αντικατάσταση των στερεών λιπών, όπου είναι δυνατόν. Το λάδι καρύδας, φοινικέλαιο και το πυρηνέλαιο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και μερικώς υδρογονωμένα έλαια και περιέχουν τρανς λιπαρά. Για διατροφικούς σκοπούς, θα έπρεπε να θεωρηθούν στερεά λίπη. 2015 Δεν αναφέρεται πλέον στις βασικές συστάσεις. Τα έλαια θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα στερεά λίπη αντί να προστίθενται στη διατροφή.

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2010 Τα παιδιά και οι ενήλικες θα πρέπει να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία αποτελούν φυσική πηγή φυτικών ινών. 2015 Δεν αναφέρεται στις βασικές συστάσεις. Επιλέξτε ένα διατροφικό πρότυπο το οποίο παρέχει επαρκή ποσότητα φυτικών ινών καθώς αναγνωρίζεται ως ένα θρεπτικό συστατικό μεγάλης σπουδαιότητας. Πηγές φυτικών ινών Φασόλια Μπιζέλια Φρούτα Λαχανικά Δημητριακά ολικής άλεσης

ΠΡΩΤΕΙΝΗ 2010 2015 Πηγές πρωτεϊνών Αντικατάσταση πρωτεϊνούχων τροφών με επιλογές που περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λίπη, θερμίδες και / ή είναι πηγές λίπους. 2015 Η σύσταση προτείνει μια υγιεινή διατροφή που θα συμπεριλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από πρωτεϊνούχες τροφές. Πηγές πρωτεϊνών Ζωικές πρωτείνες (θαλασσινά, άπαχο κρέας, αυγά, γάλα, γαλακτοκομικά) Φυτικές πρωτεΐνες (όσπρια όπως: φασόλια, μπιζέλια, ξηροί καρποί, προϊόντα σόγιας)

ΝΑΤΡΙΟ 2010 Μείωση στην ημερήσια πρόσληψη νατρίου σε λιγότερο από 2,300mg. Περαιτέρω μείωση της πρόσληψης 1.500 mg ανά ημέρα για: •Αφροαμερικάνους •Ενήλικες 51+ •Τα άτομα με υπέρταση, διαβήτη ή χρόνια Νεφρική Νόσο 2015 1.500 mg ανά ημέρα όριο για ενήλικες με προ-υπέρταση. Δεν υπάρχει πλέον μια σύσταση για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ή τους Αφροαμερικάνους ή άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ή χρόνια Νεφρική Νόσο.

ΚΑΦΕΙΝΗ 2015 Μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να ενσωματωθεί σε υγιείς διατροφικές συνήθειες. Τρία έως πέντε φλιτζάνια ανά ημέρα 400 mg ανά ημέρα της καφεΐνης Ροφήματα με καφεΐνη μπορεί να περιέχουν θερμίδες από πρόσθετα σάκχαρα. Αποφύγετε την καφεΐνη: • με κατανάλωση αλκοόλ. • εγκυμοσύνη, προσπάθεια για εγκυμοσύνη, θηλασμός. 2010 Δεν υπάρχει κάποια σύσταση

ΑΛΚΟΟΛ 2010 Αν το αλκοόλ καταναλώνεται, θα πρέπει να είναι με μέτρο. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Μέχρι ένα ποτό / ημέρα ΆΝΔΡΕΣ: 2 ποτά / ημέρα Κατανάλωση μόνο από τους ενήλικες βάση της νόμιμης ηλικίας κατανάλωσης. 2015 Καμία αλλαγή

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.eatright.org/ http://health.gov/dietaryguidelines